Auto’s vergelijkbaar met Jeep Wrangler

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler is een van de populairste off-road SUV’s op de markt. Deze auto werd erg populair na de Tweede Wereldoorlog en is van dezelfde afkomst als de Willy’s Jeep uit WO2. Maar welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Jeep Wrangler?

Enkele auto’s die vergelijkbaar zijn met de Jeep Wrangler zijn de Ford Bronco, Toyota 4Runner, Nissan Xterra, Jeep Grand Cherokee, Subaru Outback, Toyota FJ Cruiser, Land Rover LR4 en Suzuki Samurai. Al deze auto’s bieden uitstekende off-road prestaties en kunnen gemakkelijk ruwe terreinen aan.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met Jeep Wrangler?

1. Ford Bronco

De Ford Bronco is vergelijkbaar met de Jeep Wrangler qua carrosserie en off-road capaciteiten. Bovendien heeft hij ook een afneembaar dak, waardoor hij een perfect alternatief is voor de Jeep Wrangler. De Ford Bronco werd voor het eerst geïntroduceerd in 1965 en heeft het doosvormige ontwerp behouden dat hem onderscheidt van de concurrentie.

Hoewel beide SUV’s gebruik maken van robuuste body-on-frame platforms, maakt de Jeep Wrangler gebruik van een massieve as voor en achter, terwijl de Ford Bronco gebruik maakt van een onafhankelijke voorwielophanging. De Ford Bronco lijkt in verschillende opzichten op de Jeep Wrangler, maar is veel goedkoper.

2. Nissan Xterra

Net als de Jeep Wrangler en de Ford Bronco heeft ook de Nissan Xterra een body-on-frame constructie. Hij wordt echter ook geleverd met steunplaten onder de carrosserie. Maar in tegenstelling tot de Jeep Wrangler heeft de Nissan Xterra een tweedelig ontwerp met in de c-stijl gemonteerde deurgrepen.

Afgezien van de vergelijkbare carrosserie ontwerpen, bieden deze auto’s vergelijkbare prestaties, hoewel de Jeep Wrangler een kleine voorsprong heeft. De Nissan Xterra is uitgerust met een 4,0-liter V6-motor die tot 261 pk levert, terwijl de Jeep Wrangler is uitgerust met een 3,6-liter V6-motor die tot 285 pk levert.

  Jeep Wrangler betrouwbaarheid

De Nissan Xterra heeft echter geen open dak en is veel goedkoper dan de Jeep Wrangler.

3. Toyota 4Runner

De Toyota 4Runner lijkt qua vorm en terreinwaardigheid op de Jeep Wrangler. Afgezien daarvan is het een heel andere auto. Niet alleen is de Toyota 4Runner groter dan de Jeep Wrangler, maar hij heeft ook een grotere cabine en laadruimte.

De Toyota 4Runner heeft een wielbasis van 109,8 inch, een lengte van 191,3 inch, een breedte van 75,8 inch en een hoogte van 71,5 inch. De Jeep Wrangler daarentegen heeft een wielbasis van 118,4 inch, een lengte van 188,4 inch, een breedte van 73,8 inch en een hoogte van 73,5 inch.

4. Jeep Grand Cherokee

Qua uiterlijk is de Jeep Grand Cherokee groter en heeft hij niet het doosdesign van de Jeep wrangler. Integendeel, hij heeft de uitstekende bodemvrijheid en off-road capaciteiten zoals de Jeep Wrangler. Bovendien wordt hij geleverd met veel luxe opties, waaronder een V8-motor en een rechte vooras.

5. Land Rover LR4

De Land Rover LR4 komt met een boxontwerp zoals de Jeep Wrangler. Hij blinkt ook uit in het terrein, waardoor het een perfecte auto is voor ruwe terreinen. Hoewel deze auto’s vergelijkbaar zijn qua prestaties en carrosserie, biedt de Land Rover LR4 meer comfort en luxe. Bovendien heeft hij twee motoropties, waaronder de 3,0-liter V6-motor met supercharger of de 5,0-liter V8-motor.

6. Suzuki Samurai

Als u een Jeep Wrangler wenst maar niet de financiële middelen hebt om hem aan te schaffen, kunt u kiezen voor de Suzuki Samurai. In Japan rijdt men met de Suzuki Samurai om op de Jeep Wrangler te lijken. Net als de Wrangler heeft ook de Samurai voor- en achterassen en een afneembaar dak. Deze auto is echter niet krachtig en kan gemakkelijk omvallen als de bestuurder te hard rijdt.

  Is Jeep Compass een goede auto?

7. Subaru Outback

De Subaru Outback is misschien geen goede off-roader zoals de Jeep Wrangler, maar hij is toch ideaal voor mensen die een zuinige en comfortabele auto willen voor off-road gebruik. Ondanks het feit dat deze auto geen uitstekende terreinauto is, heeft hij een vierwielaandrijving, wat geweldig is voor alle terreinen.

8. Toyota FJ Cruiser

Last but not least is de Toyota FJ Cruiser nog zo’n auto die lijkt op de Jeep Wrangler. Toyota heeft deze auto gemaakt om te concurreren met de Jeep Wrangler. Daarom heeft hij hetzelfde ontwerp als de Jeep Wrangler. Afgezien van het ontwerp, beschikt hij ook over een handgeschakelde versnellingsbak waarmee de gebruiker de snelheid en het koppel van de auto beter onder controle heeft.

FAQ

### Is de Jeep Wrangler betrouwbaar?
Nee, de Jeep Wrangler is geen betrouwbare auto. Integendeel, het is een van de minst betrouwbare SUV’s op de markt. De meeste betrouwbaarheidsagentschappen geven hem een score van minder dan gemiddelde betrouwbaarheid. Als u dus van plan bent om in deze SUV te investeren, moet u bereid zijn om meer uit te geven aan onderhoud en reparatie dan het industriegemiddelde voor SUV’s.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Jeep Wrangler?

De Jeep Wrangler kan een uitzonderlijke terreinwagen zijn, maar hij heeft ook een aantal problemen. Enkele veel voorkomende problemen met Jeep Wrangler zijn verstopte brandstofinjectoren, uitlaatlekken, waterlekken, storing in de tussenbak, een ineffectieve gaskleppositiesensor en controleverlies of “death wobble”.

  Is Jeep Cherokee een goede auto?

Hoe lang gaat de Jeep Wrangler mee?

Bij goed onderhoud en reparatie kan de Jeep Wrangler tussen de 150.000 en 300.000 mijl meegaan. Dit betekent dat hij meer dan 10 jaar mee kan gaan. Bovendien hebben sommige eigenaren van een Jeep Wrangler gemeld dat ze meer dan 400.000 mijl hebben gereden. Toch moet u ook goede rijgewoonten aanhouden om de Jeep Wrangler langer mee te laten gaan.

Is het duur om een Jeep Wrangler te onderhouden?

Ja, het onderhoud van de Jeep Wrangler is vrij duur. Hij kost de eigenaar namelijk gemiddeld 10.397 dollar aan onderhoud en reparaties in de eerste 10 jaar. Dit is hoger dan het industriegemiddelde van meer dan $1.264. Daarom is het onderhoud van de Jeep Wrangler behoorlijk duurder dan dat van andere gangbare SUV’s.

Welke auto is beter – Jeep Wrangler of Mercedes-Benz G-Wagon?

Beide auto’s zijn uitzonderlijk omdat ze gebouwd zijn voor terreinrijden. Maar als het op luxe, comfort en prestaties aankomt, is de Mercedes-Benz G-Wagon de betere auto. De Jeep Wrangler daarentegen is goedkoper en presteert op ruig terrein iets beter dan de G-Wagon.

Conclusie

De Jeep Wrangler is beroemd en perfect voor terreinrijden. Toch blinkt deze Amerikaanse SUV niet in alles uit, want vergelijkbare off-road SUV’s bieden betere voorzieningen, brandstofverbruik en comfort, en presteren beter. Dus, als u op zoek bent naar alternatieven voor de Jeep Wrangler om de een of andere reden, zou de bovenstaande lijst u moeten helpen een weloverwogen oordeel te vellen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts