Beste jaar voor Audi A7

Is de Audi A7 een goede auto?

De Audi A7 is een stijlvolle vierdeurs coupé op basis van het Audi A6-platform. De A7 verschilt van de A6 doordat hij een aflopende daklijn, een set frameloze deuren en een slankere designtaal krijgt. De binnenkant van de A7 is hetzelfde als die van de A6, wat betekent dat het bijna onmogelijk is om deze twee van binnen te onderscheiden.

Dit betekent dat ze de meeste onderdelen delen, waaronder de motor, de transmissie, de hele aandrijflijn en min of meer alle mechanische onderdelen daaronder. Het beste Audi A7 modeljaar is het 2017 model omdat het er het beste uitziet, de beste waarde biedt, een hoge klanttevredenheid heeft en echt betrouwbaar is.

De huidige 2022 Audi A7 is de meest geavanceerde, meest begeerlijke en meest luxueuze A7 die geld kan kopen. Het is misschien ook de duurste, maar hij lijkt betrouwbaarder te zijn dan de 2020 A7 die de 2e generatie A7 in het algemeen introduceerde.

Tot slot is de 2012 Audi A7 degene waarmee het allemaal min of meer begon. De auto is dan wel in 2011 onthuld, maar het 2011-model had nogal wat problemen die voor het 2012-model zijn opgelost. Het 2012 model is ook echt betrouwbaar, maar de reden waarom hij op deze lijst staat is dat hij de beste waarde biedt van alle A7 modellen die er zijn.

2017 Audi A7

De 2017 Audi A7 is een post-facelift 1e generatie van de A7, wat betekent dat hij door velen wordt gezien als de best uitziende A7 aller tijden. Ik ben geneigd het daarmee eens te zijn, omdat ik vind dat de 1e generatie A7 na de facelift er op de een of andere manier schoner en gestroomlijnder uitziet dan de 2e generatie A7, die een beetje te overgestyled is.

  Beste Audi gezinsauto met 7 zitplaatsen

Als zodanig is het 2017 model uitgerust met Matrix koplampen, een mooie set wielen, en het exterieur S-Line pakket is naar mijn mening de best uitziende Audi sedan ooit. Het helpt ook dat het 2017-model een ongelooflijk hoogwaardig interieur krijgt dat niet vol zit met een hoop schermen en nog steeds vertrouwt op goede oude klikkende knoppen.

Betrouwbaarheid lijkt ook een sterk punt van het 2017-model, omdat dit platform al sinds 2011 bestaat en Audi de meeste problemen heeft opgelost voordat het 2017-model uitkwam. Tot slot zijn de waarden van deze 2017-modellen echt sterk en is het zinvol om ze te kopen.

2022 Audi A7

Als je de nieuwste, de spannendste en de meest luxueuze Audi A7 wilt die je voor geld kunt kopen, dan is het 2022-model het model waar je voor moet gaan. Het 2022 model lijkt ook een meer betrouwbare auto te zijn in vergelijking met het 2020/2019 model dat de nieuwe Audi A7 line-up introduceerde.

De 2022 Audi A7 is de top van Audi’s mid-size sedan aanbod, wat betekent dat deze typisch goed uitgerust rechtstreeks uit de fabriek. De nieuwe A7 ziet er zeker niet slecht uit, maar veel mensen vinden hem een achteruitgang ten opzichte van het 2017-model en ik ben geneigd het daarmee eens te zijn.

Echter, een goed uitgeruste 2022 A7 ziet er van binnen en van buiten uit als een waar ruimteschip, en de technologie en functies waarmee deze worden geleverd zijn ver verwijderd van die in het 2017-model. De prestaties zijn top, de motoren zijn geavanceerd, efficiënt en echt naadloos.

  BMW 328i VS Audi A4 - wat is beter?

2012 Audi A7

De 2012 Audi A7 is het tweede jaar van de A7, wat betekent dat dit een van de vroegste A7-modellen is. De 2011 was niet bijzonder geliefd bij veel eigenaren vanwege diverse betrouwbaarheidsproblemen, maar de 2012 lijkt aanzienlijk beter te zijn. Bovendien verschilt de pre-facelift 1e generatie A7 niet al te veel van de post-facelift A7 en zullen veel mensen het verschil niet kunnen zien.

Vooral aan de binnenkant zijn deze twee min of meer identiek. Dit betekent dat je een Audi A7 uit 2012 kunt krijgen die een min of meer identiek interieur heeft als een model uit 2018, maar het prijsverschil tussen deze twee is aanzienlijk.

We uitgerust, lagere kilometerstand auto’s met Matrix LED’s, S-Line pakketten, en andere high-end opties zijn nog steeds nergens in de buurt van de prijs van een fatsoenlijk uitgerust 2017 model, laat staan de 2022 model. Daarom is de 2012 Audi A7 de beste keuze van het stel, want u krijgt het meeste voor uw zuurverdiende geld.

FAQ

Moet ik een Audi A7 kopen?

Als u geïnteresseerd bent in middelgrote luxe sedans, moet u zeker overwegen de Audi A7 te kopen, want het is een van de interessantste auto’s in dat segment. Hij biedt veel ruimte voor maximaal vier volwassenen, een enorme achterklep, een prachtig uiterlijk en een interieur dat er fantastisch uitziet en alle functionaliteit biedt die u van een premium sedan mag verwachten.

  Beste olietoevoeging voor Audi

Aan de andere kant is de A7 een relatief grote auto en heeft hij misschien niet het beste zicht rondom, wat voor veel mensen lastig kan zijn, vooral als ze in een krappe stad wonen. Bovendien kost het onderhoud van deze auto’s heel wat meer geld dan dat van de meeste andere auto’s, wat zeker iets is om in gedachten te houden.

Welk model Audi A7 is het beste?

Als u een diesel A7 wilt, moet u eens kijken naar het 3.0L TDI Competition-model met meer dan 300 pk, maar met een indrukwekkend brandstofverbruik. Deze auto is perfect voor langeafstandsritten. Als u een naadloze motor wilt die ook heel goed kan cruisen, moet u de S7 overwegen.

Ten slotte, als u helemaal los wilt gaan, is de RS7 Sportback de wildste en spannendste A7 die er is. Hij krijgt een 4.0L V8 met tussen de 500 en 600 pk, Audi’s iconische Quattro AWD, launch control en een heleboel prestatievoordelen.

Is de Audi A7 beter dan de Mercedes CLS?

De Mercedes CLS was de auto die deze marktniche uitvond, want zij waren de eersten die vierdeurs coupes met aflopende daklijnen aanboden. De nieuwste CLS is een geweldige auto, en de keuze tussen de A7 en de CLS is vooral een kwestie van merkvoorkeur.

We moeten echter vermelden dat de CLS niet wordt geleverd met een V8-motor, omdat een V8 uitsluitend is voorbehouden aan het luxere GT 4-Door 63 AMG-model.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts