Auto’s vergelijkbaar met Hyundai Santa Fe

2023 Hyundai Santa Fe

De Hyundai Santa Fe is een van de meest populaire middelgrote SUV’s in de wereld omdat hij relatief goed geprijsd is, maar toch echt betrouwbaar is, echt goed uitgerust, en er van binnen en van buiten geweldig uitziet. De Santa Fe staat tussen de Hyundai Palisade, de grote SUV, en de Hyundai Tucson, de kleine SUV, die allemaal populair zijn en aan de top van hun respectieve segmenten staan.

Het eerste Santa Fe-model werd geïntroduceerd in 2001 en is sindsdien continu in productie geweest. De vierde generatie werd geïntroduceerd in 2018 en werd gefacelift voor het modeljaar 2021. We gaan waarschijnlijk de 5e generatie van de Santa Fe zien in twee jaar of zo, wat betekent dat het nog steeds een goed moment is om de aankoop van de huidige generatie te overwegen.

In dit artikel gaan we echter alle auto’s die op de Hyundai Santa Fe lijken op een rijtje zetten en vertellen wat je bij elk krijgt. De meest vergelijkbare auto met de Hyundai Santa Fe is de Kia Sorento, die de meeste onderdelen deelt met de Santa Fe. Andere opvallende auto’s uit dit segment zijn de Honda CR-V, de Nissan Rogue en de Toyota RAV4.

Alle vijf van deze middelgrote SUV’s zijn populair omdat ze allemaal een heel verleidelijk pakket bieden. Echter, ze verschillen in sommige opzichten, en als een van deze zijn belangrijk voor u, ze zijn waarschijnlijk gaan kantelen het voordeel voor slechts een van deze SUV’s.

Hyundai Santa Fe

De huidige Hyundai Santa Fe begint bij een basisprijs van 27.200 dollar, maar de prijs kan oplopen tot 41.000 dollar voor de top-specificatie Calligraphy-modellen. De Santa Fe gebruikt een bekende 191pk 4-cilinder motor die je in diverse Hyundai en Kia modellen vindt en de al even bekende 280pk turbo 4-cilinder. U kunt ook kiezen voor een hybride als u de beste efficiency en vermogen wilt.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai Veracruz

Qua design ziet de Santa Fe er zowel van binnen als van buiten nog steeds ongelooflijk fris uit, want Hyundai heeft echt goed werk geleverd met de allernieuwste SUV’s van Hyundai en heeft gekozen voor een aantrekkelijker design. Al met al is de Santa Fe een ruime, betrouwbare, goed uitgeruste, veilige en comfortabele SUV en daarom is hij zo populair.

Kia Sorento

De Kia Sorento deelt de meeste onderdelen met de Hyundai Santa Fe, wat betekent dat deze twee SUV’s vrijwel hetzelfde zijn. De Sorento begint bij 29.950 dollar en kan oplopen tot 43.000 dollar, wat iets hoger is dan de Santa Fe. De Sorento is ook een beetje nieuwer, want het allernieuwste model kwam een jaar na de Santa Fe uit.

De Sorento biedt een iets grotere kofferruimte en dat is zo’n beetje het enige praktische verschil. Het interieur van de Sorento is anders met grotere schermen en een blokkeriger ontwerp dat er minder goed uitziet dan dat van de Santa Fe. Wat het exterieurdesign betreft, zullen liefhebbers van boxy SUV’s de voorkeur geven aan de Sorento, terwijl degenen die op zoek zijn naar gladdere lijnen de voorkeur zullen geven aan de Santa Fe.

Honda CR-V

Voor een prijs tussen $26.800 en $36.600 is de Honda CR-V merkbaar goedkoper dan de Hyundai aan de bovenkant, waar de meeste kopers van deze SUV’s wonen. De CR-V biedt ook meer ruimte dan de Santa Fe met 28 MPG gecombineerd tegenover 26 MPG gecombineerd met zowel de Santa Fe als de Kia Sorento.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai i10

De CR-V komt echter tekort als het gaat om motoren, want hij biedt een 1.5 liter 4-cilinder met 190 pk en een 2.0 liter 4-cilinder hybride met 212 pk, die niet zo geavanceerd of krachtig is als de hybride in de Santa Fe. De CR-V krijgt wel meer van de fabriek, maar is een beetje saai om mee te rijden en niet zo interessant om naar te kijken als de Santa Fe.

Nissan Rogue

De prijs van een Nissan Rogue varieert van 27.150 tot 36.930 dollar, waarmee hij ook in een meer betaalbare categorie valt vergeleken met de Santa Fe. Met 30 MPG gecombineerd is de Nissan Rogue de zuinigste SUV in vergelijking met alle voorgaande SUV’s hier. Deze motor biedt ook 201 pk, wat ook een upgrade is ten opzichte van alle eerder genoemde SUV’s.

Een groot nadeel van de Rogue is dat hij nog niet is voorzien van een hybride aandrijflijn, waardoor hij van binnen niet zo bijzonder aanvoelt. Wel krijgt hij van alle auto’s hier het beste palet aan veiligheidsvoorzieningen.

Toyota RAV4

Onze laatste concurrent is de Toyota RAV4, die tussen $26.975 en $36.915 kost, wat ook aanzienlijk lager is dan de Sorento of de Santa Fe. Het motorenpalet van de RAV4 omvat een 2.5L 4-cilinder motor met 203pk of een 2.5L hybride met 220pk. Het verbruik is 40 MPG, wat een heel goed getal is en Toyota staat er al jaren om bekend goede hybride motoren te maken.

De RAV4 voelt niet zo pluche aan als de meeste auto’s op deze lijst en is ook niet de mooiste. Het interieur van de RAV4 is mooi en voorzien van hoogwaardige materialen. Hij verslaat de anderen wel met een off-road optie, maar hij blijft achter bij de anderen als het gaat om geluidsisolatie.

  Hyundai Tucson vs Nissan Rogue - Wat is beter?

FAQ

Is de Hyundai Santa Fe de beste auto in zijn klasse?

Zowel de Hyundai Santa Fe als de Kia Sorento zijn de twee beste middelgrote SUV’s die hier worden genoemd op de meeste gebieden. Ze zien er van binnen en van buiten het beste uit en zijn het meest comfortabel en betrouwbaar. De Nissan Rogue biedt de zuinigste en krachtigste basismotor, terwijl de CR-V de meeste ruimte biedt.

Is de Hyundai Santa Fe een luxe SUV?

De Hyundai Santa Fe is een echt veelzijdige SUV met voorzieningen die alleen op echte luxe SUV’s te vinden zijn. De Santa Fe is echter geen luxe SUV en dat blijkt zodra u hem vergelijkt met bijvoorbeeld de BMW X5, de Volvo XC90, de Audi Q7 of de Mercedes GLE.

Is de Hyundai Santa Fe de beste Hyundai SUV?

Van alle grotere Hyundai SUV’s zou ik de voorkeur geven aan de Santa Fe, omdat hij perfect van formaat is. Sommigen geven misschien de voorkeur aan de Tucson omdat die betaalbaarder en populairder is, terwijl anderen voor de grotere Palisade zullen gaan. De Santa Fe biedt echter ook zeven zitplaatsen zoals de Palisade en is betrouwbaarder.

De Tucson is echt een concurrerende SUV in zijn klasse, maar hij is gewoon niet zo goed als de Santa Fe, wat begrijpelijk is gezien het prijsverschil, vooral aan de bovenkant.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts