Beste auto voor hoveniers

Investeren in een auto als een kleine ondernemer kan zeer stressvol zijn, en vooral als je een tuinman bent. Een perfecte auto voor een tuinier zal waarschijnlijk een bestelwagen of een pick-up truck zijn, omdat deze beide een superieure laad- en trekcapaciteit hebben.

Tuinders hebben de neiging om veel apparatuur te vervoeren, zoals kleine machines, struiken, meststoffen, en nog veel meer. Als je tuinieren op een grotere schaal, is de kans groot dat je zal worden slepen wat zwaardere apparatuur ook.

Als u vooral geïnteresseerd bent in pick-up trucks, moet u kiezen voor een Ford F150 of een aantal van zijn meest gedurfde rivalen, zoals de Chevy Silverado, Dodge Ram 1500, Toyota Tacoma, of de Nissan Frontier. Deze zijn allemaal groot genoeg voor 99% van de mensen, maar als dat niet het geval is, kunt u altijd nog kiezen voor een Ford F450.

Als u geen fan bent van pick-up trucks, of als u gewoon niet in de VS woont, is een bestelwagen waarschijnlijk de beste optie. Een Ford Transit is een van de populairste bestelwagens op de markt voor verschillende doeleinden, maar je zou ook de VW Transporter of de Citroen Nemo kunnen overwegen als je zin hebt in iets compacters.

Ford F150

De Ford F150 is al een aantal jaren de populairste, bestverkochte auto in de VS dankzij zijn grote allround bruikbaarheid, vele motoren, afmetingen en uitrustingsopties, en een behoorlijke hoeveelheid luxe en comfortfuncties.

De F150 verslaat de concurrentie vooral omdat hij een meer luxueuze ervaring biedt in vergelijking met bijvoorbeeld een Chevy Silverado. Dat gezegd zijnde, de F150 en de Silverado bieden beide ongeveer 10k pond aan trekvermogen.

  Welke auto's zijn gemakkelijk voor senioren om in en uit te stappen?

Chevy Silverado

Net als bij de F150 is de Silverado een truck die perfect is voor doe-het-zelvers en kleine ondernemers. Een Silverado is betrouwbaar, relatief comfortabel en hij biedt alle noodzakelijke voorzieningen die je van een moderne pick-uptruck mag verwachten.

Zowel de Silverado als de F150 kosten ongeveer $28k zonder opties. Als u de allerbeste modellen wilt, moet u rekenen op een prijskaartje van meer dan $65k, V6- of V8-motoren, en veel luxe uitrusting. Maar in de meeste gevallen bieden tweedehands drie jaar oude Silverado’s en F150’s de beste waar voor je geld.

Dodge Ram 1500

Als je van Dodge pick-up trucks houdt, zal de RAM 1500 waarschijnlijk je belangrijkste keuze zijn uit alle entry-level pick-up trucks. Maar in vergelijking met de F150 lijkt de Dodge iets meer technologie en meer comfort te bieden, maar niet veel meer.

Dat gezegd zijnde, de Dodge kost een beetje meer MSRP. Maar de kans is groot dat je gaat kijken naar gebruikte opties, en als zodanig, beide zijn gelijkwaardig prijs-wise. Als u voor een RAM kiest, zal dat vooral te maken hebben met merkentrouw.

Toyota Tacoma

Maar de meeste tuiniers hebben geen grote pick-up truck nodig, zij kiezen liever voor een betrouwbaar, compact en makkelijk te besturen alternatief. En de Toyota Tacoma is precies dat, een betrouwbare compacte pick-up truck die u alles biedt wat u van een Toyota mag verwachten.

De Tacoma kost rond de $26k, maar de prijzen kunnen oplopen tot ver boven de $40k voor het allerbeste model. Gebruikte opties zijn er in overvloed, en de prijzen zijn ook redelijk betaalbaar.

Ford Transit

Maar als je een bestelwagen wilt, is de Ford Transit er zeker één die je eens van dichtbij moet bekijken. De Transit is op de meeste plaatsen in de wereld een soort van definitief busje, en met een goede reden. De Transit biedt een enorme laadruimte, een redelijk betrouwbaar platform, en relatief betaalbare nieuwe en tweedehands marktprijzen.

  In welke SUV kun je het beste slapen?

Het kleinere Transit-model biedt tot 339 ft³ laadruimte, wat meer dan genoeg is voor de meeste tuiniers die er zijn. Als je nog meer nodig hebt dan dat, een Jumbo Transit biedt tot 533 ft³, dat is genoeg voor het vervoer van grotere en apparatuur.

VW Transporter

Een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen voor de Transporter kiezen, is omdat er veel van in de handel zijn en de betrouwbaarheid beter is dan die van de meeste andere VW-producten. Zo biedt de Transporter een 2.0L dieselmotor met een brandstofefficiëntie die tot de top in zijn klasse behoort.

Naast de brandstofefficiëntie biedt de Transporter een vergelijkbare laadruimte als de Ford Transit, en een betere, luxueuzere rijervaring in vergelijking met een vergelijkbaar Transit-model.

Citroen Nemo

De Nemo is de kleinste optie van alle auto’s die hier zijn opgesomd, en is vooral gericht op personen met een meer bescheiden uitrustingslijst. De Nemo is uitgerust met Bluetooth, ESC en een set schuifdeuren, die allemaal nuttig zijn in stadsritten.

De Nemo is een perfecte keuze voor iemand die een kleinschaliger bedrijf runt en geen grote bedragen wil uitgeven. Een gebruikte Citroen Nemo is dan ook een prima optie.

FAQ Sectie

Wat is het verschil tussen een Ford F150 en een Ford F450?

De belangrijkste verschillen tussen deze twee zijn het trekvermogen en het laadvermogen. De F150 kan tot 10.000 kg aan uitrusting trekken, terwijl de F450 de lat hoger legt, namelijk op 24.000 kg.

  Wat kan een automotor ruïneren?

Het laadvermogen van de F150 bedraagt 3,3k pond, terwijl de 450 bijna twee keer zoveel kan. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee modellen, maar tussen de 450 en de F150 staan de F250 en de F350.

Moet ik kiezen voor een pick-up of een bestelwagen om te tuinieren?

Kiezen tussen deze twee heeft vooral te maken met wat u mooier vindt. De kans is groot dat u, als u in de VS woont, bijna altijd voor een pick-up truck zult kiezen. En in werkelijkheid is een pick-up truck een betere optie, omdat hij meer weg heeft van een auto.
Maar een bestelwagen heeft meestal wel een grotere laadcapaciteit, zo veel zelfs dat de F450 niet in de buurt komt van een kleinere Ford Transit. Voor het slepen is een pick-up echter een betere optie.

Moet ik tweedehands of nieuw kopen?

Nieuw kopen is een beter idee als u van plan bent veel tijd in uw auto door te brengen, en nog belangrijker, als u een koopje kunt vinden dat de moeite van het overwegen waard is. Er zijn tal van dealers die proberen om tegemoet te komen aan kleine ondernemers, en je moet controleren die aanbiedingen uit.

Maar als je net begint en je bent niet enthousiast over het uitgeven van te veel geld op een auto die je gaat alleen gebruiken voor tuinieren doeleinden, ga dan je gang en koop een gebruikte auto. Als de zaken beginnen te bloeien, kunt u altijd upgraden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts