Bestaat er een Porsche met 7 zitplaatsen?

Bestaat er een Porsche met 7 zitplaatsen?

Porsche is een merk dat bekend staat om het maken van high-end sport- en luxe auto’s, maar het is geen geheim dat Porsche ook SUV’s maakt, meer specifiek de Cayenne en de Macan. Deze twee luxe sport-SUV’s zijn uitgegroeid tot Porsches grootste hits, althans voor zover het de verkoop betreft. Maar bestaat er ook een Porsche met 7 zitplaatsen?

Nee, nog niet in ieder geval. Er doen veel geruchten de ronde dat Porsche actief bezig is met de ontwikkeling van een SUV met zeven zitplaatsen die boven de Cayenne moet komen te staan en het vlaggenschip van de Porsche SUV moet worden. Dit komt niet als een verrassing, want de zeven-zits vlaggenschip SUV line-up is al vol met grote opties, zoals de BMW X7 en de Mercedes GLS.

Gezien het feit dat Porsche deel uitmaakt van Volkswagen Auto Group en VW al de zevenzits Atlas familie SUV aanbiedt, is de kans groot dat de nieuwe zevenzits Porsche het een en ander gaat lenen van de Atlas.

Het is ook vermeldenswaard dat Audi al een zevenzitter aanbiedt, de Q7, die zijn onderstel deelt met de Porsche Cayenne. Bovendien brengt Audi binnenkort de Q9 SUV uit, die de GLS moet gaan evenaren, en de X7, die ook veel onderdelen gaat delen met de eventuele zevenzits SUV van Porsche.

Porsche 7-zits SUV: wat weten we tot nu toe

Er is weinig tot geen informatie over de uiteindelijke 7-zits Porsche SUV behalve het feit dat hij er uiteindelijk gaat komen, en dat hij in niets op een andere Porsche lijkt. Inside bronnen stellen dat dit Porsche SUV vlaggenschip eruit moet zien als een mix van een meer boxy SUV en een klassieke crossover, wat betekent dat het vergelijkbaar moet zijn met de BMW X7 en de GLS.

  Is een gebruikte Porsche Boxster een goede koop?

Huidige Porsche SUV’s zijn een beetje meer afgerond, wat waarschijnlijk niet het geval zal zijn met de zevenzitter. Sommige Porsche dealer medewerkers zeiden dat de zeven-zits Porsche is in tegenstelling tot alle andere Porsche nog niet omdat het bevat een vlakke achterkant ontwerp, iets wat nog nooit gezien op een Porsche van welke aard dan ook.

Sommige bronnen geven ook aan dat een Porsche dealer bijeenkomst in Atlanta daadwerkelijk de mysterieuze Porsche vlaggenschip SUV liet zien en dat het zou moeten komen met een plug-in hybride aandrijflijn met maximaal 670pk. De motor die in de Cayenne Turbo S e-Hybrid wordt aangeboden, is dus waarschijnlijk de motor van de keuze.

Audi Q7 – Uw beste alternatief

Als u een VAG-fan bent, kunt u op dit moment het beste overwegen om de Audi Q7 te kopen, want dat is op dit moment de beste VAG-SUV met zeven zitplaatsen. De nieuwste Q7 is een jaar geleden gefacelift en is een echt capabele en nog belangrijker betrouwbare auto.

De Q7 is verkrijgbaar in een aantal configuraties en allemaal zijn ze leverbaar met zeven zitplaatsen. De top-of-the-line SQ7 wordt geleverd met een 4.0L V8 met 500pk en een vanafprijs van rond de $100.000 voor het Prestige model. Hij komt ook met een gecombineerde 21MPG brandstofverbruik, dat is eigenlijk heel fatsoenlijk gezien de motor van de auto en het gewicht.

De Q7 is 199,6 inch lang met een wielbasis van 117,9 inch. Deze cijfers lijken zeker substantieel genoeg om het chassis zeven zitplaatsen te laten herbergen. Daarom, als je het dichtst bij een Porsche zeven-zits SUV wilt komen, moet je je aandacht richten op de Audi Q7.

  Moet ik een Porsche Cayman kopen?

Porsche Cayenne – Als het ontbreken van zeven zitplaatsen geen dealbreaker is

Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen hebben niet echt zeven zitplaatsen nodig, maar willen liever rijden in een enorme en indrukwekkende SUV die is voorzien van alle toeters en bellen van premium merken zoals Porsche. Daarom moet je de Porsche Cayenne overwegen, want het is een premium executive luxe sport SUV die erin slaagt om een van de beste SUV’s aller tijden te zijn.

De Cayenne is verkrijgbaar in een record aantal variaties, waaronder een coupe-achtige schuine daklijn of een meer traditionele SUV silhouet. De Cayenne is verkrijgbaar met hybride aandrijflijnen of gewone benzine/diesel motoren zoals het geval is met de Q7. De Cayenne Turbo S e-Hybrid is echter bijna 150pk krachtiger dan de Q7.

De Cayenne is ook de meer dynamische SUV met een interieur van aantoonbaar hogere kwaliteit. Hoe dan ook, de Cayenne is zeker een kracht om rekening mee te houden, want het is de beste Porsche SUV tot nu toe. Als je niet hard op zeven zitplaatsen valt en je wilt een Porsche SUV, dan is de Cayenne de enige logische keuze.

FAQ Sectie

Is de Porsche Macan een goede auto?

Porsche biedt niet alleen de Cayenne SUV aan, maar ook de compactere en meer betaalbare Macan SUV. De Macan concurreert met onder meer de Audi Q5, de BMW X3 en de Mercedes GLC in het segment van de compacte luxe SUV’s. De Macan weet deze allemaal te verslaan als het gaat om wenselijkheid, betrouwbaarheid en waardevastheid.

Daarom zou de Macan ook een waardig alternatief kunnen zijn voor de Cayenne. Natuurlijk, de Macan is een aanzienlijk kleinere SUV met aanzienlijk minder ruimte in het algemeen, maar het is een Porsche en het rijdt beter dan de Cayenne.

  Porsche 911 Turbo betrouwbaarheid

Hebben SUV’s met zeven zitplaatsen wel zin?

Een SUV met zeven zitplaatsen is een auto die nut, luxe, ruimte, vermogen en aantrekkelijkheid combineert. Grote zevenzits SUV’s zijn dus wel degelijk zinvol, maar veel mensen mijden ze omdat ze simpelweg te groot zijn. Daarom zijn deze SUV’s vooral populair op de Amerikaanse markt, omdat de wegeninfrastructuur in de VS een stuk gastvrijer is voor grote SUV’s.

Deze SUV’s kosten veel geld terwijl ze ook nog eens sterk afschrijven. Bovendien is de markt relatief krap met zoveel zevenzits SUV-opties dat het nog niet duidelijk is of het wel zin heeft om zelfs maar een optie in dit segment aan te bieden. BMW heeft echter nog niet zo lang geleden besloten om mee te doen met de X7 en Audi komt binnenkort, dus het lijkt erop dat deze kolossen toch wel zin hebben.

Waarom houden mensen van SUV’s?

De afgelopen tien of twee jaar is de populariteit van SUV’s snel gegroeid, vooral als het gaat om luxe SUV’s. Mensen houden ervan omdat ze alles bieden wat een luxe sedan biedt, maar met de toevoeging van een meer indrukwekkende rijpositie, meer ruimte en off-road capaciteiten.

SUV’s zijn op dit moment een rage en iedereen wil ze hebben. Als je ook bedenkt dat ’s werelds meest premium merken zoals Bentley, Porsche, Lamborghini, Ferrari, Maserati, en Aston Martin allemaal hun SUV’s hebben onthuld of gaan onthullen in het laatste of huidige decennium.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts