Auto’s vergelijkbaar met Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

De Jeep Grand Cherokee is een middelgrote SUV gemaakt door Jeep. In tegenstelling tot de meeste SUV’s die zijn gemaakt met behulp van body-on-frame chassis, maakt de Jeep Grand Cherokee gebruik van een unibody chassis. Maar welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Jeep Grand Cherokee?

Auto’s die vergelijkbaar zijn met de Jeep Grand Cherokee zijn de Jeep Wrangler, Dodge Durango, Land Rover Defender, Ford Explorer, Hyundai Palisade, Kia Telluride, GMC Acadia en Subaru Ascent.

De Jeep Grand Cherokee is de beste definitie van off-road rijden met comfort. Dankzij zijn robuuste constructie met high-end functies en een all-wheel-drive systeem. Bovendien wordt de Jeep Grand Cherokee geleverd met drie aandrijflijnen, waaronder een V6, een V8 en een plug-in hybride.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Jeep Grand Cherokee?

1. Jeep Wrangler

De Jeep Wrangler heeft veel kenmerken gemeen met de Jeep Grand Cherokee. Eerst en vooral zijn beide auto’s uitstekende terreinwagens. Bovendien zijn ze duurzaam gebouwd om lang mee te gaan. Net als de Jeep Wrangler komt de Jeep Grand Cherokee met meerdere motoropties.

De Jeep Wrangler heeft echter een afneembaar dak, terwijl de Jeep Grand Cherokee dat niet heeft. Bovendien is de Jeep Grand Cherokee behoorlijk duurder dan de Jeep Wrangler. Terwijl de basisprijs van de Jeep Wrangler 32.540 dollar bedraagt, ligt de basisprijs van de Jeep Grand Cherokee rond de 41.995 dollar.

2. Dodge Durango

De Dodge Durango is vanaf 1997 tot op heden in productie geweest. De derde generatie, die begint met het modeljaar 2011, deelt hetzelfde platform als de Jeep Grand Cherokee. Daarom heeft hij ook een unibody chassis. Bovendien zijn beide auto’s luxueus met topfuncties.

Afhankelijk van welk model u kiest, kan de Jeep Grand Cherokee kleiner of groter zijn dan de Dodge Durango. Qua prijs is de Jeep Grand Cherokee iets duurder dan de Dodge Durango.

  Jeep Commander betrouwbaarheid

3. Hyundai Palisade

In tegenstelling tot de Jeep Grand Cherokee, die al tientallen jaren op de markt is, is de Hyundai Palisade nog een nieuw model, want hij werd in 2018 gelanceerd. Deze auto wordt echter geleverd met veel vergelijkbare kenmerken als de Jeep Grand Cherokee. Net als de Grand Cherokee komt ook de Hyundai Palisade met een V6-motor. Het is ook luxe en geavanceerd.

Daarentegen is de Hyundai Palisade veel goedkoper en betrouwbaarder dan de Jeep Grand Cherokee. De basisprijs voor de Hyundai Palisade is $36.545, terwijl die van de Jeep Grand Cherokee rond de $41.995 ligt.

4. Kia Telluride

Als u verliefd bent op de Jeep Grand Cherokee, maar een meer betrouwbare, ruime, geavanceerde en betaalbare middelgrote crossover SUV wenst, dan is de Kia Telluride de beste keuze. Hoewel de Kia Telluride veel kenmerken deelt met de Grand Cherokee, biedt hij meer waar voor zijn geld.

Bovendien biedt de Kia Telluride de meest geavanceerde rijhulpsystemen in zijn klasse. Natuurlijk hebben BMW, Audi en Mercedes-Benz modellen met betere voorzieningen, maar die zijn veel duurder.

5. Subaru Ascent

Een andere soortgelijke auto als de Jeep Grand Cherokee is de Subaru Ascent. De Jeep Grand Cherokee is misschien groter en geavanceerder dan de Subaru Ascent, maar deze laatste is krachtiger en zuiniger. Desalniettemin presteren beide auto’s goed, zowel op als naast de weg.

De Subaru Ascent heeft een topsnelheid van 130 mph en kan in slechts 6,9 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. De Jeep Grand Cherokee kan daarentegen in 77,4 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren met een topsnelheid van 117 km/u.

6. GMC Acadia

Net als de Subaru Ascent biedt ook de GMC Acadia meer vermogen en presteert hij veel beter dan de Jeep Grand Cherokee. Deze middelgrote crossover SUV heeft een topsnelheid van 131 mph en kan in slechts 6,1 seconden van 0 naar 60 mph accelereren. Ondanks dat het een geweldige off-road SUV is met gezinsvriendelijke kenmerken, heeft de Jeep Grand Cherokee betere en meer geavanceerde kenmerken.

  Auto's vergelijkbaar met Jeep Wrangler

7. Ford Explorer

De Ford Explorer biedt veel comfort op de weg, maar kan niet op tegen de Jeep Grand Cherokee in het terrein. Maar in termen van betrouwbaarheid, efficiëntie en onderhoudsgemak is de Ford Explorer de betere auto. Bovendien is de Ford Explorer veel sneller met een topsnelheid van 146 mph en een acceleratie van 0 tot 60 mph in slechts 5,9 seconden.

8. Land Rover Defender

Land Rover Defender is een andere auto die vergelijkbaar is met de Jeep Grand Cherokee. Hij biedt uitstekende on- en off-road capaciteiten. Het is zelfs een betere terreinauto dan de Jeep Grand Cherokee. Dankzij zijn superieure bodemvrijheid en topeigenschappen. Hij is ook krachtiger maar duurder dan de Jeep Grand Cherokee.

FAQ

Is de Jeep Grand Cherokee betrouwbaar?

Nee, de Jeep Grand Cherokee is niet betrouwbaar. Integendeel, het is een van de minst betrouwbare Jeep-modellen op de markt. Veel betrouwbaarheidsinstanties hebben hem een betrouwbaarheidsscore onder het gemiddelde gegeven. Dat betekent dat onderhoud en reparatie van deze SUV vrij kostbaar kunnen zijn.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Jeep Grand Cherokee?

De Jeep Grand Cherokee is perfect voor ruwe terreinen en biedt veel comfort. Toch heeft hij ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden. Enkele veel voorkomende problemen met de Jeep Grand Cherokee zijn elektrische problemen, afslaan van de motor tijdens het rijden, falende TIPM, en lederen dashboard kreukels.

  Veelvoorkomende problemen met Jeep Renegade

Is het duur om de Jeep Grand Cherokee te onderhouden?

Het onderhoud van de Jeep Grand Cherokee is duurder dan dat van de meeste van zijn rivalen. Gemiddeld kost hij ongeveer $10.484 voor onderhoud en reparaties gedurende de eerste 10 jaar van eigendom. Zoals verwacht is dit meer dan het gemiddelde in de sector van ongeveer $1.351.

Hoe lang gaat de Jeep Grand Cherokee mee?

Gemiddeld gaat de Jeep Grand Cherokee tussen de 150.000 en 250.000 mijl mee. Er wordt ook geschat dat slechts 0,9% van alle Jeep Grand Cherokee SUV’s meer dan 200.000 mijl meegaat. Niettemin hebben sommige eigenaren meer dan 300.000 mijl geregistreerd, wat een geweldige prestatie is. Over het geheel genomen is de Jeep Grand Cherokee een van de minst duurzame Jeep-modellen.

Wat is de minst betrouwbare Jeep Grand Cherokee?

De Jeep Grand Cherokee wordt door veel betrouwbaarheidsinstanties beschouwd als het minst betrouwbare Jeep-model. Toch zijn sommige modeljaren beter geweest dan andere. De titel voor het minst betrouwbare Jeep Grand Cherokee modeljaar gaat naar de 2014 Jeep Grand Cherokee. Andere onbetrouwbare modeljaren zijn de modeljaren 2015 en 2011.

Conclusie

De Jeep Grand Cherokee is niet alleen een uitstekende off-road SUV, maar biedt ook comfort. Als u echter op zoek bent naar efficiëntie, laadruimte, prestaties, betrouwbaarheid en algemene waarde voor uw geld, zijn er andere opties om uit te kiezen.

Met de lijst van auto’s die we hierboven hebben gegeven, kunnen geïnteresseerde kopers een middelgrote SUV kiezen die vergelijkbaar is met de Jeep Grand Cherokee, maar met iets andere kenmerken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts