Auto’s vergelijkbaar met Hyundai i20

Is de Hyundai i20 een goede auto?

De Hyundai i20 werd voor het eerst onthuld in 2008 en is sindsdien continu in productie geweest. De nieuwste generatie van de i20 werd onthuld in 2020, waardoor hij concurrerender werd dan ooit. De i20 bevindt zich in het segment van de compacte hatchbacks die in sommige wereldmarkten erg populair zijn, maar in andere markten volledig ontbreken.

Als zodanig gaan we auto’s noemen die vergelijkbaar zijn met de Hyundai i20 met betrekking tot die specifieke markten. De i20 is een van de populairste auto’s die Hyundai maakt, maar hij heeft wel stevige concurrentie. Zo lijkt de Kia Rio het meest op de i20, omdat deze twee auto’s veel onderdelen met elkaar delen. Andere rivalen zijn de Toyota Yaris, ook een van de populairste auto’s in dit segment.

We noemen ook de Ford Fiesta als de populairste compacte hatchback van Amerikaanse makelij en de VW Polo, de populairste Europese compacte hatchback met de meest premium badge. Al met al liggen deze kleine hatchbacks heel dicht bij elkaar, wat betekent dat het niet gemakkelijk zal zijn om een winnaar te kiezen.

Daarom, als u geïnteresseerd bent in het kopen van een kleine hatchback die alles kan wat u van hem vraagt, zijn deze vijf auto’s precies in uw straatje.

Hyundai i20

De Hyundai i20 kost tussen de 19.035 en 23.880 pond, afhankelijk van de uitvoering, de motor en de optionele uitrusting. U kunt kiezen uit twee motoren, een 1.0L benzinemotor of een iets grotere 1.2L benzinemotor met 83-120 pk, wat meer dan genoeg is voor zo’n kleine auto. Er is ook keuze tussen een handgeschakelde 5-versnellingsbak en een 6-traps automaat.

  Hyundai i10 vs Fiat Panda - Wat is beter?

Qua design heeft de nieuwste i20 ook de meer gedurfde designtaal van Hyundai overgenomen, wat een paar jaar geleden niet het geval was toen Hyundai vooral saai ogende auto’s maakte. De i20 ziet er nu echt aantrekkelijk uit en is bovendien betrouwbaar en goed uitgerust. Daarom is het echt moeilijk om te concurreren met een auto die zoveel te bieden heeft als de i20.

Kia Rio

De meest vergelijkbare auto met de Hyundai i20 is de Kia Rio, die tussen de 16.150 en 21.800 pond kost, afhankelijk van de motor, het uitrustingsniveau en de uitrusting. Ze zijn gebouwd op hetzelfde platform, wat betekent dat ze dezelfde algemene architectuur gebruiken, waaronder de motoren, de transmissie en verschillende onderdelen van de aandrijflijn.

De Kia Rio is iets zwaarder en biedt meer veiligheid, terwijl de i20 meer rijplezier en een beter verbruik biedt. Al met al zijn deze twee echt vergelijkbaar, en de grootste verschillen tussen hen zijn dat de Rio iets zwaarder is en dat de i20 iets beter is uitgerust. De i20 heeft ook een iets grotere kofferbak dan de Rio.

Ford Fiesta

Voor de nieuwe Ford Fiesta betaalt u tussen 20.080 en 22.530 pond, waarmee hij het opneemt tegen de Kia Rio en de Hyundai i20. Deze drie auto’s zijn waarschijnlijk de meest populaire compacte hatchbacks in het Verenigd Koninkrijk en vertegenwoordigen een groot deel van de hele markt. De Fiesta heeft vergelijkbare motoren, een vergelijkbare uitrusting en vergelijkbare veiligheidskenmerken.

Waar deze twee verschillen is de praktische bruikbaarheid, want de i20 is praktischer, de i20 is ook betrouwbaarder en een beetje dynamischer. In het topsegment zijn de i20 N en de Ford Fiesta ST allebei geweldige kleine hot hatchbacks, maar ik zou mijn geld geven aan de Hyundai omdat die net iets specialer aanvoelt.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai Sonata

Toyota Yaris

De Toyota Yaris begint bij 21.460 pond, wat meer is dan de meeste auto’s hier, maar de top-uitvoering kost in totaal 26.625 pond, wat ook meer is dan zijn concurrenten. De Yaris is de zuinigste auto hier met het beste brandstofverbruik en een hybride aandrijflijn die de initiële kosten zal compenseren door lagere gebruikskosten.

Hij wordt alleen geleverd met een CVT-automaat, wat voor de meeste mensen ook een voordeel is, omdat hij ongelooflijk makkelijk te bedienen is. Hij is niet zo praktisch als de i20, die in elke categorie meer ruimte biedt, maar de Toyota GR Yaris in het topsegment is een betere prestatieauto dan de i20 N, de Fiesta ST of de Polo GTI.

VW Polo

Voor wie een meer premium badge wil zonder enorme prijsstijgingen, is de VW Polo van £19.030 tot £24.675 de juiste keuze. De Polo krijgt een kleinere en zwakkere motor in het instapmodel en is ook minder zuinig. Aan de andere kant voelt de nieuwe Polo aan als een product van hogere kwaliteit met betere technologie, betere materialen en meer ruimte.

De i20 N staat op gelijke hoogte met de Polo GTI, en deze twee zijn echt aan elkaar gewaagd als het op rijplezier aankomt. Ik zou zeggen dat de Polo een product van hogere kwaliteit is, terwijl de i20 hem verslaat op het gebied van efficiency, vermogen en prijs.

  Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model 3 - Wat is beter?

FAQ Sectie

Is de Hyundai i20 de beste auto in zijn segment?

De Hyundai i20 heeft echt veel voordelen. Hij ziet er van binnen en van buiten cool uit en is over de hele linie goed uitgerust. Je kunt een i20 kopen voor gewoon woon-werkverkeer en je kunt een “N” performance model kopen dat echt goed voelt om in te rijden.

Ik zou zeggen dat de i20 echt een van de beste auto’s in zijn segment is, maar de GR Yaris is de betere prestatieauto, terwijl de nieuwe VW Polo een beetje hoger aanvoelt.

Is de Hyundai i20 een ruime auto?

De Hyundai i20 is een compacte hatchback, wat betekent dat hij vooral bedoeld is voor één of twee personen tegelijk. Er kunnen vier personen in de i20, maar daar is hij niet voor gemaakt. Daarmee is de i20 voor zijn segment ronduit ruim, maar over het algemeen is het echt krap.

Wanneer komt de nieuwe Hyundai i20 uit?

Volgens Hyundai komt het vernieuwde model van de huidige generatie van de Hyundai i20 ergens in 2023 uit. Er wordt gezegd dat de volgende i20 geventileerde stoelen krijgt, wat een primeur is in dit segment. Hoe dan ook, de gefacelifte i20 kun je verwachten in 2023, terwijl de verkoop ergens in 2023/24 van start gaat.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts