Auto’s vergelijkbaar met BMW X6

BMW X6

De BMW X6 is ’s werelds eerste crossover coupé. Sinds zijn lancering in 2008 heeft deze auto faam verworven en is hij een van de best verkochte crossover-coupés op de markt. Maar welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW X6?

Auto’s die vergelijkbaar zijn met de BMW X6 zijn Porsche Cayenne, Genesis GV80, Mercedes-Benz GLE-Klasse, Volvo XC90, Audi RS Q8 en Range Rover Sport. Enkele van de vergelijkbare kenmerken die ze delen met de BMW X6 zijn prestaties, elegantie, comfort, brandstofefficiëntie, veiligheid en initiële prijs.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW X6?

1. Porsche Cayenne

De Porsche Cayenne behoort tot de meest aantrekkelijke middelgrote luxe-SUV’s op de markt. Hoewel hij compact is met een sportief uiterlijk zoals de BMW X6, biedt de Porsche Cayenne meer interieur- en laadruimte. Bovendien rijdt hij soepel en is het interieur gezellig met veel geraffineerde voorzieningen.

Het basismodel is uitgerust met een 3,6-liter lijnmotor met 6 cilinders, maar hij heeft ook krachtige motoren, zoals de twin-turbo 4,8-liter V8-motor. Deze SUV heeft verschillende kenmerken gemeen met de BMW X6, zoals een luxueus interieur, fantastische prestaties en een vergelijkbare brandstofefficiëntie.

2. Genesis GV80

De Genesis GV80 is dan wel geen Duits merk, maar hij geeft ze wel het nakijken. Dankzij zijn strakke uiterlijk en luxueuze interieur. De Genesis GV80 komt ook met goed geïntegreerde technologische functies en hij biedt een verfijnde rit. Hij heeft ook een optionele derde rij, wat ideaal is voor een groot gezin.

Met een basisprijs van 56.645 dollar voor de 2.5T-uitvoering deelt deze auto verschillende kenmerken met de BMW X6. Enkele gemeenschappelijke kenmerken zijn een luxueus interieur, geavanceerde technologie en een elegant design.

  2022 BMW X5 VS Land Rover Range Rover Sport - Wat is beter?

3. Audi RS Q8

De Audi RS Q8 is een hoogwaardige middelgrote luxe-SUV. Terwijl de BMW X6 luxueus en stijlvol is, is de Audi RS Q8 nog beter. Hij ziet er aan de binnenkant prachtig uit en is van binnen voorzien van veel luxe en geavanceerde technologieën. Bovendien heeft hij zeer krachtige motoren: het basismodel heeft een 4,0-liter twin-turbo V8-motor die 591 pk produceert.

Ondanks zijn fantastische uiterlijk en prestaties heeft de Audi RS Q8 een aantal kenmerken die vergelijkbaar zijn met die van de BMW X6. Deze omvatten prestaties, strak interieur, en mooi exterieur design. De basis Audi RS Q8 heeft een vanafprijs van ongeveer $122.190.

4. Volvo XC90

Als u geniet van het comfort en de prestaties van de BMW X6, maar een grotere en ruimere cabine en laadruimte wenst, is de Volvo XC90 een ideale aanwinst. In tegenstelling tot de X6 die een schuine daklijn heeft, komt de Volvo XC90 met een grote cabine en biedt hij plaats aan maximaal zeven passagiers. Dankzij de derde rij zitplaatsen.

Enkele kenmerken die de BMW X6 en Volvo XC90 delen zijn een luxueus interieur, een strak exterieur, uitstekende veiligheidsvoorzieningen en een vergelijkbare brandstofefficiëntie.

5. Mercedes-Benz GLE-Klasse

De Mercedes-Benz GLE-Klasse behoort tot de meest geavanceerde en hoogontwikkelde middelgrote SUV’s op deze lijst. Deze auto heeft verschillende uitrustingsopties waarmee gebruikers een auto kunnen kiezen die het beste bij hun behoeften past. Het basismodel kost 56.600 dollar en wordt aangedreven door een 2,0-liter turbomotor, terwijl de krachtige AMG-versie 76.000 dollar kost.

  BMW Steptronic transmissie problemen

De AMG-versie is zeer krachtig en levert maximaal 603 pk dankzij een twin-turbo V8-motor. Al met al delen deze auto’s verschillende kenmerken zoals een high-end interieur, mooi exterieur design en geavanceerde technologie.

6. Range Rover Sport

Een andere directe concurrent van de BMW X6 is de Range Rover Sport. Deze auto biedt niet alleen uitstekende terreincapaciteiten, maar is ook zeer luxueus met hoogwaardige voorzieningen en een ruim interieur. Daardoor is het ook een leuke auto voor een gezin.

Als u geboeid bent door de functies die de Range Rover Sport biedt, zult u meer moeten betalen om hem aan te schaffen. De Range Rover Sport heeft een basisprijs van 84.475 dollar. Bovendien deelt hij verschillende kenmerken met de BMW X6, zoals een mooi exterieur, hoge onderhoudskosten, comfortabele stoelen en een zeer geavanceerde cabine.

FAQ

Is de BMW X6 een betrouwbare auto?

In het verleden kreeg de BMW X6 een minder dan gemiddelde betrouwbaarheidsscore. Dat is de laatste jaren echter veranderd, want de nieuwste BMW X6 modellen krijgen van betrouwbaarheidsinstanties als J.D. Power een bovengemiddelde betrouwbaarheidsscore. Al met al is de BMW X6 geen erg betrouwbare auto vanwege de dure onderdelen en service.

Wat zijn de veel voorkomende problemen met de BMW X6?

Gebaseerd op hetzelfde platform als de BMW X5, heeft de BMW X6 vergelijkbare problemen als de BMW X5. Veel voorkomende problemen met de BMW X6 zijn echter rammelende deuren, oververhitte motor, problemen met de elektrische handrem, verlies van remkracht, losse achterklepspoiler en nog veel meer.

  Is de BMW X6 een crossover?

Is het onderhoud van de BMW X6 duur?

Ja, de BMW X6 is een van de duurste BMW SUV’s om te onderhouden. Gemiddeld kost het u ongeveer $1.206 per jaar om deze auto te onderhouden. In vergelijking met de industriestandaard is de BMW X6 veel duurder in onderhoud.

Hoeveel kilometer gaat een BMW X6 mee?

Dat hangt af van hoe goed u de auto onderhoudt. Ook uw rijgedrag bepaalt of uw auto langer meegaat of niet. Als u zich aan de door BMW aanbevolen onderhoudsbeurten houdt en een goed rijgedrag aanhoudt, zou de BMW X6 meer dan 200.000 mijl moeten meegaan. Maar zonder de juiste zorg kunt u al vanaf 150.000 mijl problemen krijgen.

Samenvatting

De BMW X6 is niet alleen elegant, maar presteert ook uitstekend en is praktisch. Net als de BMW X5 beschikt ook dit model over zeer geavanceerde voorzieningen en is hij veilig. De meeste auto’s die we hierboven hebben uitgelicht zijn echter vergelijkbaar met de X6 en in sommige categorieën zelfs beter.

Hoewel de BMW X6 een uniek ontwerp heeft waardoor hij er sportief uitziet, zijn de achterzetels wat krap. Bovendien is het onderhoud van deze auto behoorlijk duur. Over het algemeen is de BMW X6 een mooie auto en beter geschikt voor wie op zoek is naar een luxueuze sportcoupé.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts