Beste auto voor knieklachten

Een auto voor mensen met knieproblemen moet comfortabel zijn, gemakkelijk om in en uit te stappen, en vooral ruim. Het moet ook een automaat zijn, vooral als je last hebt van je linkerknie, en omdat rijden met een automaat veel gemakkelijker en minder stressvol is.

Naast deze kenmerken zijn auto’s met wijd openende deuren ook gunstig, net als de handgrepen rondom de auto om het in- en uitstappen te vergemakkelijken. Elektronisch verstelbare stoelen en stuurwiel komen ook van pas als je last hebt van je knieën.

U kunt dus het beste op zoek gaan naar een crossover/SUV/minivan omdat die meestal al deze functies bieden. Iets als een Ford Focus Active X, Toyota RAV4, of de Subaru Forester zijn goede entry-level opties.

Als u een luxere optie wilt, zijn een BMW X5, Volvo XC90, Mercedes Benz GLE, of een Range Rover het overwegen waard. Als u iets lager bij de grond wilt, maar toch hoog genoeg, zijn de Golf Alltrack, Audi A6 Allroad en de Volvo S60 Cross Country ook goede opties.

Ford Focus Active X

De Ford Focus gaat al tientallen jaren mee en Ford is er dan ook in geslaagd om de ergonomie van het interieur te perfectioneren. En het Active X-model verhoogt de rijhoogte met maar liefst 30 mm, waardoor de Active X een stuk gemakkelijker is om in en uit te stappen.

Naast de hogere rijhoogte biedt de Active X ook wijd opengaande portieren en volledig elektrisch verstelbare stoelen, die beide essentieel zijn voor mensen met knieproblemen. Hij is ook uitgerust met een automatische transmissie, een uitstekend zicht en veel intuïtieve en gemakkelijk te bereiken bedieningselementen.

  Waarom moet je geen cabriolet kopen?

Toyota RAV4

De Toyota RAV4 is een van de best verkochte compacte SUV’s dankzij een ongelooflijk toegankelijke prijs en superieure betrouwbaarheid. Als zodanig biedt de RAV4 een verhoogde rijpositie die het makkelijk maakt om in en uit te stappen. De beste motoroptie is de 2.5L hybride benzinemotor die soepelheid en raffinement uitstraalt.
De Toyota is ook uitgerust met een elektrische achterklep die de toegang tot de kofferruimte vergemakkelijkt. Naast de algemene voordelen die een compacte SUV biedt, biedt de RAV4 een geweldig zicht en een redelijk soepele ophanging die geschikt is voor licht tot gemiddeld terreinrijden.

Subaru Forester

De Subaru Forester is ook een relatief kleine SUV, maar dankzij zijn boxy design biedt de Forester veel ruimte binnenin en een grote laadruimte. Handig zijn de wijd opengaande portieren, de gemakkelijke instap dankzij een verhoogde rijpositie, de comfortabele elektrisch verstelbare stoelen, een licht stuurwiel en veel voetruimte.

Naast de superieure ergonomie is de Forester ook nog eens scherp geprijsd en biedt hij degelijke betrouwbaarheidsresultaten. Als u off-road wilt gaan of vaak te maken krijgt met sneeuw en regen, biedt de Forester een legendarisch Subaru AWD-systeem dat moeiteloos alles aankan wat u er tegenaan gooit.

BMW X5

Maar als u een meer luxueuze ervaring wilt, moet u zeker eens kijken naar de nieuwe BMW X5. De X5 is een stuk duurder dan alle eerder genoemde modellen, maar het niveau van comfort en luxe in de BMW X5 is vele malen hoger dan in welke Ford, Toyota of Subaru dan ook.

De X5 rijdt zo soepel als een SUV maar kan, en het is overduidelijk dat de X5 vooral is gemaakt om op de weg te rijden, maar als u modder of sneeuw tegenkomt, is de X5 daar meer dan geschikt voor. Naast de wegligging biedt de X5 alles, en dankzij de ruime cabine is het een perfecte auto voor mensen met knieproblemen.

  Wat moet u NIET zeggen tegen een autoverkoper?

Volvo XC90

Wanneer je denkt aan middelgrote luxe SUV’s, komt de XC90 in je op als een van de allerbeste op de markt. De XC90 ziet er volwassen uit, voelt volwassen aan en rijdt ook zo. De XC90 is lang niet zo dynamisch als de X5, maar dat is misschien maar goed ook.

Als u op zoek bent naar een relaxte, chique maar veilige luxecruiser, dan is de XC90 zeker een van de beste opties die er zijn.

Audi A6 Allroad

Als u geen fan bent van SUV’s, kunt u er zeker van zijn dat er heel wat alternatieven zijn, en een van de beste is zeker de Audi A6 Allroad. Deze estate/crossover is in wezen een Audi A6 Avant die gebouwd is voor het doorkruisen van oneffen terrein met behoud van comfort en verfijning.

Zo maakt de verhoogde rijpositie de Allroad een gemakkelijke auto om in en uit te stappen, en het feit dat hij een versterkte ophanging biedt, betekent niet dat de Allroad minder comfortabel op de weg is. Naast rijden biedt de A6 Allroad alles wat men van een Duitse luxe zakenauto mag verwachten.

FAQ Sectie

Welke auto’s moet ik vermijden als ik knieklachten heb?

Als u last van uw knieën heeft, kunt u beter geen sportwagen kopen, want sportwagens zitten vaak veel te laag bij de grond. Daardoor is in- en uitstappen in een sportwagen zelfs voor mensen zonder specifieke knieklachten een hele opgave.

  Beste hybride auto's voor senioren

Naast de lage rijhoogte zijn sportauto’s bijna altijd coupés met lange en zware deuren, en die zijn soms moeilijk te openen en te sluiten, vooral als u op een serieuze helling zit.

Kan autorijden uw knieën beschadigen?

In de meeste gevallen zal autorijden uw knieën niet zwaar belasten. Maar als u vaak lange afstanden rijdt en in een auto met stijve pedalen, kan het toch gebeuren dat u uw knie overbelast.

Zorg ervoor dat u voldoende rustpauzes inlast en probeer uw knieën te strekken of maak indien mogelijk kleine wandelingen. Hoewel autorijden meestal niet leidt tot ernstige knieproblemen, zijn er een paar gevallen waarin mensen artritis kregen.

Moet ik altijd voor een automaat kiezen als ik last heb van mijn knieën?

Rijden met een automaat is veel gemakkelijker voor uw knieën, en daarom moet u zeker overwegen om een automaat te nemen. Maar veel nieuwere handgeschakelde auto’s zijn soepel genoeg dat het geen verschil maakt.

Dat gezegd zijnde, sommige automatische transmissies zijn schokkerig en niet alles wat verfijnd, en je kunt een handmatige manier rijden soepeler soms. Je zou voor een automaat moeten kiezen als je veel in de stad rijdt, maar als je voornamelijk op de snelweg rijdt, maakt het geen noemenswaardig verschil.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts