Beste Mercedes GLA model

In het land van de sub-compacte luxe crossover SUV’s, biedt de Mercedes GLA een Mercedes-Benz-waardige ervaring voor ongeveer $ 34k. Deze prijs lijkt misschien wat aan de hoge kant voor een subcompacte crossover SUV, maar de GLA presteert het om in meerdere belangrijke categorieën boven zijn gewicht uit te steken.

De beste, hoogst getrimde Mercedes GLA is de GLA 45 AMG, maar deze prestatieversie kost maar liefst $54k. Deze prijs is een beetje moeilijk te rechtvaardigen als je niet in de markt bent voor een prestatiegerichte sub-compacte crossover SUV, maar er zijn andere, meer betaalbare opties.

De gewone Mercedes GLA modellen

De twee belangrijkste uitrustingsniveaus voor de GLA zijn de standaard GLA 250, die begint bij ongeveer 34.000 dollar, en de GLA 250 4-Matic, die begint bij ongeveer 36.000 dollar.

Het duidelijke verschil is hier de vierwielaandrijving, en veel klanten kiezen voor de 4-Matic, omdat de vierwielaandrijving een betere grip biedt. Dit systeem resulteert in een over de hele linie veiliger pakket, vooral in vochtige en koude omstandigheden.

Als u echter in een klimaat woont waar zelden ongunstige weersomstandigheden heersen, kunt u met de gewone GLA 250 met voorwielaandrijving misschien een dollar of twee besparen. Maar als het op doorverkoop aankomt, is de 4-Matic versie zeker een populairdere keuze.

De GLA 250 biedt 208 pk en ongeveer 258 lb.-ft. in beide versies, een DCT-transmissie met 7 versnellingen en een verbruik van ongeveer 35 MPG, wat niet noodzakelijk een toonaangevende brandstofefficiëntie is. Maar als je denkt dat deze twee versies er saai uitzien, dan ziet een AMG Exclusive versie er zeker aantrekkelijker uit.

Het AMG-pakket omvat een lange lijst sportieve opties, zoals AMG-wielen, AMG-sportstoelen, stoelverwarming vóór, lendensteun in 4 standen, een driespaaks multifunctioneel sportstuur, uitgebreide aluminium en lederen designaccenten en nog veel meer. Het AMG-pakket is ook op de tweedehandsmarkt zeer gewild.

  Welke auto's zijn vergelijkbaar met Mercedes A-Klasse?

GLA 35 AMG en de GLA 45 AMG

Als u denkt dat zelfs het AMG-pakket op de GLA 250 4-Matic nog saai is en dat het aan prestaties ontbreekt, dan zijn de GLA 35 AMG en de GLA 45 AMG de absolute topmodellen van de GLA die momenteel bij de meeste Mercedes-dealers te koop staan.

De 35 AMG kost rond de $47.500, en voor zo’n prijskaartje krijg je een goed uitgeruste 300pk sterke GLA 250 4-Matic. Zelfs met zo’n hoog prijskaartje zal Mercedes nog een heleboel extra opties verkopen die de uiteindelijke prijs van de 35 AMG opdrijven tot een terrein dat meestal wordt ingenomen door grotere SUV’s.

Ter vergelijking: de full-size GLC SUV begint rond de $43k, en een goed uitgeruste GLA 35 kan je een behoorlijk gespecificeerde GLC opleveren. Laten we eerlijk zijn, subcompacte crossover SUV’s zijn niet gemaakt voor prestatiegericht rijden, en om die reden, en vele anderen, is een GLC een betere koop op dit prijspunt.

Maar als u de sportiefste subcompacte crossover-SUV wilt die Mercedes u ooit kan verkopen, dan is dat de GLA 45 AMG. De GLA 45 biedt 382 pk, een stijver chassis en een ophangingspakket dat vooral geschikt is voor gematigde prestaties.

Zoals eerder vermeld, zijn auto’s in dit segment beperkt door hun constructie en zijn ze niet gemaakt met prestatiegericht rijden in het achterhoofd. Bovendien is de prijs van deze wagens ongelooflijk moeilijk te rechtvaardigen. Dus als u een kleinere, sportievere Mercedes wilt, ga dan voor de A of de CLA 45 AMG, of vergeet hem helemaal en kies in plaats daarvan voor een fatsoenlijk gespecificeerde GLC.

  Welke Mercedes heeft een actieve achterspoiler

De “perfecte” GLA

Om de perfecte GLA te vinden, moet je een proefrit maken in alle verschillende varianten. Nadat u met al deze verschillende uitvoeringen kennis hebt gemaakt, moet u de optielijst eens goed bekijken en beslissen wat nodig is en wat gewenst wordt.

Wanneer u een nieuwe Mercedes koopt, kunt u veel verschillende Premium en AMG pakketten, specifieke opties en dergelijke mixen en matchen om de auto naar uw eigen smaak te personaliseren. U kunt de lak, de wielen, het geluidssysteem, de sfeerverlichting en nog veel meer kiezen.

Een perfecte GLA is dus waarschijnlijk degene die jij perfect vindt, niet degene die iemand anders voor jou kiest. Natuurlijk zijn sommige versies objectief gezien beter dan andere, maar we mogen niet vergeten dat auto’s ook een emotionele aankoop zijn.

Meer over de Mercedes GLA

Hoe verhoudt de concurrentie zich tot de GLA?

De belangrijkste concurrenten van de GLA zijn de Audi Q3 en de BMW X1. Alle drie de auto’s bieden een ervaring die dergelijke premium merknamen waardig is, maar enige kostenbesparingen in deze zijn duidelijk, en vooral in de AMG, RS of M-modellen.

Alle drie deze merken erkennen het enorme marktaandeel van deze modellen, dus als er nieuwere modellen uitkomen, bieden de meeste van hen aanzienlijk meer dan de voorgangers. Zo lijkt de nieuwe Q3 meer op een A3, maar de vorige generatie Q3 leek gewoon een beetje vorige generatie, zelfs toen hij net uit was.

Welke generatie van de GLA is de beste?

De nieuwe GLA is de beste, dat is een no brainer. De GLA van de vorige generatie en de A-klasse werden door de klanten niet altijd even goed ontvangen, omdat ze volgens velen geen “echte Mercedes” waren.

  Wat is de grootste Mercedes sedan?

Met het nieuwe model heeft Mercedes echt nagedacht over de GLA, en nu is de GLA een geweldige instapmodel subcompacte crossover van Mercedes. Mercedes is erin geslaagd om de nieuwe GLA meer te laten lijken op de grotere modellen, en minder een bijzaak van het design te maken. En de verkopen plukken daar zeker de vruchten van.

Is de GLA een betere koop dan de instap hatchback uit de A-klasse of de stijlvolle CLA?

Tegenwoordig zijn mensen gek op SUV’s. Ook al is de GLA een subcompacte crossover SUV, het is nog steeds een SUV.

Het is dus meer een kwestie van design dan van iets anders, want deze twee hebben veel componenten gemeen. De A-klasse hatchback en de GLA zijn vergelijkbaar geprijsd, en ze bieden vrijwel dezelfde functies. De GLA biedt FWD in niet-AMG-modellen, en de A-klasse niet.

Maar als je een AMG-versie wilt, lijkt de A-klasse een sportievere auto. Als u liever stijl en inhoud, de $ 38k Mercedes CLA biedt een sedan-achtige ontwerp op een meer benaderbare prijs punt. De CLA is zeker een populaire keuze, maar hij mist wel wat praktisch nut in vergelijking met de GLA en de A-klasse.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts