Beste hybride auto voor rijden in de winter

Rijden in de winter brengt een aantal uitdagingen met zich mee, zoals sneeuw, regen, ijs en modder. Hoewel vrijwel elke auto die er is kan worden gereden tijdens de winter indien uitgerust met de juiste banden, sommige auto’s zijn nog steeds veel beter dan anderen.

Allereerst is een vierwielaandrijving een essentieel kenmerk van een auto die geschikt is voor alle weertypen. Zwaardere auto’s zijn moeilijker onder controle te houden op gladde oppervlakken, maar ze zijn meestal een veiligere optie in geval van een crash als gevolg van het toegenomen gewicht.

Als u een veilige, capabele en relatief betaalbare hybride auto wilt, is de Subaru Impreza Hybrid zeker een goede optie. Als u echter een SUV wilt, zijn de Subaru Crosstrek Hybrid en de Mitsubishi Outlander Hybrid zeer geschikt voor de winter.

Een luxueuze wintersedan, de BMW 530e xDrive, is een geweldige wintersedan, net als de Audi A6 Avant 55 TFSI e Hybrid. Als u echter de voorkeur geeft aan een SUV, bent u beter af met de Audi Q5 55 TFSI e Quattro.

Subaru Impreza Hybrid

Het is onmogelijk om over betaalbare hybride winterauto’s te praten zonder het over Subaru te hebben. De gewone Impreza is waarschijnlijk een van de meest betaalbare, maar bruikbare AWD auto’s geld kan kopen. Ook al is de prijs relatief betaalbaar, de Impreza biedt ook een superieure betrouwbaarheid en een grote restwaarde.

Het beproefde Subaru AWD systeem werkt als een fluitje van een cent, en de Impreza is ook nog eens vrij licht, wat perfect is voor in de sneeuw. Het enige dat je zou kunnen afschrikken om een Impreza te kopen is het mogelijke gebrek aan ruimte, want de Impreza is nu eenmaal een compacte auto.

  Zijn hybride auto's goed voor op de snelweg?

Subaru Crosstrek Hybrid

Wat betreft go-anywhere automerken doet bijna niemand het beter dan Subaru, zeker niet in deze prijsklasse. Veel mensen zijn van mening dat de Subaru Crosstrek Hybrid de voordeligste hybride SUV van dit moment is, en het is moeilijk om daar iets tegenin te brengen.

Wat betrouwbaarheid betreft, levert Subaru altijd. Het is echter geweldig om te weten dat de Subaru Crosstrek ook een deel van zijn onderdelen deelt met de Toyota Prius Prime, en we weten allemaal dat Toyota de meest betrouwbare hybrides op de markt bouwt.

Mitsubishi Outlander

De Mitsubishi Outlander lijkt geen schot in de roos, per slot van rekening droomt bijna niemand ervan om een Mitsubishi hybride SUV te kopen. Hoe het ook zij, de Outlander is wel degelijk een van de populairste plug-in SUV’s op de markt, en er zijn er al meer dan 200k van verkocht.

Deze Mitsubishi SUV is in staat om in slechts 25 minuten een oplading van 80% te bereiken. Dergelijke oplaadsnelheden zijn mogelijk omdat de Outlander Hybrid nog steeds DC-snelladen biedt. Als je dat koppelt aan 7,3 inch bodemvrijheid en een volledig elektrisch bereik van 22 mijl, lijkt de Outlander een geweldige koop.

BMW 530e xDrive

Ook al is de Subaru Impreza een geweldige winterklopper, de BMW 5-serie hybride is gewoon van een ander niveau in bijna elk denkbaar opzicht. De nieuwste LCI BMW 5-serie ziet er geweldig uit, en rijdt geweldig. Onder de drie koningen van de Duitse executive sedans is de BMW 5-serie veruit de meest dynamische optie van het trio.

  Beste compacte auto's voor lange bestuurders

250 pk is meer dan genoeg trekkracht voor vrijwel elke situatie. Wat de veiligheid betreft, wordt de 5-serie geleverd met een overvloed aan veiligheidsvoorzieningen, zoals een waarschuwing bij het onbedoeld verlaten van de rijstrook, waarschuwingen voor botsingen aan de voor-, zij- en achterkant, dodehoekassistent, enzovoort.

Audi Q5 55 TFSI e Quattro

De Audi Q5 Hybrid is waarschijnlijk de beste Audi SUV op de markt op dit moment. Zo’n dappere uitspraak is te danken aan het feit dat de Q5 genoeg ruimte biedt zonder gigantisch te zijn zoals zijn grotere broer, de Q7. De motor biedt een gecombineerd vermogen van 362 pk, een soepele automatische transmissie en een superieure brandstofefficiëntie.

De Q5 krijgt ook een 5-sterren crash rating over de hele linie en hij ziet er verfijnd uit, maar nog steeds SUV-achtig. Wat het interieur betreft, kan de Q5 worden uitgerust met zowat elke optie die je zou willen. In meerdere richtingen verstelbare, comfortabele en verwarmde stoelen, B&O Audio en nog veel meer.

FAQ Sectie

Welke auto’s zijn niet geschikt voor de winter?

Vandaag de dag is zowat elke auto geschikt voor de winter, op voorwaarde dat u goede winterbanden heeft. Auto’s met vierwielaandrijving zijn meestal het best, maar voorwielaandrijving of zelfs achterwielaandrijving is ook goed genoeg als u over goed rubber en voldoende bodemvrijheid beschikt. Rijd in de winter echter niet met uw auto zonder de juiste banden.

Als er in uw regio veel sneeuw valt, kunt u beter geen sportauto’s met een lage carrosserie gebruiken, omdat die meestal niet veel bodemvrijheid hebben. Ze hebben meestal ook overgevoelige gas- en rempedalen, en dat is niet iets wat u zou willen in gladde omstandigheden.

  Moet ik nu een elektrische auto kopen of wachten?

Zijn hybrides beter dan auto’s met een gewone verbrandingsmotor?

Hybrides kunnen beter zijn als u de hybride aandrijflijn volledig kunt benutten. Ook al kosten ze nieuw meer, u kunt die extra kosten terugverdienen als u voorzichtig koopt. Bovendien zijn hybrides inderdaad beter dan gewone auto’s met verbrandingsmotor als het gaat om regelmatig stadsverkeer.

Toch zijn ze niet zo goed als het gaat om rijden op de snelweg. Hybrides wegen soms wel 500 kilo extra in vergelijking met een variant met verbrandingsmotor, en dergelijke gewichtsverschillen hebben wel degelijk invloed op de efficiëntie. Bovendien volstaat op de snelweg de elektrische motor niet, en zal u waarschijnlijk toch op de verbrandingsmotor moeten vertrouwen.

Zijn EV’s beter dan hybrides om in de winter te rijden?

EV’s zijn beter als u de efficiëntie wilt maximaliseren en als u toegang hebt tot een betrouwbaar oplaadnetwerk. EV’s hebben de neiging om wat batterijcapaciteit te verliezen wanneer de temperaturen dalen, maar dergelijke procentuele verliezen zullen nooit echt een invloed hebben op uw totale actieradius. Aan de andere kant hebben EV’s veel koppel bij elk toerentalbereik, en dit kan nuttig zijn bij het ploegen door sneeuw.

Zonder een gewone versnellingsbak, rijden EV’s soepeler en zijn ze zekerder van hun voeten gezien het extra gewicht. Bovendien beschikken veel nieuwere EV’s over een antiterremsysteem, een regeneratie-remsysteem en een geavanceerde cruise control, die uw rijervaring in de sneeuw aanzienlijk kunnen verbeteren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts