Beste 4-zits supercars om te kopen in 2023

Beste 4-zits supercars om te kopen in 2023

Het kopen van een supercar gaat meestal gepaard met een hele reeks compromissen die vaak nadelig kunnen zijn voor je hele ervaring. Veel mensen zouden graag een supercar bezitten, maar zijn niet bereid te leven met een auto met slechts twee zitplaatsen. Gelukkig zijn veel vooraanstaande autofabrikanten zich daar tegenwoordig van bewust en daarom maken ze supercars met vier zitplaatsen.

In dit artikel vertellen we je alles over de beste 4-zits supercars om te kopen in 2023. Sommige van deze supercars zijn niet per se auto’s. De beste vierzits supercar die je kunt kopen is de Ferrari GTC4 Lusso, want die biedt de spannendste motor van alle auto’s in deze groep, naast die eindeloos begeerlijke prancing horse badge aan de voorkant.

Als geld geen rol speelt en je de allerbeste supercar met vier zitplaatsen wilt, dan is de Koenigsegg Gemera ongeëvenaard als het gaat om “supercarness”. De onlangs uitgebrachte Maserati Gran Turismo is ook een supercar met vier zitplaatsen, net als de Aston Martin DB11 AMR.

Als klap op de vuurpijl vermelden we ook nog de Mercedes-Benz AMG GT 4-deurs, die in wezen een vierdeurs versie met vier zitplaatsen is van de AMG GT Coupé.

1. Ferrari GTC4 Lusso is de beste 4-zits supercar

Ferrari heeft onlangs de nieuwe Ferrari Purosangue SUV uitgebracht, maar een supercar kunnen we die niet echt noemen. Daarom hebben we besloten om in plaats daarvan de GTC4 Lusso op te nemen. De Ferrari GTC4 Lusso heeft een atmosferische 6,3 liter V12 motor met 680 pk en 514 lb-ft aan koppel bij 8.000 tpm. Het geluid van deze schreeuwende V12 is genoeg om dit de beste vierpersoons supercar van dit moment te noemen.

  Wat is de beste tweedehands luxe auto?

De GTC4 Lusso is er ook met een V8-motor, maar de V12-versie is veel opwindender. Met twee deuren en vier ruime zitplaatsen kan de GTC4 worden gebruikt als cross-continentale Grand Tourer. Met een uitgesproken dubbele persoonlijkheid kan de GTC4 met één druk op de knop een absoluut beest en een geweldige luxeauto zijn.

2. Koenigsegg Gemera

Als je 1,5 tot 2 miljoen dollar over hebt en je wilt een vierdeurs supercar, dan moet je zeker de Koenigsegg Gemera overwegen. Om 100% eerlijk te zijn, een Gemera een supercar noemen is geen recht doen, want deze Zweedse 1700pk hybride vierzitter is een gecertificeerde “Hypercar”.

Het gekste aan de Gemera is dat hij een driecilindermotor gebruikt, maar dat deze motor 600 pk en 443 lb-ft aan koppel levert. Qua design ziet de Gemera er echt uit als een supercar uit de toekomst en hij is extreem exclusief. De Gemera is beperkt tot slechts 300 exemplaren voor de hele wereld, wat betekent dat de meeste of allemaal waarschijnlijk al zijn uitverkocht.

3. Maserati Gran Turismo

De Maserati Gran Turismo wordt vaak genoemd als een van de best uitziende V8 supercars met voorwielaandrijving die ooit zijn uitgebracht. Maserati heeft onlangs de nieuwe Gran Turismo onthuld, met een aangepaste versie van de Maserati MC20 twin-turbo V6 motor die in de Trofeo versie tot 550 pk levert.

Het is dan wel niet de brullende V8 van het vorige model, maar deze V6 zal jou en drie vrienden zeker vermaken. Qua design is de Gran Turismo waarschijnlijk de mooiste auto op deze lijst, op de DB11 na.

  Demografische gegevens van kopers van luxe auto's

4. Aston Martin DB11 AMR

Als het gaat om het maken van indrukwekkende Grand Tourer supercars die meer dan 200 mph kunnen halen en toch extreem luxueus zijn, dan is Aston Martin het merk bij uitstek. De DB11 AMR heeft een licht gewijzigde versie van het motorpalet van de DB11, wat betekent dat je kunt kiezen tussen een 4.0L twin-turbo V8 of een 5.2L V12 met dubbele turbo.

De V8 biedt 528 pk en de V12 530 pk. Sommigen zeggen dat de V8 leuker is om mee te rijden omdat hij niet zo zwaar op de neus ligt als de V12. Hoe dan ook, in beide auto’s passen tot vier personen in maximale luxe, comfort en stijl.

5. Mercedes-Benz AMG GT 63 4-deurs

Als je maximale ruimte, maximale luxe, vier deuren en een supercar-achtige rijervaring wilt, dan is de AMG GT 63 vierdeurs echt iets voor jou. Deze supersaloon beschikt over een 4,0 liter BiTurbo V8-motor met 640 pk en een ongelooflijk groot vermogen. Dat betekent dat hij zowel uiterst comfortabel als uiterst wendbaar kan zijn.

Wie nog meer vermogen wil, kan upgraden naar de hybride GT 73 AMG, die meer dan 800 pk biedt, maar alle comfort en luxe voorzieningen behoudt. Al met al is de GT 63 de beste dagelijkse bestuurder van alle auto’s hier.

FAQ

Zijn vierdeurs supercars echte supercars?

vierdeurs supercars zijn over het algemeen wat ingetogener dan “echte” supercars, omdat die meestal wat rauwer zijn. Een echte supercar is zoiets als een Ferrari F8 Tributo, McLaren 720S, of de Lamborghini Aventador. Alle drie proberen ze zo licht mogelijk te zijn en toch zo krachtig mogelijk.

  Wat is de meest luxueuze pick-uptruck?

Een supercar met vier zitplaatsen is meer een marketingding dan een realiteit, want supercars met vier zitplaatsen zijn sowieso niet iets wat gewone supercarbezitters willen, behalve de Gemera.

Is de Porsche 911 Turbo S een supercar?

De Porsche 911 Turbo S is een auto met vier zitplaatsen die in ongeveer 2,5 seconden van 0-100 km/u kan rijden, maar niet veel mensen geloven dat het een echte supercar is. De reden daarvoor is dat de 911-serie is wat de meeste mensen graag “de sportwagen bij uitstek” noemen. Hij is gewoon niet zo exclusief of speciaal als hij onderdelen gebruikt die ook in iets als een Macan zitten.

Een superauto is een auto die gemaakt is om mensen te verbazen en tegelijkertijd rauw, circuitgericht en exclusief is.

Wat is de snelste auto met vier zitplaatsen ter wereld?

De snelste vierzitter ter wereld is de eerder genoemde Koenigsegg Gemera. Koenigsegg beweert dat deze belachelijke vierzitter snelheden tot 400 km/u kan halen. Sommigen zeggen zelfs dat de Gemera nog veel sneller kan en dat Koenigsegg de topsnelheid heeft beperkt tot 250 mph.

Dit is eigenlijk heel gemakkelijk te geloven, want Koenigsegg heeft een hele reeks auto’s gemaakt die harder kunnen dan 250 mph, waarvan sommige zelfs al meer dan 10 jaar oud zijn, terwijl de Gemera gloednieuw is en een veel krachtigere motor gebruikt dan die auto’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts