Beste coupés voor lange bestuurders

Coupé auto’s zijn niet meer wat ze geweest zijn. Een coupé was oorspronkelijk een 2-deurs auto, nu dragen zelfs 4-deurs auto’s de coupé aanduiding, en zelfs sommige SUV’s worden ook coupé genoemd.

Niettemin, een echte coupe is een 2-deurs auto met een schuine daklijn, en de reden waarom zo veel verschillende auto’s coupe worden genoemd is te wijten aan het feit dat coupes weer cool zijn. Als u een kleinere coupé op instapniveau wilt, zijn een Hyundai Genesis Coupé, BMW 2-serie, of de Infiniti Q60 goede opties.

Als u een sportieve premium coupé wilt, staan de BMW 4-serie en de Ford Mustang aan de top van de coupémarkt. Beide bieden veel ruimte en een iconische status, pittige motoropties en een hoop technologische snufjes.

Maar als u wilt dat de hoogste-end coupes die er zijn, een Bentley Continental GT, Mercedes Benz S-Klasse Coupé, en de BMW 8-serie zijn degenen om te gaan. Aan de top van de luxe coupe voedselketen zit de Rolls Royce Wraith, maar de eye-watering prijs is echt onverzettelijk.

Beste kleinere instapcoupés voor lange bestuurders

Een instapcoupé lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo premium, maar er zijn veel goede opties in dit segment. De Hyundai Genesis biedt 39,2 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 44,1 inch beenruimte voor de bestuurder, waardoor het een van de ruimste coupés is die er zijn.

Hetzelfde verhaal gaat op voor de Infiniti G80, de G80 is redelijk betaalbaar tweedehands, en hij biedt een van Mercedes afkomstige motor. Bovendien biedt de G80 39,4 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 43,8 inch beenruimte voor de bestuurder, wat meer dan genoeg is voor iedereen tot 1 meter 80.

De BMW 2-serie is misschien wel de beste kleinere coupé die er is, want hij heeft een geweldig chassis dat ongelooflijk leuk is om in te rijden. Velen zijn van mening dat de BMW M2 de meest dynamisch bevredigende BMW M auto van de afgelopen jaren is.

  Hoe betrouwbaar zijn zelfparkerende auto's?

Combineer dat met 40,1 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 41,5 inch beenruimte voor de bestuurder, en de 2-serie lijkt een geweldige aankoop. Bovendien is de BMW 2-serie helemaal niet zo duur, omdat u alle technologische voorzieningen krijgt die meestal worden geassocieerd met de duurdere auto’s uit de 3- en 4-serie.

Beste middenklasse sportieve premium coupes voor lange bestuurders

Als u van plan bent om dat beetje meer geld uit te geven in vergelijking met een Genesis of een Infiniti, zijn er tal van opties om uit te kiezen, en deze zijn allemaal meer dan ruim genoeg om comfortabel plaats te bieden aan iedereen.

De Ford Mustang GT biedt de beste motor van alle auto’s die hier zijn opgesomd. Een 5.0L Coyote V8 die gekoppeld kan worden aan een handgeschakelde versnellingsbak lijkt een no-brainer. De Mustang biedt ook 37,6 inch hoofdruimte voor de bestuurder en 44,5 inch beenruimte voor de bestuurder, wat goed is voor iedereen tot 1 meter 80.

De BMW 4-serie is een van de meest populaire middenklasse coupé die er te koop is, en het is niet moeilijk te zien waarom. De 4-serie biedt een geweldig uiterlijk en tal van gezonde motor opties die zeker zijn om zelfs de meest veeleisende liefhebbers tevreden te stellen.

In combinatie met 39,8 inch hoofdruimte en 42,2 inch beenruimte voor de bestuurder biedt de 4-serie ook comfortabel plaats aan iedereen die kleiner is dan 1 meter 80. Maar als je de achterpassagiers hun zitruimte ontneemt, kan zelfs een langere persoon comfortabel in de 4-serie rijden.

  10 Beste tweedehands forensauto's

Beste high-end luxe coupes voor lange bestuurders

Coupes zijn gemaakt om te kijken upmarket, snel, en wenselijk. En al deze high-end coupes zijn precies dat. Ze zijn comfortabel genoeg voor intercontinentale reizen en snel genoeg voor de meeste racecircuits. En welke van deze u ook verkiest, het is echt moeilijk om de verkeerde keuze te maken.

De Bentley Continental GT is een definitieve Britse luxeauto. De in leder gehulde GT heeft een W12- of een V8-motor die beide goed zijn voor meer dan 550 pk. De hoofdruimte van de bestuurder is gemeten op 40,1 inch en de beenruimte van de bestuurder is ook vrij ruim voor 99% van de mensen die er zijn.

De Mercedes Benz S-Klasse Coupé is ook een vrij concurrerende luxe coupé. Het verschil tussen de Mercedes en de Bentley is het feit dat de Continental nog steeds in productie is, en de S-Klasse niet meer. Dat maakt de S-Klasse een koopje vergeleken met de Continental, en ze bieden ook bijna identieke binnenruimte.

De BMW 8-serie Coupé is iets compacter in vergelijking met de S-Klasse en de Bentley, maar de 8-serie is net zo indrukwekkend en ruim genoeg voor langere bestuurders. En de coupé van het hoogste segment op de markt is de Rolls Royce Wraith, die ook ruim genoeg is voor lange bestuurders, maar de prijs begint bij $332k.

FAQ Sectie

Moet ik een kleinere of een grotere coupé kopen?

De grootteverschillen in coupés zijn niet zoals de grootteverschillen in sommige andere autosegmenten. Dit betekent dat een grotere coupé niet noodzakelijk meer beschikbare ruimte betekent, omdat sommige coupes ongelooflijk groot zijn, maar ze bieden niet zo veel ruimte.

  Wat zijn de beste sedans qua veiligheid en betrouwbaarheid?

De grootte wordt enigszins geassocieerd met de styling, en de styling is echt belangrijk als je een coupé wilt kopen. Bovendien zijn functionaliteit, luxe en comfort kwaliteiten die meestal voorbehouden zijn aan grotere coupes. Maar als u een sportwagen wilt, is een kleinere coupé de juiste keuze.

Moet ik een cabriolet of een coupé kopen?

Wel, als u in een mild klimaat woont, zodat u meer dan een paar keer per jaar van het dak kunt genieten, ga dan voor een cabriolet. Er zijn niet echt veel verschillen tussen coupes en cabriolets behalve het dak zelf, en deze twee delen meestal veel onderdelen.

Een coupé is beter voor minder body roll en een stijver chassis, wat betekent dat de coupé beter door de bochten zou moeten kunnen. Dus als u een dynamische, sportieve ervaring wilt, ga dan voor een coupé, maar als u liever cruist met het dak naar beneden, ga dan voor een cabriolet.

Is een coupé het slechtste autotype dat een groot persoon kan kopen?

Dat zou kunnen. Ook al zijn alle hier opgesomde coupés ruim genoeg voor lange bestuurders, als u vaak van plan bent meerdere passagiers tegelijk te vervoeren, is een coupé de slechtst mogelijke keuze. Coupés hebben meestal een lagere daklijn, waardoor de hoofdruimte op de achterbank erg beperkt is.

Plus, als je kiest voor een 2-deurs coupe met een lagere rijhoogte, zul je voortdurend moeten uitstappen voor iemand om de achterbank te gebruiken. Als u jonger bent, is dit misschien geen probleem, maar als u een senior bent, bent u beter af met een SUV.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts