Auto’s vergelijkbaar met Hyundai Tucson

Is de Hyundai Tucson een goede auto?

De nieuwe Hyundai Tucson is al een paar jaar uit en is een van de meest populaire en succesvolle SUV’s in zijn segment. Hyundai heeft de nieuwe Tucson begeerlijker gemaakt, beter uitgerust, veel beter uitziend en echt betrouwbaar, wat hem allemaal heeft voortgestuwd om de segmentleider te worden in veel verschillende opzichten.

Het segment van de compacte SUV/crossovers is echter gevuld met tal van verleidelijke opties die in staat zijn om te concurreren met de Tucson en hem vaak verslaan in sommige opzichten. Daarom gaan we in dit artikel een lijst maken van auto’s die vergelijkbaar zijn met de Hyundai Tucson en u vertellen hoe ze het opnemen tegen de Tucson en voor welke u zou moeten gaan.

Om te beginnen zijn de Chevrolet Equinox en de Ford Escape de twee felste rivalen van Amerikaanse makelij, terwijl de Kia Sportage en de Honda CR-V de twee meest serieuze rivalen van Aziatische makelij zijn. Van al deze modellen is de Sportage het goedkoopst, terwijl de CR-V het zuinigst is.

Welke u ook besluit te kiezen, u zult geen verkeerde beslissing nemen, want alle vijf deze SUV’s staan niet voor niets aan de top van hun segment.

Hyundai Tucson

De Hyundai Tucson begint bij 26.245 dollar en krijgt een 2.0L 4-cilinder motor met 187pk en 175lb-ft koppel. Deze motor is gekoppeld aan een soepele en naadloze automatische 6-versnellingsbak, terwijl het vermogen naar de voorwielen of alle vier de wielen wordt gestuurd, afhankelijk van waar je voor gaat. U kunt verwachten dat de Tucson rond de 25 MPG levert.

De Tucson biedt de grootste laadruimte van alle SUV’s hier, terwijl ook de zitruimte beter is dan de meeste. Qua design ziet de Tucson er van binnen en van buiten authentiek uit, vooral de laatste generatie die geen onderdelen deelt met zijn voorgangers. De betrouwbaarheid is uitstekend, waarschijnlijk de beste van alle auto’s in dit segment.

  Hyundai Venue Betrouwbaarheid

Chevrolet Equinox

De Chevy Equinox begint bij 27.695 dollar, dat is ongeveer een duizend dollar meer dan de Tucson en is over het algemeen duurder dan de meeste auto’s hier. De Equinox is ontworpen om ruim, comfortabel en redelijk onderhoudend te rijden, veel meer dan de Tucson. Hij is niet zo betrouwbaar als de Tucson, terwijl de MPG wordt geschat op 26MPG gecombineerd.

De instapmotor is de 1.5L 4-cilinder motor met 170pk/203lb-ft koppel, die qua vermogen meer dan behoorlijk is. Waar de Chevrolet Equinox tekortschiet is de laadruimte, want hij biedt een van de minst ruime kofferruimtes in deze lijst, terwijl de kwaliteit van het interieur en het ontwerp een beetje gedateerd zijn en niet op niveau.

Ford Escape

Voor een vanafprijs van ongeveer $28.660 kunt u ook de Ford Escape krijgen, een van de populairste compacte SUV’s met de blauwe ovaal badge. U kunt kiezen uit drie- en viercilinder EcoBoost turbomotoren met meer dan 170 pk, die gemiddeld ongeveer 28 km/u opleveren, wat een heel goed getal is.

Waar de Escape erin slaagt zijn concurrenten te verslaan is het motorvermogen, de beschikbaarheid van hybrides en de vele standaard uitrusting, maar hij schiet tekort als het gaat om de verfijning van het interieur en de bouwkwaliteit. Bovendien is het een redelijk betrouwbare SUV, maar niets in vergelijking met de Tucson, de Sportage en de RAV4.

  Hyundai Equus Betrouwbaarheid

Kia Sportage

Voor een instapprijs van $25.503 is de Sportage de goedkoopste auto hier en de meeste mensen denken dat de Sportage de felste concurrent is van de Tucson. De Sportage gebruikt een 2,5 liter 4-cilinder motor die 187 pk levert en is gekoppeld aan een 8-versnellingsbak die goed bij de Sportage past. Deze setup levert ongeveer 23MPG op, wat verre van het beste is, maar goed genoeg.

Qua design zou ik zeggen dat de nieuwe Sportage de coolste auto hier is, maar het interieur is dat niet. De betrouwbaarheid en interieurruimte zijn over de hele linie geweldig, terwijl de rijervaring iets sportiever is dan die van de Tucson, maar als geheel niets bijzonders.

Honda CR-V

Met een vanafprijs van ongeveer $28.000 is de CR-V een van de duurste auto’s hier, maar high-end modellen zijn niet zo duur. De CR-V wordt geleverd met een 190pk sterke 1.6L turbomotor die 29MPG gecombineerd kan rijden en waarschijnlijk de beste instapmotor op deze lijst is. De rijervaring is niet zo leuk als bij sommige auto’s hier, maar is ontegenzeggelijk comfortabel en stil.

Waar de CR-V zijn concurrenten verslaat, is de ruimte, die zowel in de zit- als in de laadruimte ruim voldoende is. De betrouwbaarheid is uitstekend, hij heeft veel standaardfuncties en is bovendien een van de best verkochte compacte SUV’s hier.

FAQ

Welke van deze SUV’s is de beste?

Al deze SUV’s zijn uitstekend, maar ik zou zeggen dat de Tucson hier de beste is. De reden daarvoor is dat hij zeer scherp geprijsd is, een goede motor heeft, de grootste laadruimte heeft en de meest betrouwbare auto is. Qua design doet hij onder voor de Kia Sportage, maar hij is beter dan alle andere auto’s hier.

  Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model Y

De gebruikskosten zijn heel betaalbaar, terwijl de wenselijkheid van het nieuwste model enorm is. Al met al is de Tucson een geweldige SUV.

Welke van deze SUV’s heeft het beste trekvermogen?

Voor veel SUV-eigenaars is het belangrijk om spullen te kunnen trekken. Daarom moet u voor de Chevrolet Equinox gaan, want die heeft een maximaal trekvermogen van 3500 lbs. De Tucson en de Ford Escape hebben een maximaal trekvermogen van 2.000 lbs, terwijl de Kia Sportage en de Honda CR-V maximaal 1.500 lbs kunnen trekken, wat verre van het beste is.

Is de Hyundai Tucson een luxe SUV?

De Hyundai Tucson is geen luxe SUV en dat is vrij duidelijk op het moment dat je naar zijn prijs kijkt en hem vergelijkt met echte luxe SUV’s uit dit segment zoals de Audi Q5, de Mercedes GLC, de Volvo XC60 en de BMW X3.

Deze luxe SUV’s hebben allemaal meer technologie, krachtigere motoren, hoogwaardigere materialen en een veel aantrekkelijkere badge aan de voorkant. Hoewel de Tucson een echt goede SUV is met geweldige functies, is het geen luxe SUV.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts