Beste hybride auto voor reizen

Ook al zijn hybrides niet per se gemaakt voor roadtrips, toch kunnen sommige een comfortabele, efficiënte en praktische rijervaring bieden. U moet in gedachten houden dat hybrides meestal goed presteren als u minder dan 50-60 mph rijdt, anders ziet u geen verbeteringen in brandstofefficiëntie.

Als u regelmatig langere ritten maakt, kunt u de aanschaf van een hybride over het algemeen beter overslaan. Maar als u de extra instapkosten kunt terugverdienen en u meestal in een stedelijke omgeving rijdt, kunt u hybrides ook gebruiken voor incidentele langere ritten.

De lijst begint met de beproefde Toyota RAV4 Hybrid als de beste betaalbare hybride SUV voor een roadtrip van dit moment. Als u iets meer verfijnd en luxueus wilt, zijn de Mercedes GLE550e of de Volvo XC90 T8 beide geweldige hybride SUV’s.

Als u geen SUV wilt, maar toch iets ruims en moois wilt, kijk dan eens naar de Hyundai Sonata Hybrid of de Honda Accord Hybrid. Als u echter iets bijzonders wilt, kiest u voor de BMW 530e.

Toyota RAV4 Hybrid

Voor minder dan 30.000 dollar spiksplinternieuw, zijn uw comfortabele en ruime hybride SUV-opties enigszins beperkt. Ook al kost de RAV4 Hybrid minder dan $30k, toch biedt hij comfort en veel ruimte voor u, uw passagiers en uw vracht.

De RAV4 is zo’n beetje de uitvinder van de hybride SUV-markt en daarom is de RAV4 Hybrid nu een geweldige hybride SUV die zich kan meten met veel duurdere SUV’s. Bovendien is de RAV betrouwbaar, veilig en zeer goed uitgerust gezien de prijs.

Mercedes Benz GLE550e

Mercedes Benz is een merk dat bekend staat om luxe, raffinement en klasse, maar laat dat u niet wijsmaken dat een moderne Mercedes geen geweldige gezinsvervoerder is. Met voldoende ruimte, comfortabele zetels en heel wat luxe, veiligheids- en comfortvoorzieningen is de GLE550e een fantastische SUV voor een roadtrip.

  Beste hybride auto voor rijden in de winter

De motor van de GLE550e is sterk, zelfverzekerd en voorspelbaar, en is ook in staat om een fatsoenlijke brandstofefficiëntie te leveren bij constante snelheid op de snelweg. Ook al zijn hybrides niet gemaakt voor langere ritten, de GLE550e is zeker een van de beste die er zijn.

Volvo XC90 T8

De Volvo XC90 kost rond de $60k+ ongeveer evenveel als de GLE550e, maar deze twee auto’s verschillen als het gaat om hoe ze presteren op langere ritten. De Mercedes is misschien wat serener en geïsoleerder, maar de Volvo is een efficiëntere en volwassener aanvoelende SUV.

Daarom zou de Volvo de GLE wel eens kunnen verslaan vanwege alle efficiencyvoordelen. U bent tenslotte op zoek naar de beste hybride voor langere ritten. Naast de efficiëntie en het algemene gevoel biedt de XC90 ook veel luxe en comfort, die beide belangrijk zijn voor een ontspannen reiservaring.

Hyundai Sonata Hybrid

Als SUV’s niet uw ding zijn, moet u zeker eens kijken naar de Hyundai Sonata Hybrid. Ook al lijkt een Hyundai misschien niet meteen een superieure sedan, de grote waarde, de praktische bruikbaarheid en de efficiëntie maken er wel degelijk een van. Naast de voor de hand liggende voordelen, biedt de Sonata ook luxe en comfort.

Wie langer is, zal verbaasd zijn dat de Hyundai Sonata een van de ruimste sedans op de markt is, maar de grotere passagiersruimte gaat niet ten koste van de laadruimte. Het infotainmentsysteem is eenvoudig te bedienen, het onderstel is comfortabel genoeg en de geluidsisolatie is ook geweldig.

  In wat voor auto reed Columbo

BMW 530e

Het is gewoon niet eerlijk om te praten over geweldige auto’s voor een road trip zonder minstens één BMW te noemen. Hoewel BMW’s bekend staan om hun dynamische en sportieve uitstraling en rijstijl, zijn ze ook geweldig in het afleggen van kilometers zonder je moe of gestrest te maken.

De 530e is een perfecte mix van het klassieke BMW tank-gevoel en hedendaagse luxe, gebouwd voor lange ritten over de snelweg. Dat gezegd hebbende, zegt BMW dat de nieuwe 530 goed is voor maximaal 30 mijl elektrische aandrijving alleen, en de 2.0L-in-lijn 4-cilindermotor is ook efficiënt genoeg, zelfs zonder de hulp van een elektromotor.

FAQ Sectie

Zijn auto’s met een gewone verbrandingsmotor beter voor road trips dan hybrides?

Ja, dat zijn ze, vooral omdat sommige auto’s in eerste instantie grotere motoren hebben. Dergelijke motoren zijn sterker en dus efficiënter bij constant lage toerentallen en hoge snelheden. Hoewel sommige hybrides, zoals de 530e bijvoorbeeld, een behoorlijk grote motor hebben, is die toch niet te vergelijken met een 3L 6-cilinder motor.

Dat gezegd zijnde, als u niet zo vaak langere ritten maakt, kan de aankoop van een hybride u geld besparen als u het hybride platform volledig kunt benutten. Het gaat erom hoe u uw auto gebruikt en waar u hem gebruikt.

Welk type motor is het best voor constante snelheden op de snelweg?

Grotere dieselmotoren zijn het best geschikt voor constante snelheden op de snelweg omdat ze 15-20% minder brandstof verbruiken in vergelijking met een gasmotor. Deze motoren bieden meestal veel koppel in het lage toerengebied, waardoor u gemakkelijk kunt inhalen. Meestal hoeven deze motoren niet eens terug te schakelen om vlot in te halen, en daarom zijn ze het meest geschikt voor langere ritten.

  Beste auto voor in de stad

Constante snelheden op de snelweg zijn gemakkelijker voor dieselmotoren omdat ze meestal niet zo hoog in de REV rijden. Dit betekent dat uw motor constant in zijn optimale powerband zit.

Is regeneratief remmen in een hybride nuttig op de snelweg?

Regeneratief remmen is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom een hybride het beste werkt in de stad, maar regeneratief remmen is min of meer nutteloos op een snelweg. Dat komt omdat u uw remmen niet zo vaak gebruikt als u op hogere snelheden rijdt.

Als je dat combineert met het feit dat de elektromotor van een gewone hybride auto niet in staat is om de auto helemaal zelf aan te drijven, is een hybride in deze omstandigheden veel slechter. Bovendien zijn de meeste hybride auto’s ook nog eens benzine-aangedreven, en gasmotoren zijn niet zo goed als dieselmotoren zijn bij hogere constante snelheden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts