Auto’s vergelijkbaar met Hyundai Sonata

Hyundai Sonata

De Hyundai Sonata is een van de langstlopende en waarschijnlijk kwalitatief beste Hyundai sedans aller tijden, wat een groot ding is aangezien de Sonata een van de best verkochte sedans op de Noord-Amerikaanse markt is. De eerste Sonata werd geïntroduceerd in 1985 en is sindsdien onafgebroken in productie geweest. Dit segment is echter overladen met goede opties, die we in dit artikel allemaal zullen noemen.

De meest vergelijkbare auto met de Hyundai Sonata is de Kia K5, want deze twee auto’s zijn min of meer hetzelfde. Ze rijden op hetzelfde platform en gebruiken vergelijkbare motoren, waardoor ze inherent op elkaar lijken. Andere vergelijkbare sedans zijn de Toyota Camry, die in de meeste opzichten altijd een van de felste concurrenten van de Hyundai Sonata is geweest.

We moeten ook de Honda Accord noemen, die net zo bekend is als de Camry en de Sonata, en de Nissan Altima. Deze vijf middelgrote sedans zijn de populairste sedans op de hele Noord-Amerikaanse markt, waardoor ze ongelooflijk concurrerend zijn.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van de Hyundai Sonata en u wilt weten welke auto’s vergelijkbaar zijn met de Hyundai Sonata, dan bent u hier aan het juiste adres, want dat is precies het onderwerp van het artikel van vandaag.

Hyundai Sonata

De Hyundai Sonata komt in acht verschillende modellen, uitrustingsniveaus en uitvoeringen, en ze zijn geprijsd tussen 25.195 en 36.745 dollar. De belangrijkste motor voor de Sonata is een 1.6L turbo viercilinder die 180pk levert, maar de Sonata komt ook met een 2.5L viercilinder die 191pk levert.

  Hyundai Nexo betrouwbaarheid

U kunt verwachten dat de Sonata rond de 27 MPG levert, wat een behoorlijk aantal is, maar de Sonata maakt zijn zaak waar met hoe hij er van binnen en van buiten uitziet, veel technologie, veel ruimte en een echt veilige en comfortabele rijervaring voor gezinnen en individuen. U kunt echter niet kiezen voor AWD met de Sonata.

Kia K5

Zoals in het begin vermeld, is de Kia K5 onderhuids min of meer dezelfde auto als de Hyundai Sonata met een paar duidelijke wijzigingen. De K5 kost van $24.845 tot $32.245 en dat is iets minder dan de Sonata en een verschil dat groot genoeg is om een verschil te maken. De 1.6L motor uit de Sonata is ook te vinden in de K5. De beste motor in de K5 is echter de 2.5L motor met 290pk die beter is dan elke motor in de Sonata, en je kunt gaan voor AWD.

De K5 is beter dan de Sonata omdat hij iets hoogwaardigere interieurmaterialen biedt en voorzieningen als sfeerverlichting en Bose surround sound, die beide niet beschikbaar zijn in de Sonata. Hij komt echter tekort ten opzichte van de Hyundai Sonata, omdat de Sonata een beter brandstofverbruik en meer binnenruimte biedt.

Toyota Camry

De prijs van een Toyota Camry begint bij $26.870 en loopt op tot $34.445 voor het topmodel, waarmee hij min of meer gelijk is aan de Sonata. De Camry is meestal voorzien van een 4-cilinder 202 pk motor of een krachtigere en beste 301 pk V6 motor in top-specificatie modellen. Het verbruik is niet zo goed als in de Sonata, maar dat is te verwachten omdat de Camry meer vermogen heeft.

  Alles over de 2023 Hyundai Tucson

De Camry voelt op de een of andere manier wat knusser en beter geïsoleerd aan dan de Sonata, wat het zeker comfortabeler en aangenamer maakt op een lange reis. De Camry behoudt beter zijn waarde dan de Sonata en biedt ook een optioneel AWD-systeem.

Honda Accord

De Honda Accord begint bij $27.615 en de prijs loopt op tot $38.050 voor de Accord Touring modellen. De Accord wordt geleverd met een zeer goede 2.0L turbomotor met 252 pk, die een gecombineerde 43MPG levert, wat een zeer goed getal is. De Accord is de ruimste auto wat betreft de tweede zitrij.

De Accord heeft ook een goede lijst standaard voorzieningen en ziet er vrij bescheiden uit, wat een goede zaak is. Iedereen weet ook dat een Accord een enorm betrouwbare auto is. De Accord rijdt ook beter dan de Sonata, maar hij heeft geen vergelijkbare garantie als de Sonata.

Nissan Altima

Voor de prijs van 26.775 dollar kunt u een instapmodel van de Nissan Altima krijgen, terwijl de topmodellen u ongeveer 33.475 dollar kosten. De standaardmotor is de 4-cilinder met 182 pk, want dat is meer dan genoeg voor een dergelijke auto.

Waar de Altima de Sonata verslaat is het feit dat hij AWD krijgt dankzij de VC-Turbo motor die 280pk biedt en beter is dan alle motoren van de Sonata. De Sonata is echter iets ruimer dan de Altima en voelt overal beter gebouwd aan.

  Hyundai Veloster N Betrouwbaarheid

FAQ

Is de Hyundai Sonata de beste auto in zijn segment?

De Hyundai Sonata biedt in veel opzichten veel waarde en inhoud, maar hij is niet goed genoeg om de beste auto in zijn segment te worden genoemd. Allereerst ontbreekt AWD en dat is een groot minpunt omdat de meeste andere concurrenten dat wel hebben. Ten tweede is de Accord de betere gezinsauto, terwijl de Camry iets luxer aanvoelt.

De Altima heeft betere motoren, terwijl de K5 een aangenamer interieur heeft.

Is de Hyundai Sonata een luxe sedan?

De Hyundai Sonata is een zeer complete sedan met alles wat u van een auto van dit formaat mag verwachten. Het is echter geenszins een luxe auto, want luxe auto’s uit dit segment staan mijlenver boven de Sonata. Een voorbeeld van middelgrote luxe sedans is de Audi A6, de BMW 5-serie, de Volvo S90 en de Mercedes-Benz E-Klasse.

Moet ik een Hyundai Sonata kopen?

Na het lezen van dit artikel begrijpt u waarschijnlijk beter waarom sommige auto’s beter zijn dan andere, en als de Sonata u nog steeds bevalt, moet u inderdaad overwegen hem te kopen, want het is over het algemeen een heel goede auto.

Dit is waarom Hyundai miljoenen Sonata-modellen heeft verkocht, want het zijn bewezen auto’s in verschillende omgevingen en dat zal waarschijnlijk nog wel even zo blijven.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts