Beste compacte auto’s voor lange bestuurders

Het segment van de compacte auto’s situeert zich tussen de subcompacte en middelgrote auto’s. Deze auto’s zijn enigszins beperkt als het op ruimte aankomt, maar sommige zijn nog steeds ruim genoeg voor lange bestuurders.

Als u een compacte hatchback wilt, zijn een Nissan Leaf, Mini Cooper, of een VW Golf allemaal ruim genoeg voor langere bestuurders. Hoewel het misschien lijkt dat deze auto’s moeten worden vermeden door langere mensen, bieden ze meer ruimte dan zelfs sommige middelgrote sedans doen.

Als u in de markt voor een ruime compacte sedan, een Honda Accord of een Toyota Corolla zijn beide bieden veel binnenruimte. U kunt ook kiezen voor een VW Jetta, maar als u meer luxe en comfort wilt, is een BMW 3-serie een goede keuze.

Een compacte SUV daarentegen is misschien wel de beste compacte auto voor een langere bestuurder. SUV’s zoals de Hyundai Santa Fe, Jeep Wrangler, Mazda CX-5, of de Nissan Rogue zijn gemakkelijk in en uit te stappen dankzij een verhoogde rijpositie die perfect is voor langere personen.

Compacte hatchbacks voor lange bestuurders

Kiezen voor een compacte hatchback is eigenlijk een geweldig idee, omdat deze auto’s altijd goed zijn in het slim gebruik maken van de beschikbare ruimte. Ook al zijn ze misschien wat aan de krappe kant voor 4 langere passagiers, in normale dagelijkse situaties is zo’n auto voldoende.

Een van de ruimste compacte hatchbacks is de Nissan Leaf, met 41,2 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 42,1 inch beenruimte voor de bestuurder. De Leaf is ook redelijk betaalbaar in aanschaf, verzekering, gebruik en onderhoud, en hij biedt ook een behoorlijke hoeveelheid entertainment- en comfortfuncties.

Maar als je een beetje meer stijl en inhoud wilt, dan is een Mini Cooper misschien iets voor jou. Deze compacte Britse legende biedt een prijzenswaardige 40 inch hoofdruimte en 40,4 inch beenruimte voor de bestuurder. Combineer dat met een direct herkenbare styling en kwaliteit gesteund door BMW, en de Mini lijkt een verleidelijk idee.

  Hoe kunt u uw auto luider maken

Als u de gouden standaard van het compacte hatchback segment wilt, ga dan voor een VW Golf. Met 38,4 inch hoofdruimte en 41,2 inch beenruimte voor de bestuurder lijkt de Golf misschien niet zo concurrerend als de Leaf of de Mini, maar een Golf biedt comfortabel plaats aan iedereen die kleiner is dan 1,80 meter.

Compacte sedans voor lange bestuurders

Compacte sedans zijn de meest populaire sedans die er zijn, en het is gemakkelijk te zien waarom. Ze zijn groot genoeg om een echte sedan rijervaring en functionaliteit te bieden, maar tegelijkertijd zijn ze niet kolossaal of duur, waardoor het segment van de compacte sedan een vrij concurrerend segment is.

De Honda Accord is misschien niet de allerbeste compacte sedan die er is, maar de prijsklasse, betrouwbaarheid, 39,1 inch hoofdruimte voor de bestuurder, en 42,5 inch beenruimte voor de bestuurder maken de Accord zeker een redelijke aankoop.

De Toyota Corolla is in veel opzichten Toyota’s versie van de Accord, wat betekent dat de betrouwbaarheid van de auto’s van het hoogste niveau is, de prijzen over het hele gamma betaalbaar zijn, en 38,3 inch hoofdruimte en 42 inch beenruimte ook ruim genoeg zijn voor lange bestuurders.

Maar als u een luxueuzere compacte sedan wilt, is er niets anders op de markt dat doet wat de BMW 3-serie doet. Een sportieve sedan die toch is gehuld in hoogwaardige materialen, 38,7 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 42 inch beenruimte voor de bestuurder maken de 3-serie tot een geweldige optie voor lange bestuurders.

  Welke hybride auto heeft de grootste actieradius?

Compacte SUV’s voor lange bestuurders

Zoals eerder vermeld, is een compacte SUV misschien wel de beste keuze van het stel, als je lang bent maar toch niet iets groots en te duur wil. SUV’s nemen stilaan de hele automarkt over en we zien stilaan dat het SUV-platform de standaardauto van de toekomst wordt.

De Hyundai Santa Fe biedt de beste binnenruimte in het segment van de compacte SUV’s, met een hoofdruimte van 42,6 inch en een beenruimte van 41,2 inch. Combineer dat met een gedurfde styling, een betaalbare prijs en degelijke luxe voorzieningen en de Santa Fe zou wel eens de auto kunnen zijn waar u voor moet gaan.

Maar als u een SUV wilt die meer op nutsvoorzieningen is gebaseerd, een SUV die nog steeds indrukwekkende off-road prestaties kan leveren, dan is de Jeep Wrangler niet voor niets een begrip in de auto-industrie. De Wrangler biedt ook 41,6 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 43 inch beenruimte voor de bestuurder, wat gemakkelijk ruimte biedt aan meerdere langere passagiers tegelijkertijd.

De Mazda CX-5 is ook ruim genoeg dankzij de hoofdruimte voor de bestuurder van 40 inch en de beenruimte voor de bestuurder van 41 inch. Koppel dat aan een bekroond design en een ongelooflijk positieve ontvangst door de klanten, en het is vrij duidelijk waarom de CX-5 de voorbije jaren meerdere prijzen voor beste compacte SUV heeft gewonnen.

FAQ Sectie

Moet ik een compacte hatchback, een compacte sedan of een compacte SUV kopen?

Uiteraard kunnen ze alle drie ruim genoeg zijn voor lange bestuurders, en moet u de auto kopen waarin u het meest geïnteresseerd bent. Maar logisch gezien is een compacte SUV meestal even luxueus als een sedan, maar de sedan is niet zo capabel als een SUV is.

  Welke auto is het best voor slechte wegen?

Bovendien hebben SUV’s een verhoogde rijpositie waardoor ze een stuk gemakkelijker zijn om in en uit te stappen, bieden ze meestal een superieur zicht, en worden SUV’s ook de meest begeerlijke auto’s op de markt. Een hatchback daarentegen is meestal superieur wanneer het op krappe stadsstraten aankomt, anders is hij niet zo competitief.

Is een compacte SUV een echte SUV?

Er zijn veel mensen die vinden dat een compacte SUV geen echte SUV is. Maar wat is tegenwoordig een echte SUV? Vroeger was een SUV een stoere 4×4 die vooral door de arbeidersklasse werd gebruikt om bouwmaterialen van en naar bouwplaatsen te vervoeren.

Tegenwoordig is een SUV gewoon een auto met een verhoogde rijpositie. Zelfs sommige full-size SUV’s worden niet door alle vier de wielen aangedreven. Een compacte SUV biedt ongeveer alles wat een grotere SUV ook biedt, maar een grotere SUV is een stuk duurder en soms onnodig groter.

Is een compacte hatchback een haalbare optie voor een langere bestuurder?

Ja, dat is mogelijk. Sommige compacte hatchbacks zoals de Nissan Leaf bieden meer hoofd- en beenruimte voor de bestuurder dan een BMW 3-serie, ook al zouden de meeste mensen denken dat een BMW 3-serie meer ruimte biedt. Het segment in kwestie vertelt slechts de helft van het verhaal.
Moderne auto’s zijn ruim genoeg in alle segmenten, en ongeacht het type auto waarin u geïnteresseerd bent, zult u waarschijnlijk een auto kunnen vinden die ruim genoeg is in het segment compacte auto’s en zelfs in het segment subcompacte auto’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts