Beste jaar voor Audi A5

De Audi A5 is een van Audi’s meest interessante sedan/coupé modellen omdat hij iets langer is dan de soms te compacte Audi A4, maar toch niet zo groot als de middelgrote Audi A6. Bovendien zou 90% van de mensen het ermee eens zijn dat de A5 er veel beter uitziet dan de A4, vooral omdat hij in stijlvollere varianten en met frameloze coupédeuren wordt geleverd.

Als zodanig lijkt de Audi A5 een echt goede auto te zijn, en dat is waarom de A5 extreem populair is op de 2e hands markt over de hele wereld. Als u de beste Audi A5 wilt die voor geld te koop is, moet u gaan voor de 2018 Audi A5, omdat het 2018-model een van de nieuwere generaties A5 is en het is ook een model met een vrij betrouwbare staat van dienst dat niet te veel kapot gaat.

De 2e beste Audi A5 model dat u kunt kopen is het gloednieuwe 2022 model, want het is de meest geavanceerde, de meest wenselijke, en meest geavanceerde A5 model dat ook lijkt te houden in de betrouwbaarheid afdeling. Ten slotte is de 2016 Audi A5 het laatste modeljaar van de 1st gen A5 die altijd een geweldige auto zal zijn.

Het 2016-model is het model met de minste problemen, omdat het op een chassis staat dat bijna 10 jaar oud is. Dit betekent dat Audi erin geslaagd was om voor het 2016-model een heleboel problemen op te lossen die de A5 plaagden sinds hij voor het eerst uitkwam in de jaren 2000.

2018 Audi A5

De 2018 Audi A5 lijkt de beste keuze van het hele A5-gamma omdat hij echt betrouwbaar is, redelijk goed geprijsd en redelijk goed uitgerust. Het 2018 model vertegenwoordigt de pre-facelift 2e generatie van de Audi A5, maar de post-facelift Audi A5 is niet te verschillend van de pre-facelift model, vooral aan de binnenkant.

  Beste Telefoonhouder Voor Audi

De 2018 Audi lijkt geweldige klanttevredenheidsresultaten te hebben die de 2018 A5 zeker bij veel mensen hoog op de gewilde lijst plaatsen. Het exterieurdesign is strak, vooral bij het vierdeurs Sportback-model. Het interieur is bekleed met high-end materialen zoals aluminium en zwart pianoplastic.

Qua prijs is de 2018 misschien een beetje te duur voor veel mensen, maar de 2018 A5 is nu een 4 jaar oude auto, wat betekent dat hij behoorlijk is afgeschreven. Het is verstandig om een jaar of twee te wachten voordat deze nog meer naar beneden komen. Op dat moment gaan deze waarschijnlijk verkopen als een gek.

2022 Audi A5

De 2022 Audi A5 is het nieuwste, meest geavanceerde en meest gewilde A5 model dat geld kan kopen. Het lijkt ook een vrij betrouwbare auto te zijn. De reden waarom de 2022 betrouwbaar lijkt, is dat hij gebaseerd is op een platform dat bijna vijf jaar daarvoor voor het eerst werd geïntroduceerd. Dit betekent dat Audi genoeg tijd heeft gehad om de meeste problemen die de modellen die ervoor kwamen plaagden, glad te strijken.

De 2022 vertegenwoordigt de post-facelift tweede generatie van de A5, die er aantoonbaar aanzienlijk beter uitziet dan de pre-facelift tweede generatie van de A5. Het interieur is enigszins bijgewerkt, maar het was niet echt nodig om het interieur van de A5 volledig opnieuw te ontwerpen, want het interieur van de 2e generatie A5 ziet er zelfs nu nog vooruit.

De motoren zijn op hun best omdat ze krachtig, efficiënt en echt soepel zijn. Het is waar dat deze aanzienlijk duurder zijn dan het 2018 model. Zozeer zelfs dat veel mensen de noodzaak om überhaupt te upgraden naar het 2022 model betwisten. Niemand kan echter ontkennen dat de 2022 geavanceerder, begeerlijker en ook betrouwbaarder is.

  Het beste Audi-model voor een gezin

2016 Audi A5

Als u een gebruikte Audi A5 wilt die financieel het meest zinvol is, is het 2016-model het model dat u moet hebben. De reden waarom is eenvoudig, het is een enorm betrouwbare auto die is uit voor ongeveer een decennium. Vandaar dat Audi de meeste problemen die de voorgaande modellen teisterden, heeft opgelost.

Het is vermeldenswaard dat de 2016 A5 wordt algemeen beschouwd als een van de best ontworpen Audi modellen ooit genade het gezicht van de aarde. Het interieur is enigszins een zwakke plek van een 2016 model, omdat het zijn leeftijd toont een stuk meer dan de huidige A5 modellen.

Hoe dan ook, als u vooral geïnteresseerd bent in het waarde aspect, is het 2016 model het model om te krijgen. Het is ook het laatste 1st gen Audi A5 modeljaar wat betekent dat deze wel beter hun waarde behouden dan veel Audi A5 modeljaren die ervoor kwamen.

FAQ

Moet ik de Audi A5 kopen?

De Audi A5 is een van de populairste Audi modellen, zowel op de tweedehands als op de nieuwe markt. Dat komt omdat de A5 precies in het midden staat. Hij is groot genoeg voor vier personen, maar niet te groot om aan te voelen als een boot. Hij krijgt geweldige motoren, hij ziet er geweldig uit en het is een kwaliteitsproduct dat geen moment onderdoet voor zijn concurrenten.

Meer prestatiegerichte bestuurders zouden de A5 echter net iets te klinisch kunnen vinden. De auto is gewoon zo goed dat hij vaak saai aanvoelt. Als u dus een alleskunner wilt, is de A5 de juiste keuze. Wie daarentegen van sportieve auto’s houdt, is beter af met een BMW 4-serie.

  Audi RS7 betrouwbaarheid

Welk model Audi A5 is het beste?

Dat hangt af van wat u van een auto verlangt. Als u een efficiënte auto wilt die alles aankan, moet u voor een van de diesels gaan, want die zijn veel zuiniger. Aan de andere kant is het 2.0L TFSI-model waarschijnlijk de beste keuze van het stel, omdat die vrijwel alles biedt wat u nodig hebt.

Overweeg ook zeker een A5 met een Quattro AWD-systeem, want dat is cruciaal om de auto zo goed mogelijk te laten aanvoelen. Dit is ook essentieel voor geweldige rijeigenschappen in de winter.

Is de Audi A5 beter dan de Mercedes C-Klasse Coupé en de BMW 4-Serie?

De BMW 4-Serie is de prestatiewagen van het stel, wat betekent dat wie het meest waarde hecht aan rijdynamiek, voor de 4-Serie moet gaan. De 4-serie is echter niet de meest comfortabele auto van de drie. Daarentegen is de Mercedes Benz C-Klasse Coupé de meest comfortabele auto die niet al te veel van bochten houdt.

De Audi A5 ligt ergens in het midden, maar neigt iets meer naar de C-Klasse. Dit betekent dat ze alle drie geweldig zijn en uw aankoopbeslissing zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op het type rijervaring dat u het meest waardeert en uw merkentrouw.

Video: Een gebruikte Audi A5 kopen – 2007-2016, veelvoorkomende problemen, koopadvies / gids

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts