Beste auto voor golfers

Het vinden van een auto voor een golfer is geen gemakkelijke klus. De kans is groot dat ze de voorkeur geven aan duurdere auto’s en auto’s met een superieure laadruimte, zonder dat dit ten koste gaat van de stijl of het design.

Mensen die veel tijd doorbrengen op de greens hebben de neiging om een paar golftassen, golfbuggy’s, reservebatterijen, schoenen, en wat al niet meer mee te nemen. En een compactere auto kopen is niet echt een optie. Bovendien, je moet optrekken in iets dat er goed uitziet, omdat de concurrentie op de meeste clubhuizen is vrij stijf.

Een Audi A6 Avant of een BMW 5-serie Touring zouden zich dan ook prima thuis voelen op de parkeerplaats van een golfclubhuis. Als u de voorkeur geeft aan SUV’s, zijn een Volvo XC90, Lexus RX 450h of een Range Rover ook een vrij gebruikelijke verschijning in veel clubhuizen.

Maar als u de volledige dominantie over de parkeerplaats van het clubhuis wilt laten gelden, zijn een Bentley Continental GT of een McLaren GT waarschijnlijk uw beste opties. De Bentley is gewoon geweldig in alles, en niemand koopt de McLaren toch, dus je kunt er een vinden voor een geweldige prijs.

Audi A6 Avant

Duitsers houden echt van hun stationwagens, en de Audi A6 Avant is waarschijnlijk de beroemdste Duitse stationwagen op de markt. De A6 ziet er in estate-vorm niet minder begeerlijk uit en biedt bovendien volop ruimte voor al uw golfspullen.

Als u kiest voor de top-of-the-line 600pk Audi RS6, kijkt u waarschijnlijk naar een van de beste auto’s ooit om het gezicht van de aarde te sieren. De RS6 ziet er verbluffend uit en biedt supercar-prestaties, maar de praktische kant doet niet onder voor gewone stationcars.

  Wat is er slecht aan elektrische auto's?

BMW 5-serie Touring

Sommigen zullen misschien beweren dat de BMW 5-serie Touring een betere optie is, omdat een BMW geboren is om in een golfclubhuis te staan. De BMW is een beetje meer volwassen gevoel als het biedt een meer conservatieve ontwerp dat meer gericht is op senior leden.

Praktisch gezien is de 5-Serie Touring vergelijkbaar met de A6, maar je kunt geen M5 estate krijgen omdat BMW die uit productie heeft genomen omdat ze nooit zo populair waren als de RS6. Niettemin is merkentrouw waarschijnlijk de reden waarom u voor een van deze twee zou kiezen.

Volvo XC90

Als u geen fan bent van stationcars, is een SUV waarschijnlijk de beste keuze. En de Volvo XC90 is een van de beste middelgrote SUV’s op de markt, en waarschijnlijk het beste Volvo-model van de afgelopen jaren. De XC90 is een luxueuze, stijlvol ogende SUV waarin al uw golfspullen probleemloos passen.

Als je dat koppelt aan de legendarische Volvo-veiligheid, moderne technologie en geweldige comfortoplossingen, zal de XC90 zich bij veel golfclubhuizen thuis voelen. Prijstechnisch biedt de XC90 veel, zeker op de tweedehandsmarkt.

Land Rover Discovery

Als je iemand uit Groot-Brittannië vraagt wat de beste allround SUV is die je kunt kopen, is de kans groot dat hij je de Land Rover Discovery aanwijst. De Discovery is een geweldige SUV met stijl, zeven zitplaatsen en geweldige terreincapaciteiten.

Maar als u de laatste rij stoelen laat zakken, beschikt u over een enorme laadruimte waarin u al uw golfuitrusting kwijt kunt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken. De betrouwbaarheid van de Disco is een stuk beter in vergelijking met andere Land Rover producten, maar nog steeds niet op gelijke hoogte met een Lexus.

  Wat zijn de beste compacte auto's qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Lexus RX 450h

De tijd dat Lexus niets anders was dan een chique Toyota ligt ver achter ons. Tegenwoordig wordt Lexus beschouwd als het enige echte alternatief voor het Duitse executive trio, en de RX 450h is een stralende ster in de hele Lexus line-up dankzij de chique styling, de bouwkwaliteit en de toonaangevende betrouwbaarheid.

Bovendien is de RX 450h een hybride, wat betekent dat de efficiëntie superieur is in vergelijking met de meeste andere grotere SUV’s. En als zodanig is de RX 450h een perfecte clubhuisbewoner.

Bentley Continental GT

Als het om exclusiviteit gaat, is de Bentley Continental GT de beste grand tourer die er te koop is, en er is nauwelijks iets anders op de markt dat ook maar in de buurt komt van de Bentley als je voor de ingang van een clubhuis staat.

De kofferruimte is ruim voldoende, net als de luxe en de prestaties. U kunt kiezen voor een W12 twin-turbo motor met meer dan 600pk of een meer ”plebians” twin-turbo V8 met een miezerige 540pk. De Bentley Continental GT is een van de beste allround auto’s op de markt van dit moment, en het is duidelijk waarom.

McLaren GT

De McLaren GT is een echte McLaren, maar het ethos van de GT is om superieure praktische bruikbaarheid, kwaliteit en comfort te bieden in vergelijking met de rest van de McLaren line-up. Maar vergis je niet door te denken dat de GT geen echte supercar is, want dat is hij wel.

En McLaren is erg trots op het feit dat er in de GT zonder problemen meerdere golftassen passen, want er zijn twee kofferbakken. Maar als u op weg naar een golfbaan een bochtig weggetje tegenkomt, dan zal de GT u ongetwijfeld doen glimlachen zoals een echte supercar dat doet.

  Beste auto voor iemand die niet veel rijdt

FAQ Sectie

Is een supercar een goede auto voor golfers?

Behalve de McLaren GT en misschien de nieuwe generatie Corvette, zijn de meeste supercars niet gemaakt voor golfers, ook al hebben de merken de neiging om ze als zodanig te marketen.

In de meeste supercars past niet genoeg golfmateriaal, en wanneer ze als zodanig op de markt worden gebracht, doen ze dit omdat het doelpubliek meestal geïnteresseerd is in golf of een andere “rijke mannen”-sport. Supercars zijn dan ook bedoeld voor autorijden, stijl en prestaties, en niet om golfclubs in te vervoeren.

Moet een golfer kiezen voor een stationcar of een SUV?

Voor de meeste golfers zijn estate’s de perfecte keuze, omdat ze een sedan van luxe combineren met meer functionaliteit.

SUV’s daarentegen bieden niet echt meer laadruimte in vergelijking met een estate, en de reden waarom men voor een SUV zou kiezen is meestal te wijten aan verschillende niet-golf-gerelateerde redenen.

Zijn EV’s een goede keuze voor een golfliefhebber?

Elektrische voertuigen worden steeds populairder en men vraagt zich dan ook steeds vaker af of EV’s wel geschikt zijn voor veel verschillende activiteiten en situaties. Als je bedenkt dat een gewone EV tegenwoordig veel laadruimte biedt, lijkt een EV echt een goede keuze voor golfliefhebbers.

Golfliefhebbers zijn immers begaan met het milieu omdat ze veel tijd doorbrengen op de greens. En weten dat je bijdraagt tot de algemene verbetering van je planeet is altijd een motiverende factor om een EV te kopen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts