Beste luxe auto stuurwielen

Om als luxe auto te worden beschouwd, moet een auto veel meer bieden dan een gewone auto. Dit betekent dat een luxe auto een chique uiterlijk moet hebben, een interieur gevuld met hoogwaardige materialen en schakelaars, en een meer zekere rijervaring.

Wij mensen zijn echter ontworpen om informatie van de buitenwereld te ontvangen via een aantal zintuigen, wat betekent dat we luxe voornamelijk consumeren via zicht, reuk, tast en gehoor. Zicht is aantoonbaar de belangrijkste omdat het u in staat stelt snel en betrouwbaar informatie te ontvangen.

Het gehoor is even belangrijk omdat het een breder beeld schetst van hoe goed geïsoleerd een auto is en hoe goed de luidsprekers zijn afgesteld. Hoe het ook zij, we hebben nog steeds contact met onze auto’s door ze aan te raken, en het stuurwiel is het centrale punt waar uw handen het grootste deel van de tijd die u in een auto doorbrengt, op rusten.

Daarom is een mooi stuur essentieel voor een luxe auto, en de Porsche Panamera, Mercedes Benz E63 AMG, Audi R8, en de BMW M5 zijn de luxe auto’s met de best uitziende stuurwielen die er zijn.

2022 Porsche Panamera – Minimalisme ontmoet techniek

De Porsche Panamera is al een tijdje uit en dat is ook het geval met Porsches inmiddels beroemde GT Sports stuurwiel. Het GT Sports stuurwiel wordt niet standaard geleverd bij de meeste Porsches, maar het is zeker de upgrade waard omdat het er perfect uitziet, aanvoelt en functioneert.

Porsche heeft dit stuurwiel zo ontworpen dat het zowel luxueus als sportief is, want je kunt kiezen voor een volledig lederen of een Alcantara stuurwiel, afhankelijk van waar je de voorkeur aan geeft. Naast het feit dat dit stuurwiel er geweldig uitziet, is alles perfect gepositioneerd, wat betekent dat het ongelooflijk intuïtief te gebruiken is.

  10 Beste tweedehands forensauto's

2022 Mercedes Benz E63 AMG – Technologie ontmoet prestaties

De gloednieuwe Mercedes E63 AMG is uitgerust met het best uitziende Mercedes Benz-stuurwiel aller tijden, omdat het een ongelooflijk futuristisch 5-spaaks design combineert met LED-schermen die rechtstreeks op het stuurwiel zelf zijn gemonteerd. Deze schermen kunnen veranderen afhankelijk van wat u wilt, wat de eerste keer is dat dergelijke functies op een stuurwiel zijn toegepast.

Naast de technische snufjes is het stuurwiel zelf ook zwaar versterkt en gericht op prestatiegericht rijden. Fijne materialen zoals aluminium, leder en Alcantara zijn gebruikt in het stuurwiel, waardoor het grip biedt en er geweldig uitziet.

Audi R8 – Old school ontmoet new school

De Audi R8 is een perfect compromis tussen het verleden en de toekomst omdat hij nog steeds een natuurlijk aangezogen V10 motor heeft, maar de motor is gekoppeld aan een state-of-the-art DCT versnellingsbak en een extreem futuristisch uitziend interieur. Het is vermeldenswaard dat het interieur van de R8 al lange tijd niet veel meer is veranderd, maar het ziet er nog steeds fantastisch uit.

Het centrale punt van het interieur van de R8 is zonder twijfel het stuurwiel. Het stuurwiel is vrij klein, wat de nadruk op prestaties en wegligging versterkt. Het stuurwiel is ook verstevigd en zit vol gaten, waardoor het lijkt alsof het van iets meer is dan alleen een auto. Als je het stuur upgradet met aftermarket carbon, is het aantoonbaar het beste stuur dat er is.

  Beste hybride auto voor reizen

BMW M5 – Prestatie ontmoet luxe

De nieuwe BMW M5 is een echte luxe auto. Ook al wordt de M5 geleverd met een 600 pk+ V8, het is nog steeds een ongelooflijk luxueuze plek om te zijn. BMW ontwerpt zijn stuurwielen bewust zo dat ze veel steviger zijn dan die van de concurrentie, waardoor BMW M stuurwielen zich onderscheiden en er uniek uitzien en aanvoelen.

Dit betekent dat deze stuurwielen vertrouwen en luxe uitstralen, vooral als u kiest voor BMW M tri-color stiksels die BMW ook van de rest onderscheidt. Dit stuurwiel wordt geleverd met twee felrode M-mode knoppen waarmee u vooraf instelbare rijmodi kunt instellen die uw M5 in een oogwenk kunnen veranderen van een luxe cruiser in een serieuze performance auto.

FAQ Sectie

Welke supercars hebben de mooiste stuurwielen?

De Pagani Huayra heeft het mooiste stuurwiel van alle supercars en dat is nogal een gewaagde bewering. De reden waarom dit stuurwiel er beter uitziet dan andere, is dat er nergens een stukje plastic op het stuurwiel te vinden is.

Pagani gebruikt leder en aluminium van de hoogste kwaliteit voor hun stuurwielen, en zodra u er een in het echt ziet, zult u beseffen waarom Pagani dit het beste doet. Naast de Huayra heeft de Lamborghini Sesto Elemento het meest futuristisch ogende stuurwiel aller tijden, terwijl de nieuwe Mercedes AMG hypercar letterlijk een F1 stuurwiel gebruikt op een wegauto.

Wat is het vreemdste stuur aller tijden?

Er zijn veel vreemde stuurwielen, maar het vreemdste van allemaal is te vinden op de Maserati Boomerang. Het is onterecht om dat ding een stuurwiel te noemen, want het lijkt er niet eens op. De Lancia Stratos Sibilo is ook een auto met een extreem vreemd uitziend stuurwiel, en hetzelfde verhaal geldt voor de Citroen DS21.

  Hoe snel worden auto's afgeschreven

De Subaru XT is een festival of weirdness dat nog wordt geaccentueerd door een vreemd ogend asymmetrisch stuurwiel. De versnellingspook op de XT ziet er ook vreemd uit omdat hij eruitziet als een retro gamecontroller uit 1980. De Spyker C8 Spyder is een sportwagen van Nederlandse makelij, gebaseerd op de V8-motor van Audi uit de jaren 2000. Ook al ziet de auto er prachtig uit, dat kun je niet zeggen van het stuurwiel.

Kan ik het stuurwiel van mijn auto vervangen?

U kunt uw stuurwiel inderdaad vervangen, maar u moet er wel op letten dat het stuurwiel dat u kiest ook aan alle veiligheidseisen voldoet. Dit betekent dat u altijd een actieve airbag onderaan het stuurwiel moet hebben en dat alle knoppen van het stuurwiel functioneren zoals bedoeld.

Zorg er ook voor dat het nieuwe stuurwiel de bediening van uw stuurkolom niet hindert. Het beste is het stuurwiel te vervangen door een soortgelijk exemplaar van dezelfde fabrikant of door een aftermarket exemplaar dat is gebaseerd op het originele stuurwiel.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts