Beste auto voor ’s nachts rijden

s Nachts rijden kan soms frustrerend zijn, vooral bij slechte weersomstandigheden zoals sneeuw of hevige regen. Vrijwel elke nieuwere auto is verkrijgbaar met xenon-, led- of zelfs laserverlichting, standaard of als extra optie.

De koplamptechnologie is veruit het belangrijkste aspect van ’s nachts rijden. Halogeen koplampen kunnen u slechts een beperkte hoeveelheid licht geven, en ze zijn veruit de slechtste koplamp optie beschikbaar. Xenon koplampen zijn veel beter in vergelijking met halogeen units, maar ze zijn ook niet de beste.

LED-koplampen zouden de minimumnorm moeten zijn als u van plan bent veel tijd ’s avonds op de weg door te brengen. Zorg er wel voor dat de auto in kwestie niet alleen LED dagrijverlichting biedt, de hoofdkoplamp moet ook LED zijn.

De beste koplamptechnologie die momenteel beschikbaar is, is laserverlichting. Naast de koplampen, kunt u ook uw bewustzijn verhogen met nachtzicht technologie en anti-glare achteruitkijkspiegel coating die uw ogen moet beschermen.

De belangrijkste verschillen tussen halogeen-, xenon-, led- en laserkoplampen

Zoals eerder vermeld, zijn goede koplampen een vitaal aspect van ’s nachts rijden. De oudste koplamptechnologie en verreweg de slechtste is die van halogeen. Halogeen koplampen gaan meestal zo’n 500-1000 uur mee voordat ze stuk gaan. Wanneer ze toch stuk gaan, zijn ze gemakkelijk en goedkoop te vervangen. Vermijd halogeenlampen als u lange tijd in het donker rijdt.

Xenon of HID koplampen (hoge intensiteit ontlading) werden geïntroduceerd in de jaren 1990 als een enorme upgrade van de traditionele halogeenlamp. Een gemiddelde HID-koplamp heeft meer dan twee keer zoveel lumen als een halogeenlamp en verbruikt minder energie, maar kost wel meer in vergelijking met een halogeenlamp.

  Is snelladen slecht voor elektrische auto's?

LED-koplampen zijn momenteel de gouden standaard van koplamptechnologie, omdat ze het hoogste aantal lumen produceren en veel meer van het wegdek kunnen verlichten dan een HID-unit. De nadelen zijn dat LED’s de neiging hebben duur te zijn en dat ze speciale koeling nodig hebben om goed te functioneren.

De laserlichten beginnen langzaam om hun manier in duurdere sedans te maken die door BMW, Audi, en Mercedes worden gemaakt. Laser lichten zijn veruit de meest geavanceerde licht-producerende eenheden, en ze zijn meestal geactiveerd op de snelweg snelheden, omdat ze kunnen schijnen voor maximaal 2000 meter.

Beste auto’s voor ’s nachts rijden

Mazda 3

De Mazda 3 hatchback vertegenwoordigt een verbazingwekkende waarde omdat hij een interieur- en exterieurdesign van de 21ste eeuw biedt, LED-koplampen met automatische grootlichtassistentie, en een set ontspiegelde achteruitkijk- en zijspiegels.

Als u op zoek bent naar een relatief betaalbare auto die u toch veel moderne technologie kan bieden, dan is de Mazda 3 hatchback een uitstekende keuze. Zeker als u bedenkt dat de Mazda 3 ook nog eens superieure betrouwbaarheid en onderhoudskosten biedt.

Mercedes Benz C-Klasse

De nieuwe Mercedes Benz C-Klasse voelt en ziet eruit als een compactere versie van de W223 S-Klasse. Zo is de nieuwe C-Klasse verkrijgbaar met uiterst geavanceerde LED- en laserlampen die automatisch een deel van hun lichtbundel kunnen doven zodat ze het tegemoetkomende verkeer niet verblinden.

De C-Klasse kan zijn verlichting aanpassen aan de omgeving, en alles wat u hoeft te doen is gewoon blijven zitten. Naast de fantastische koplampen heeft de nieuwe C-Klasse ook automatisch dimmende spiegels om de schittering tot een minimum te beperken, en een verbazingwekkende set omgevingsverlichting om de stemming tijdens lange nachtelijke ritten op te vrolijken.

  Wat is de levensduur van een elektrische auto?

Audi E-Tron GT

Het zou niet eerlijk zijn om over de toptechnologie van koplampen te praten zonder Audi te vermelden. Audi was het eerste merk dat dagrijlicht introduceerde met de baanbrekende Audi R8 halo auto. Audi liep ook voorop met laserkoplamptechnologie met de Audi R8 LMX.

De Audi E-Tron GT is echter een van de meest interessante EV’s die op dit moment te koop zijn, dankzij een prachtig interieur- en exterieurdesign dat veel beter is dan wat Tesla en Porsche te bieden hebben. Als je dat combineert met geweldige koplampen en achterlichten die zijn voorzien van alle nieuwste technologieën, is de E-Tron GT een geweldige keuze.

FAQ Sectie

Hoe moet ik ’s nachts rijden?

Als u ’s nachts rijdt, moet u met een paar dingen rekening houden. Ten eerste, als u zich niet in een omheind gebied bevindt, moet u langzaam rijden als u niet over de juiste koplamptechnologie beschikt. Een van de belangrijkste aspecten van geavanceerde licht technologie is de mogelijkheid om u te laten weten van eventuele gevaren op voorhand.

Daarnaast moet u ook vertragen bij het naderen van bochten, omdat je nooit weet wat er kan gebeuren aan de andere kant van die hoek. Kijk niet rechtstreeks in de koplampen van andere mensen en zorg ervoor dat u andere bestuurders niet verblindt als u geen automatische koplampen hebt. Kijk uit voor uitgeblazen koplampen en houd uw voorruit schoon.

  Tien auto's die je beter niet nieuw kunt kopen (koop ze tweedehands)

Kan ik de koplampen van mijn auto upgraden?

Een jaar of 10 geleden waren auto’s verkrijgbaar met ofwel halogeen- ofwel Xenon/LED-koplampen. Als u de Xenon/LED-optie wilde, moest u meestal alle juiste optievakjes aanvinken. Als u dat niet hebt gedaan, zijn er manieren waarop u uw koplampunits kunt upgraden naar Xenon of zelfs LED-technologie.

De eerste optie is om OEM-onderdelen te gebruiken als de onderdelen uitwisselbaar zijn, en dat zijn ze vaak met een behoorlijke codering. Daarnaast kunt u ook kiezen voor tal van opties die beschikbaar zijn in het enorme rijk van aftermarket en tuning bedrijven.

Zijn adaptieve koplampen de moeite waard?

Sommige vroegere versies waren een beetje twijfelachtig, maar alle nieuwere modellen moeten met adaptieve koplampen worden gekocht omdat ze u echt helpen op langere ritten. Het maakt niet uit of u alleen ’s nachts of ook overdag rijdt, adaptieve koplampen zorgen ervoor dat uw auto meer waarde behoudt, wat voordelig is wanneer het tijd is om de auto te verkopen.

Laser koplampen bijvoorbeeld zijn geweldig, maar ze zijn niet zo noodzakelijk als een fatsoenlijke set adaptieve koplampen. Op deze manier hoeft u niet voortdurend uw grootlicht en dimlicht aan te passen aan het tegemoetkomende verkeer. De auto zal dat voor u doen, en het zou de spanning van langere ritten moeten wegnemen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts