Beste jaar voor Audi Q7

Audi Q7

De Audi Q7 is een gezins-SUV met drie rijen, ontworpen voor wie maximale ruimte wil in een auto met vier ringen vooraan. De Q7 bestaat al sinds 2006 en het is veilig om te zeggen dat het een van de beste Audi SUV’s is die voor geld te koop is. Voordat de Q8 uitkwam, was de Q7 ook het enige SUV-vlaggenschip van Audi.

Maar niet alle generaties Audi Q7 zijn hetzelfde en sommige modellen zijn inderdaad beter dan andere. Om te beginnen is het beste Q7-modeljaar waarschijnlijk het 2017-model omdat het de grootste upgrade in de geschiedenis van de Q7 biedt, wat betekent dat het de beste waarde biedt van alle Q7-modellen die ooit zijn uitgekomen.

Het op één na beste modeljaar van de Audi Q7 is het nieuwste 2022 model omdat het de meest betrouwbare en meest geavanceerde Audi Q7 tot nu toe is. Het is misschien niet de goedkoopste, maar hij is redelijk goed geprijsd in vergelijking met vergelijkbare SUV’s van Mercedes en BMW. Ten slotte is het derde beste modeljaar van de Q7 de 2014 gefacelifte 1e generatie van de Q7 die de beste 1e gen Q7 lijkt te zijn.

Voor welke Q7 je ook gaat, je moet in gedachten houden dat ze allemaal tijdig en grondig onderhoud nodig hebben. Deze auto’s zijn duur, vol met veel technologie, en moeten in staat zijn om u een echt lange tijd.

2017 Audi Q7

De 2017 Audi Q7 is het allereerste echte 2e generatie Q7-model, wat betekent dat het de grootste sprong tussen twee modeljaren biedt in de geschiedenis van de Q7. De 2017 Q7 biedt een sterk verbeterd motorenpalet wat betekent dat de 2017 Q7 modellen efficiëntere en krachtigere 6-cilinder en 8-cilinder motoren bieden.

  Beste Audi gezinsauto met 7 zitplaatsen

Het design heeft ook een enorme upgrade gezien, vooral aan de binnenkant waar de 2017 Q7 100% anders is dan het vorige model. De bouwkwaliteit van het interieur is ook beter, evenals de beschikbare functies. Het veersysteem is sterk verbeterd en de besturing ook. De 8-traps automatische versnellingsbak is soepeler, sneller en betrouwbaarder.

De reden waarom de 2017 Q7 misschien wel de beste Q7 is om te kopen, is dat hij waarde en inhoud beter in balans brengt dan alle andere Q7-modellen. Je krijgt het meeste voor je geld omdat je een Q7 model krijgt dat er bijna identiek uitziet als de nieuwste, maar zonder 2022 Q7 prijzen te betalen.

2022 Audi Q7

Als geld geen rol speelt, is er geen gedoe door te zeggen dat de 2022 Q7 niet de beste Q7 aller tijden is, want dat is hij echt. Het 2022-model is een mid-cycle refresh, maar Audi heeft het 2022-model zo sterk veranderd dat het aanvoelt als een compleet nieuw model. Het exterieurdesign is wat boxier, schoner, en durf ik te zeggen, veel beter dan het 2017-model.

Het interieur kreeg ook een enorme upgrade, want de 2022 Q7 maakt gebruik van de nieuwste Audi interieur design taal die minimalisme en technologie bevordert. Het algehele luxegevoel van de 2022 Q7 is competities boven elke oudere Q7. De ruimte is min of meer hetzelfde, maar er zijn enkele voordelen aan het boxy ontwerp omdat de 2022 iets meer hoofdruimte krijgt.

  Is Audi Q8 een goede auto?

De motoren van het 2022-model zijn ook het meest verfijnd, en hetzelfde geldt voor de transmissie. De 2017 Q7 was niet perfect als het gaat om betrouwbaarheid, maar Audi wist bij het 2022-model veel problemen glad te strijken waardoor ook de betrouwbaarheid een stuk beter is.

2014 Audi Q7

Als u een fan bent van de 1e generatie van de Audi Q7, zult u waarschijnlijk dol zijn op de 2014 Q7 omdat deze het beste van beide werelden krijgt. De 2014 Q7 is het mid-cycle refresh model dat gebruik maakt van een sterk verbeterd LED-verlichtingssysteem waardoor de Q7 er veel luxer uitziet en aanvoelt. Ook het interieur is opnieuw bekleed, waardoor de Q7 er ook luxueuzer uitziet en aanvoelt.

Veel mensen geloven dat Audi’s interieurs van begin en eind 2010 tot de kwalitatief beste interieurs van de hele auto-industrie behoren en dat is moeilijk te betwisten. Het motorenpalet van 2014 lijkt meer op dat van de 2e generatie Q7 dan op dat van het pre-facelift model, althans wat de reguliere 6-cilinder modellen betreft.

De betrouwbaarheid van het 2014-model is ook beter dan die van de modellen ervoor. Waarde is ook een belangrijke reden om de 2014 Q7 te overwegen, want hij kost veel minder dan de 2022 en ook het 2017-model.

FAQ

Moet ik een Audi Q7 kopen?

De Audi Q7 is een erg populaire SUV en veel mensen zijn er dol op. Het is niet de goedkoopste SUV die u kunt kopen, maar dat komt omdat hij veel meer van alles biedt in vergelijking met standaard SUV’s. Een premium executive drie-rijige SUV is iets wat je koopt als je je auto lange tijd niet wilt vervangen, en de Q7 is perfect voor die reden.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Audi?

Er is werkelijk niets wat de Q7 niet kan, want hij is luxueus, comfortabel, vol technologie, ruim, veilig en redelijk zuinig. De Audi SQ7 is ongelooflijk snel gezien zijn grootte. Terreinrijden is niet iets wat Q7-eigenaars doen, maar dat is niet echt een verrassing, want kopers van een premium executive SUV geven niet om terreinrijden.

Hoe snel is de Audi SQ7?

We hebben al gezegd dat de Q7 een grote drie-rijige SUV is en dus niet echt snel zou moeten zijn. Maar de 2022 SQ7 doet 0-100 km/u in slechts 3,8 seconden, wat belachelijk is voor een auto van dat formaat. De topsnelheid is beperkt tot 160 km/u en de kwartmijl bedraagt 12,5 seconden, wat absoluut snel is voor een grote SUV.

Waarom kan de Audi Q7 niet off-road?

Het is niet waar dat de Audi Q7 niet off-road kan, want dat kan hij wel. Maar met een SUV van 60.000 dollar off-road gaan is als het dragen van een mooi pak naar een voetbalwedstrijd. Hoewel je in een mooi pak zou kunnen voetballen, ga je dat niet doen omdat het pak niet gemaakt is voor een voetbalwedstrijd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts