Beste auto voor nieuwe ouders

Als u in verwachting bent van een kind, staan u heel wat belangrijke beslissingen te wachten. Een daarvan is zeker het kiezen van de perfecte auto. Zo’n auto moet boven alles veilig zijn, maar ook ruim, stil, comfortabel en met veel opbergruimte.

Wat specifieke autosegmenten betreft, is een hatchback/crossover de populairste autokeuze voor nieuwe ouders. De reden hiervoor is eenvoudig: deze auto’s bieden veel ruimte, waarde, comfort en gezinsvriendelijke voorzieningen zoals wijd openende deuren en Isofix Anker-punten.

Een van de populairste gezinsmerken is Volvo, en het Volvo XC SUV-gamma is altijd al een perfecte keuze geweest voor jongere gezinnen. Tussen de Volvo SUV’s vindt de XC60 een perfecte balans tussen grootte en ruimte. Als u een goedkoper alternatief wilt, ga dan voor de Kia Sportage.

Als u van stationwagens houdt, is de Audi A4 Avant een uitstekende keuze voor jongere gezinnen dankzij het mooie design en de serene rijervaring. Als u een goedkoper alternatief wilt, ga dan voor de Ford Focus Estate. Wat hatchbacks betreft, is een VW Golf altijd al een perfecte gezinsauto geweest.

Volvo XC60

De Volvo XC60 zit tussen de grotere XC90 en de kleinere XC40 SUV’s in, en tussen deze drie lijkt de XC60 de perfecte middenweg te zijn. Op het gebied van veiligheid kun je niet de fout ingaan met een Volvo, deze jongens zijn tenslotte degenen die de driepuntsgordel hebben uitgevonden.

Naast het veiligheidsaspect biedt de XC60 ook een eigentijds design, zowel van binnen als van buiten, met veel pluche materialen en een superieure afwerking. Op technologisch vlak kan de XC60 worden uitgerust met zowat alles wat je van een hedendaagse luxueuze SUV mag verwachten.

  Beste supercars voor lange bestuurders

Kia Sportage

Een SUV als de XC60 kost veel geld, en het is geen goede financiële beslissing om zoveel geld uit te geven aan een waardeverminderend bezit, zeker niet als u nog maar net een gezin hebt. Misschien bent u gewoon beter af met de Kia Sportage. Ook al kost hij aanzienlijk minder, de Sportage is een goed doordachte SUV.
Een van de belangrijkste redenen waarom zo veel gezinnen voor de Kia Sportage kiezen, is de superieure betrouwbaarheid. Als u die betrouwbaarheid koppelt aan een 7 jaar lang Kia-garantiepakket, blijft uw geld in uw zak. Naast de waarde en betrouwbaarheid is de Sportage ook nog eens ruim en veilig.

Audi A4 Avant

Er is geen enkel ander autosegment dat zoveel “gezinsauto” schreeuwt als het segment van de stationwagons. Voorbij zijn de dagen dat stationwagens saai en levenloos zijn, als je het niet gelooft, kijk dan eens naar de Audi A4 Avant. Audi houdt van stationwagons. Dit is vrij duidelijk zodra u uw ogen op het vlaggenschip van Audi RS, de Audi RS6

Dat gezegd zijnde, de A4 Avant beschikt over alle noodzakelijke functies die u ooit van een familieauto zou willen. Enorme kofferruimte, soepel rijgedrag, comfortabele zetels met gemakkelijk bereikbare Isofix Anker-punten, een stil interieur en heel wat veiligheids- en comfortvoorzieningen.

Ford Focus Estate

Als de Audi iets te prijzig voor je is, is de nieuwste Ford Focus Estate ook een prima optie. De Focus is misschien zelfs geschikter voor een jonger gezin, omdat de binnenpanelen makkelijker schoon te houden zijn. Dit is uiterst belangrijk als u van plan bent om veel tijd met uw nieuwe gezin door te brengen.

  Wat zijn de voor- en nadelen van het kopen van een tweedehands auto?

Praktisch gezien biedt de Focus ook een aanzienlijke kofferruimte die gemakkelijk toegankelijk is en er passen probleemloos een paar kinderwagens in. Het interieur is stil, goed doordacht en gemakkelijk te onderhouden. Ook op het vlak van betrouwbaarheid scoort de Focus bovengemiddeld goed.

VW Golf

Als je een hatchback verkiest, zou de VW Golf wel eens de beste hatchback aller tijden kunnen zijn, althans in Europa. De nieuwe Mk8 Golf generatie heeft gemengde kritieken gekregen, maar als de 8e generatie je niet bevalt, moet je gewoon kiezen voor een gebruikte Mk7 generatie Golf omdat die toch vergelijkbare functies biedt.

De Golf van de Mk7-generatie is op dit moment scherp geprijsd en u kunt een drie jaar oud, nauwelijks gebruikt exemplaar met veel uitrusting krijgen voor een echt verleidelijke prijs. De Golf biedt veel ruimte, gemakkelijke toegang, goed zicht en een behoorlijke betrouwbaarheid. Hij is ook ongelooflijk gemakkelijk te besturen en te onderhouden, want er zijn overal massa’s reserveonderdelen.

FAQ Sectie

Welke voorzieningen in de auto zijn essentieel voor kinderen?

Als u een gezinsauto koopt, en vooral als u een jonge ouder bent, zijn er een paar specifieke kenmerken waar u op moet letten. Een daarvan is de optie om de achterruit te verduisteren, die uw kinderen in de zomermaanden tegen de zon moet beschermen.

Grote bekerhouders zijn ook vrij essentieel om uw auto schoon te houden op langere reizen. Als uw kinderen al wat ouder zijn, zijn USB-oplaadpoorten ook handig. AC op de achterbank is een must, net als de kindersloten voor de deuren en de ramen.

  Beste hybride auto's voor woon-werkverkeer

Wat zijn de slechtste auto’s voor nieuwe ouders?

Als u een nieuwe ouder bent, is een superauto geen goed idee omdat hij u vooral beperkt in de binnenruimte en omdat het geluidsniveau van een superauto veel te intens is voor een kind. Daarnaast is een supercar bijna altijd veel te stijf en oncomfortabel en trekt hij veel te veel ongewenste aandacht.

Subcompacte auto’s die niet over de essentiële veiligheidsvoorzieningen beschikken, moeten om voor de hand liggende redenen ook worden vermeden. U moet ook geen cabriolets kopen, of in ieder geval niet met het dak naar beneden rijden terwijl er kleine kinderen in de auto zitten.

Moet ik een tweedehands of een nieuwe auto kopen als ik een gezin sticht?

Een gezin stichten kost geld, dus is het altijd een beter idee om verstandig om te gaan met de aanschaf van een auto en meer geld uit te trekken voor zinvollere zaken die het leven van uw gezin makkelijker moeten maken. Een tweedehands auto kopen is dus de beste oplossing.

Zorg ervoor dat u niet beknibbelt op essentiële functies, en koop geen auto’s die veel te oud zijn of die onvoldoende comfort en veiligheidsvoorzieningen hebben. Wat u uiteindelijk ook koopt, rij veilig en geniet van het gezinsleven.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts