Auto’s vergelijkbaar met BMW i3

De BMW i3 is een B-segment hatchback met hoog dak, een lithium-ion batterijpakket en een optionele benzinemotor. Daarom is het een auto met een lage uitstoot. Het is ook BMW’s eerste in massa geproduceerde emissievrije auto. Maar welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW i3?

Auto’s die vergelijkbaar zijn met de BMW i3 zijn de Chevrolet Bolt, Nissan Leaf, Kia Niro, Hyundai Kona Electric en Tesla Model 3. Enkele van de gemeenschappelijke dingen van deze auto’s zijn dat ze op elektriciteit rijden, terwijl anderen zowel elektriciteit als gas gebruiken. Bovendien zijn deze auto’s ook compact en betaalbaar, en de meeste kunnen tot vijf passagiers vervoeren.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW i3?

Chevrolet Bolt EV

Chevrolet Bolt wordt door velen beschouwd als de beste niet-Tesla volledig elektrische auto op de markt. Deze volledig elektrische hatchback is betaalbaar, ruim en leuk om in te rijden. Hij heeft ook een uitstekend bereik in vergelijking met de meeste van zijn concurrenten. Bovendien heeft hij een mooie vanafprijs van 26.595 dollar, waar veel concurrenten niet aan kunnen tippen.

De Chevrolet Bolt EV wordt aangedreven door een enkele 200 pk motor die de voorwielen aandrijft en heeft een EPA geschatte actieradius van 259 mijl op één lading. Dit is uitzonderlijk voor zo’n betaalbare en kleine auto. Bovendien is hij uitgerust met DC-snellaadmogelijkheden, die slechts 30 minuten nodig hebben om op te laden tot 100 mijl.

Verrassend genoeg heeft de Bolt EV voldoende cabine- en laadruimte, waardoor hij praktisch is. Als u een meer geavanceerde auto wilt, kunt u kiezen voor de 2LT-uitvoering, die 29.795 dollar kost. De Bolt EV en de BMW i3 zijn beide compact en rijden volledig elektrisch. De i3 kan echter maar 153 mijl afleggen en is duurder met een basisprijs van 45.445 dollar.

  Veel voorkomende problemen met BMW F11

Nissan Leaf

De Nissan Leaf is een andere uitstekende auto die vergelijkbaar is met de BMW i3. Net als de BMW i3 komt deze auto met een korte actieradius van 200 mijl, wat iets beter is dan de i3, die een actieradius van 153 mijl heeft. Hij is ook compact maar ruimer met meer laadruimte.

Helaas is deze auto niet handig om in de stad te hebben, omdat de CHAdeMO-laadconnector van Nissan niet compatibel is met alle laadstations. Dus, tenzij u van plan bent thuis een laadstation op te zetten, zal deze auto u ongemak bezorgen. Dat gezegd hebbende, hij is goedkoper in onderhoud en goedkoop in aanschaf. Het basismodel kost 28.895 dollar.

Kia Niro

De 2023 Kia Niro behoort tot de mooiste subcompacte EV’s op de markt. Zijn nieuwe ontwerp ziet er aantrekkelijker uit dan de BMW i3, Chevy Bolt en zelfs de Nissan Leaf. In tegenstelling tot de andere auto’s op deze lijst, rijdt de Kia Niro zowel op gas als elektrisch. Het is dus een hybride auto. Dit maakt hem minder efficiënt dan de andere auto’s.

Uitgerust met een 1,6-liter viercilinder motor die tot 139 pk levert en een elektromotor, heeft de Kia Niro een basisprijs van $ 26.000, waardoor het de goedkoopste auto op deze lijst is. Het 11,1-kWh batterijpakket waarmee deze auto wordt geleverd, biedt een elektrisch rijbereik van ongeveer 33 mijl per lading.

Hyundai Kona Electric

De Hyundai Kona Electric is een andere EV die concurreert met de BMW i3. Hoewel beide auto’s compact zijn, is de Kona EV ruimer en stijlvoller dan de BMW i3. Hij heeft ook een beter bereik, namelijk 258 mijl op een volle lading, terwijl de i3 slechts 153 mijl haalt.

  Wat is de grootste BMW SUV?

De Hyundai Kona EV heeft ook een ruimer interieur, want hij kan tot vijf personen herbergen, terwijl de i3 slechts vier personen kan herbergen. Bovendien heeft de Kona Electric een fantastische EPA-classificatie van 132 MPGE in de stad en 108 MPGE op de snelweg. De basisprijs van de Hyundai Kona Electric bedraagt 33.550 dollar.

Tesla Model 3

Tesla is nog steeds het beste volledig elektrische merk op de markt. De Tesla Model 3 heeft niet alleen een mooie actieradius, maar is ook geavanceerder met uitzonderlijke prestaties. Hij heeft een uitstekend rijbereik tot 358 mijl. En als u snelheid en prestaties wilt, kunt u kiezen voor de Performance-uitvoering, die in 3,1 seconden van 0 naar 60 km/u accelereert met een topsnelheid van 162 km/u.

De BMW i3 en Tesla hebben een luxueus interieur met technologisch geavanceerde functies. De Tesla Model 3 is echter ruimer en biedt plaats aan maximaal vijf passagiers. Het basismodel van de Tesla Model 3 kost 48.440 dollar.

FAQ

Is het de moeite waard om de BMW i3 te kopen?

De BMW i3 is het kopen waard als u een compacte auto zonder tot lage emissies wilt. Bovendien is deze auto goedkoper in onderhoud dan normale benzineauto’s. En als u graag in de stad rijdt, maakt deze auto u het manoeuvreren in het verkeer of het parkeren gemakkelijk.

Hoe lang gaat de batterij van de BMW i3 mee?

Gemiddeld gaat de batterij van de BMW i3 3 tot 5 jaar mee. Dit kan echter veranderen, afhankelijk van het type batterij, de weersomstandigheden en het rijgedrag. Maar als u wilt dat uw accu lang meegaat, zorg dan voor een duurzame en betrouwbare accu.

  Is de BMW X4 een goede auto?

Wat zijn de belangrijkste problemen met de BMW i3?

Zoals alle auto’s heeft ook de BMW i3 te kampen met verschillende problemen die de gebruikers tijdig moeten aanpakken. Gebeurt dat niet, dan kan de auto uiteindelijk ernstigere problemen ontwikkelen. Veel voorkomende problemen met de BMW i3 zijn problemen met de adaptieve cruise control, elektrische storingen en accuproblemen.

Is het onderhoud van de BMW i3 duur?

In vergelijking met andere BMW modellen is de BMW i3 goedkoper in onderhoud. Dat komt omdat hij minder bewegende delen heeft, waardoor er maar weinig mis kan gaan. Toch moet de gebruiker rekenen op een jaarlijks onderhoud van ongeveer 1.173 dollar.

Samenvatting

Als u op zoek bent naar een soortgelijke auto als de BMW i3, zijn er verschillende opties waaruit u kunt kiezen, maar dat hangt af van uw behoeften, voorkeur en budget. Alle auto’s die we hebben uitgelicht zijn uitzonderlijk en zeer efficiënt in prestaties.

De Tesla Model 3 is de beste elektrische auto op de lijst, terwijl de Chevrolet Bolt de beste is in het algemeen. Dit komt omdat hij goedkoper is in aanschaf en onderhoud. Al met al is de BMW i3 ook een prachtige auto, maar met een kortere actieradius en hoge onderhoudskosten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts