Beste BMW voor een vrouw

Vrouwen houden van stijl, comfort en schoonheid. Als u een auto zoekt om in stadsverkeer te rijden, dan geven we u de BMW i3, een 5-deurs hatchback met achterwielaandrijving, aangedreven door een elektrische BMW eDrive synchrone magneetrotor van 125 kW. Met een gemiddeld bereik van 150 mijl per batterijlading en compacte B-segment afmetingen, zou deze auto wel eens goed kunnen passen.

Beste BMW voor vrouwen voor een stadsauto – BMW i3

De BMW i3 is speciaal ontworpen voor stadsgebruik. Hij mist veel bagageruimte, maar biedt genoeg om je boodschappen, tassen of aktetas te vervoeren. Hij heeft een wielbasis van 101 inch, een lengte van 157 inch (4 meter) en een breedte van 70 inch (1,75 meter), waardoor je er relatief gemakkelijk mee kunt parkeren.

De BMW i3 is vrij hoog en zeer smal, dus de ophanging moet vrij stevig zijn om hem stabiel op de weg te houden, en dat is hij. Oneffenheden op de weg zijn merkbaar, maar het is een handelbaar weggedrag. Op het gebied van rijeigenschappen biedt deze kleine BMW een consistente besturing met een goede controle over de auto. Niet alleen dat, maar hij heeft ook een kleine draaicirkel, waardoor hij perfect is voor stadsverkeer.

Daar staat tegenover dat de BMW i3 bij hogere snelheden nogal nerveus aanvoelt en minder grip biedt dan u van een BMW zou verwachten. Deze auto is niet bijzonder geschikt voor ritten buiten de stad.

Rem- en gaspedalen zijn beide zeer responsief. Een ander voordeel is dat deze auto zich met de zogenaamde “één-pedaal techniek” als automaat redelijk gemakkelijk laat rijden in de stad.

  Wat is het meest betrouwbare BMW model?

Over de onderdrukking van geluid van buitenaf gesproken: de elektromotor is stil, maar er zijn wel wat door de vering veroorzaakte geluiden die je vaak kunt horen.

BMW i3 motor en versnellingsbak

Ondanks het feit dat de BMW i3 een stadsauto is, kan hij behoorlijk snel zijn, want hij bereikt een snelheid van 0 tot 100 km per uur in slechts 7,3 seconden. En de i3s, de krachtigere versie, doet dat in 6,9 seconden.

De i3s heeft een actieradius van 175 mijl en de gewone i3 kan 181 mijl afleggen. Dat is wat we in de documenten hebben gevonden, maar de werkelijke actieradius per batterijlading ligt waarschijnlijk eerder op 150 mijl.

Als u vaak buiten de stad reist voor langere ritten, koop dan niet de i3, want hij heeft een kortere actieradius dan de meeste volledig elektrische auto’s.

BMW i3 interieur en kenmerken

De rijpositie van de BMW i3 is verbazingwekkend. Elektrische stoelverstelling is er zoals je zou verwachten, en het stuurwiel kan ook worden gemanipuleerd om een perfecte pasvorm te vinden voor elke bestuurder. Jammer genoeg is er geen verstelbare lendensteun, wat tot klachten kan leiden als u besluit een lange reis te maken. In een BMW i3 heeft u smalle zijkolommen en een groot gezichtsveld, zowel naar voren als naar opzij.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, biedt de BMW i3 royale ruimte voorin, voorzien van een prima middenconsole. Dat is voor een groot deel te danken aan de positie van de versnellingspook, die vlakbij de stuurkolom is geplaatst in plaats van op de oorspronkelijke plek, tussen de stoelen. De beenruimte is ook prima en er zijn geen problemen met de hoofdruimte in de voorste cabine.

  Hoe BMW koelvloeistof mengen

Daar staat tegenover dat de achterbank erg klein is en mensen langer dan 1.80 meter wordt afgeraden om lang achterin een BMW i3 te zitten, omdat ze dan op den duur last van hun rug krijgen doordat ze licht gebogen zitten. Bovendien zijn de stijlen achterin erg dik en dat kan een claustrofobisch gevoel veroorzaken bij zowel kinderen als volwassenen.

Er zijn slechts twee zitplaatsen op de achterbank van de auto, in plaats van drie, wat begrijpelijk is, gezien de afmetingen. Wat als een verrassing komt, is dat je de voordeuren moet openen om ook de achterdeuren te kunnen openen.

Het digitale scherm zit dicht bij het stuurwiel en is vrij intuïtief te bedienen. Parkeersensoren zijn de standaard inbegrepen optie. Sensoren vóór, een automatische zelfparkeerfunctie en een achteruitrijcamera zijn allemaal beschikbaar in het zogenaamde Park Assist pakket.

Het infotainmentsysteem is een standaard 10,25 inch scherm en is voorzien van USB, Bluetooth en DAB-radio. Het systeem is intuïtief eenvoudig te bedienen en biedt veel snelkoppelingen om de bestuurder niet af te leiden van de weg. De navigatie van de BMW i3 is speciaal ontworpen om u te wijzen op de beschikbare elektrische oplaadpunten in de buurt, zodat u niet zonder accu komt te zitten.

Helaas is Android Auto niet beschikbaar en heb je een iPhone nodig om hem aan te sluiten op de Apple CarPlay van de auto. Over het geheel genomen is de auto goed gemaakt en zou perfect voldoen aan de behoeften van een zakenvrouw die vaak in de stad rijdt.

  Beste BMW hybride auto's

Meer informatie over BMW’s

Heeft BMW een volledig elektrische SUV?

Ja, BMW onthulde onlangs de iX SUV die een geschatte actieradius zal hebben van 300 mijl. De eerste geproduceerde exemplaren worden tegen 2022 in de VS verwacht, terwijl de productie in 2021 van start zal gaan.
De BMW iX3 is een volledig elektrische SUV die u nu al kunt kopen, met een actieradius van 285 mijl.

Is de BMW i3 een volledig elektrische auto?

De BMW i3 wordt beschouwd als een volledig elektrische auto, maar heeft ook de optie om een gasgenerator in te bouwen die de actieradius van de auto in geval van nood nog wat vergroot. De benzinetank bevat tussen 7 en 9 liter of 4 gallon brandstof waarmee u het dichtstbijzijnde oplaad- of tankstation kunt bereiken.

Wat is de beste BMW SUV voor een vrouw?

De beste BMW SUV waarin een vrouw graag rijdt, is de BMW X1, een vrij betrouwbare wagen met niet overdonderend grote afmetingen, maar toch zeer bevredigend om in te rijden en met stijl. De BMW X1 is leuk om in te rijden, zowel in de stad als op lange ritten. Hij heeft een sportieve uitstraling, voldoende bagageruimte en zeer betrouwbare parkeerhulp, waardoor hij voor de meeste vrouwen een goede keuze is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts