Auto’s vergelijkbaar met de BMW i8

Is de BMW i8 een goede auto?

De BMW i8 is een van de populairste auto’s van de jaren 2010. Gemaakt tussen 2014 en 2020, de BMW i8 is een plug-in hybride sportwagen met een strak design, uitstekende brandstofefficiëntie, en een luxe interieur. Maar welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW i8?

Auto’s die vergelijkbaar zijn met de BMW i8 zijn de Acura NSX, Audi R8, Chevrolet Corvette, Lexus LC, Mercedes-Benz AMG GT en BMW 8-serie. De auto’s die we hebben genoemd delen een aantal kenmerken met de BMW i8. Het kan gaan om vermogen, prestaties, design of zelfs de prijs.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de BMW i8?

Acura NSX

De Acura NSX behoort tot de meest stijlvolle sportwagens op de markt. Zijn design lijkt bijna op dat van de BMW i8. Ze worden ook voor bijna dezelfde prijs verkocht, want de Acura NSX kost $159.495, terwijl de BMW i8 $148.495 kost. De NSX is dus iets duurder dan de i8.

De prijs van de Acura NSX is echter gerechtvaardigd omdat hij er sportiever uitziet met uitzonderlijke prestaties en een handige hybride aandrijflijn. De NSX wordt geleverd met een 3,5-liter V-6 motor met een elektromotor die samen maximaal 573 pk produceert. Bovendien is de Acura NSX ook sneller dan de BMW i8, want hij kan in 3,1 seconden van 0 naar 60 km/u accelereren, terwijl de i8 er 4,4 seconden over doet.

Chevrolet Corvette

Een andere mooie en krachtige auto die vergelijkbaar is met de BMW i8 is de Chevrolet Corvette. De Chevrolet Corvette ziet er niet alleen goed uit, maar presteert ook uitstekend, want hij is uitgerust met een 6,2-liter pushrod V8-motor. Die levert bovendien maximaal 495 pk en 470 lb-ft koppel.

  Veel voorkomende problemen met de BMW 116d

De Chevrolet Corvette kan in slechts 2,8 seconden van 0 naar 60 mph accelereren en heeft een topsnelheid van 190 mph. Hij is ook zuinig, want hij heeft een EPA-classificatie van 16 mpg in de stad, 16 mpg op de snelweg en een gecombineerde 19 mpg.

Enkele kenmerken die de Acura NSX en Chevrolet Corvette delen zijn het ontwerp, de prestaties en de prijs.

Mercedes-Benz AMG GT

De Mercedes-Benz AMG GT is de ware definitie van een luxe sportwagen. Deze auto ziet er niet alleen wendbaar en sportief uit, maar ziet er ook stijlvol uit met hoogwaardige functies en afwerkingen. Hij is ook krachtig, want hij loopt op een 4,0-liter V8-motor met standaard achterwielaandrijving. De motor levert tot 469 pk en 465 lb-ft koppel.

Terwijl de BMW i8 en de Mercedes-Benz AMG GT een sportief design en krachtige motoren hebben, is de Mercedes-Benz AMG GT een tweezitter, terwijl de BMW i8 een vierzitter is. De prijs van de Mercedes-Benz AMG GT bedraagt 116.895 dollar, wat goedkoper is dan de BMW i8. Bovendien is de i8 zuiniger dan de AMG GT.

Audi R8

Een andere mooie en krachtige sportwagen die vergelijkbaar is met de BMW i8 is de Audi R8. De Audi R8 is een van de best verkochte sportwagens uit het recente verleden. Deze auto is stijlvol, krachtig en luxueus. Net als de Mercedes-Benz AMG GT heeft deze auto twee zitplaatsen.

De Audi R8 is uitgerust met een 5,2-liter V-10 motor die 562 pk en 406 lb-ft produceert. Hij beschikt ook over een vierwielaandrijving met een 7-traps automatische transmissie. In vergelijking met de BMW i8 is de R8 minder zuinig, want hij heeft een gecombineerde EPA-classificatie van 16 mpg. En de vanafprijs van deze auto ligt rond de 185.050 dollar.

  Veelvoorkomende problemen met BMW 523i

Lexus LC

Als u op zoek bent naar een meer betrouwbare sportwagen met vergelijkbare kenmerken als de BMW i8, dan zult u dol zijn op de Lexus LC. Deze auto is goed ontworpen met een luxe uitstraling. Ook het interieur is betoverend, al is het niet zo luxe als de BMW i8 of Mercedes-Benz AMG GT.

Met een vanafprijs van 98.535 dollar presteert de Lexus LC aanzienlijk goed, maar niet beter dan de i8. Wel is hij zuiniger dan de i8, hoewel de BMW i8 wordt geleverd met een plug-in hybride systeem om het vermogen op te voeren. De Lexus LC heeft een gecombineerde EPA-classificatie van 30 mpg, terwijl de BMW i8 27 mpg haalt.

BMW 8-Serie

De BMW i8 heeft niet veel indruk gemaakt, maar de BMW 8-Serie moet dat rechtzetten. Deze auto is verkrijgbaar als cabriolet en coupé. Bovendien is hij prachtig ontworpen met topfuncties en technologie. Het interieur is goed gebouwd met high-end materialen.

De basis BMW 8-serie wordt geleverd met een twin-turbo inline-6 motor die 335 pk en 368 lb-ft koppel levert. Het basismodel heeft een vanafprijs van 88.895 dollar en de high-end M850i xDrive cabriolet kost maar liefst 122.395 dollar.

FAQ

Waarom is de BMW i8 uit productie genomen?

Zoals de meeste BMW modellen die in het verleden werden stopgezet, werd de BMW i8 stopgezet wegens te lage verkoopcijfers. Ook het Coronavirus droeg bij aan de lage verkoopcijfers, waardoor BMW dit slanke en efficiënte model tijdens de pandemie in juni 2020 stopzette.

  BMW E90 (3 Serie Sedan) - Alles wat u moet weten

Hoe snel is de BMW i8?

De BMW i8 kan in slechts 4,4 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 155 mph, wat vergelijkbaar is met de meeste BMW modellen. Qua rechtuit prestaties doet de BMW i8 dus niet onder voor de BMW M modellen.

Wat zijn de gebruikelijke problemen met de BMW i8?

De BMW i8 heeft een elegant uiterlijk en presteert uitstekend, maar heeft ook een aantal aandachtspunten. Veel voorkomende problemen met de BMW i8 zijn defecte sensoren, grote deuren, brandstoflekkage, elektrische problemen, oververhitting van de motor en problemen met automatische koplampen.

Is het duur om de BMW i8 te onderhouden?

Ja, de BMW i8 is een van de duurste BMW modellen om te onderhouden en te repareren. Volgens Edmunds kost de 2019 BMW i8 u ongeveer 6.410 dollar aan onderhoud in de eerste vijf jaar van zijn eigendom. Daarnaast moet je verwachten dat je in dezelfde periode minstens $ 2.710 aan reparaties uitgeeft.

Conclusie

Voordat de BMW i8 in 2020 werd stopgezet nadat de pandemie uitbrak, was het een populaire auto onder verschillende liefhebbers van luxe sportwagens van BMW. Deze auto was strak, comfortabel, geavanceerd, veilig en zuinig. Ook al werd hij stopgezet, er zijn verschillende vergelijkbare auto’s op de markt waar geïnteresseerde kopers voor kunnen kiezen, zoals hierboven vermeld.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts