Bestaat er een Renault met 7 zitplaatsen?

renault espace 2023

Auto’s met zeven zitplaatsen zijn meestal duurder en groter dan de normale vijfpersoons auto’s. Dat is de reden waarom de meeste merken met zeven zitplaatsen in het luxe segment opereren. De meest voorkomende zevenzitters behoren tot het full-size SUV-segment, maar je kunt ook zevenzitters vinden in het minivan-segment, het mid-size SUV-segment, of zelfs een paar compacte SUV’s met zeven zitplaatsen.

Renault is niet echt een luxemerk en staat ook niet bekend om het maken van grote gezinsauto’s, want de meeste Renault-modellen zijn compact, maar bestaat er een Renault met 7 zitplaatsen? Ja, er zijn een paar Renault-modellen beschikbaar met zeven zitplaatsen, zoals de Renault Espace, Renault Grand Scenic en de komende Renault Grand Austral, die de uitgaande Renault Kadjar vervangt.

De Renault Escape is een grote vijfdeurs MPV (multi-purpose vehicle) die in de eerste plaats is ontworpen voor gezinsgebruik. Als zodanig biedt hij een zeer groot interieur met veel ruimte. Daardoor kunnen er tot zeven passagiers comfortabel in plaatsnemen. De Grand Scenic is ook een grote MPV met maximaal zeven zitplaatsen, maar hij is iets kleiner dan de Espace.

Last but not least zal de aanstaande nieuwe Renault Astral optioneel verkrijgbaar zijn met zeven zitplaatsen. Het wordt geen grote SUV, maar eerder een compactere. Hij zou echter ruim genoeg moeten zijn voor een gezin van zeven personen.

Renault Espace

De Renault Espace werd halverwege de jaren tachtig voor het eerst geïntroduceerd als een grote vijfdeurs MPV en werd later gevolgd door vier nieuwe generaties tot nu. De Espace is verkrijgbaar in twee configuraties, een normale Espace met vijf zitplaatsen en een Grand Espace-model met een langere wielbasis om meer zitruimte te bieden en plaats te bieden aan zeven personen.

  Veel voorkomende problemen met de Renault Scenic

De allerlaatste generatie van de Espace is een mix tussen een crossover, een sedan en een SUV, maar Renault zegt dat de volgende generatie een volwaardige SUV wordt. De Espace heeft twee benzinemotoren, een 1.6L inline 4-cilinder of een 1.8L inline 4-cilinder met 200pk of 225pk voor de grotere unit.

De Espace is ook leverbaar met drie dieselmotoren, een kleine 1.6L 4-cilinder met enkele of dubbele turbo of een 2.0L 4-cilinder. Het vermogen ligt tussen 130 en 200 pk. Al met al is de Espace vooral ontworpen voor comfort, wat betekent dat hij niet probeert dynamisch te zijn.
De Espace is voorzien van een lange lijst actieve veiligheidsvoorzieningen, wat te verwachten is omdat het één van de duurdere Renault-modellen is. Tot slot lijkt de betrouwbaarheid voor de laatste twee generaties van de Espace in orde, terwijl de eerdere generaties een beetje lastig zijn.

Renault Grand Scenic

De Renault Grand Scenic is een kleine MPV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1996. Terug in 2016 kwam de laatste generatie van de Scenic uit en is nog steeds als nieuw verkrijgbaar bij de dealers van Renault in heel Europa. Renault besloot de “gewone” Scenic op te heffen om hem voor het modeljaar 2024 volledig te elektrificeren.

Net als bij de Espace is de Scenic ook verkrijgbaar als gewone Scenic, of als Grand Scenic met een grotere carrosserie en meer ruimte, en met zeven zitplaatsen. De Grand Scenic is geschikt voor jongere gezinnen, maar is niet zo ruim als de Espace, die van meet af aan als zevenzitter is ontworpen.

  Veel voorkomende problemen met de Renault Arkana

Qua design lijkt de Grand Scenic op de Espace, maar dan kleiner. Het interieur is vrijwel hetzelfde als dat van de Espace en ziet er dus op zijn best oké uit. De aangeboden motoren zijn een 1.2L benzine 4-cilinder met 114-130pk of een 1.3L turbo 4-cilinder met 150pk.

U kunt ook kiezen uit drie dieselmotoren, een 1.5L 4-cilinder, een 1.6L 4-cilinder of een 1.7L 4-cilinder met maximaal 160pk. De betrouwbaarheid is in orde met de Grand Scenic, niets meer en niets minder.

Renault Austral

Sinds Renault de Kadjar stopte, wachten we op de Austral, waarvan eerst gedacht werd dat het een vijfzitter zou zijn, maar het lijkt erop dat Renault hem ook met zeven zitplaatsen gaat aanbieden. De Austral belooft groter te worden dan de Kadjar, wat betekent dat het waarschijnlijk de meest comfortabele en ruime SUV in het gamma van Renault wordt.

Er is nog niet veel bekend over de Austral, behalve dat hij groter, langer en hoger wordt. U kunt ook rekenen op een paar hybride modellen, terwijl dieselmotoren waarschijnlijk volledig zullen verdwijnen.

FAQ Sectie

Maakt Renault comfortabele auto’s?

Ja, Renault maakt comfortabele auto’s, hoewel u ze geenszins als luxe auto’s kunt beschouwen. Renault is een van die merken die proberen zoveel mogelijk voordelen in een relatief betaalbaar pakket te stoppen. Dat maakt de hele merkfilosofie heel verstandig en populair bij jongere gezinnen en particulieren.

  Peugeot e-208 vs Renault Zoe - Welke is beter

U zult in een Renault geen kunstgrepen als actieve vering, echte massagestoelen, hoogwaardig gestikt en verlengd leder of houten bekleding aantreffen, maar Renault probeert geen luxemerk te zijn, wat betekent dat ze u een goede comfortabele ervaring zullen bieden die volledig in overeenstemming is met de prijs.

Wanneer komt de Renault Austral uit?

De Renault Austral komt in 2023 naar de meeste markten in de wereld, wat betekent dat de Austral momenteel zijn weg naar de markt maakt. Renault hoopt er veel van te verkopen, want de Austral moet de volgende generatie Renault vertegenwoordigen met een futuristisch design, veel techniek en efficiënte hybride motoren.

Dat betekent dat de Austral waarschijnlijk de meest geavanceerde SUV in zijn segment wordt, dus we kunnen verwachten dat hij in het begin heel goed zal verkopen.

Waarom stopte Renault met de Scenic?

Renault stopte met de Scenic omdat ze de Scenic van onderaf willen herontwerpen. De Scenic keert dus terug in 2024, maar alleen als volledig elektrische auto, want Renault hoopt ook zijn hele gamma opnieuw in te delen met het oog op een minimale CO2-uitstoot.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts