Beste off-road luxe SUV in 2023

Beste off-road luxe SUV in 2023

Sinds een jaar of tien nemen SUV’s de markt over, wat de meeste autofabrikanten ertoe aanzette zich te richten op het maken van SUV’s in plaats van coupés, sedans en cabrio’s. Sommigen geven de voorkeur aan kleinere SUV’s, anderen aan grotere SUV’s, maar iedereen geeft de voorkeur aan luxe voorzieningen en veiligheid. Daarom zijn luxe off-road SUV’s perfect, omdat ze de meeste voordelen in één pakket combineren.

In dit artikel gaan we de beste off-road luxe SUV van 2023 opnoemen en vertellen we waarom u ze zou moeten overwegen. We trappen deze lijst af met de iconische Mercedes Benz G-Klasse, omdat geen enkele andere SUV in zijn klasse hem kan raken op een off-road parcours en een paar kunnen als het gaat om luxe. De tweede optie is de nieuwe Ranger Rover, die op gelijke voet staat met de G-Klasse.

De Lexus GX is lang niet zo capabel als de Range Rover of de G-Klasse, maar hij is even comfortabel en toch betrouwbaarder. De nieuwe Grand Cherokee doet heel wat onder voor deze SUV’s, maar biedt toch veel luxe voorzieningen en goede terreinvaardigheid. Tot slot vermelden we ook de nieuwe Land Rover Defender.

De Defender voelt niet zo goedkoop aan als het origineel, maar behoudt zijn capaciteiten in het terrein. Dit zijn de beste off-road luxe SUV’s op de markt, en nu gaan we u vertellen waarom.

Mercedes-Benz G-Klasse

We hebben de G-Klasse bovenaan onze lijst geplaatst omdat hij drie sperdifferentiëlen, geweldige motoren, een top bedrijfswagenpark status en eindeloze luxe functies biedt. De G-Klasse is waarschijnlijk ook de meest begeerlijke auto op deze lijst, omdat hij letterlijk een statussymbool is voor wie extra geld op zak heeft. Wie voor een topmodel van AMG gaat, krijgt bovendien een ongelooflijk snelle SUV.

  Beste sportwagens om te kopen in 2023

Al met al is er niets op aan te merken op de nieuwe G-Klasse, behalve de prijs, die begint bij 140.000 dollar en gemakkelijk oploopt tot 200.000 dollar als je voor een goed uitgerust AMG GT 63-model gaat. Deze SUV’s zijn echter zo waardevast dat u waarschijnlijk niet veel waarde verliest als u hem een paar jaar houdt.

Range Rover

De allernieuwste Range Rover wil in elke omgeving uitblinken, want het is een ongelooflijk capabele off-road SUV en een ongelooflijk duwende aristocratische wagen. De Range Rover is altijd het toonbeeld geweest van Britse luxe, maar de Range Rover is niet bang om off-road te gaan, integendeel, de nieuwe Range Rover is gebouwd om off-road te gaan.

U kunt kiezen uit verschillende motoren en zelfs een lange wielbasis als u maximale ruimte voor de achterpassagiers wilt. De nieuwe Range Rover begint bij ongeveer 104.000 dollar, terwijl de First Edition en Autobiography mid-range (meest populaire) uitvoeringen beginnen bij ongeveer 157.000 en 164.000 dollar.

Lexus GX

Als u uw off-roaders kent, hebt u waarschijnlijk gehoord van de iconische Toyota Land Cruiser, een SUV die al tientallen jaren bestaat en nu bekend staat als de eerste keuze voor de meeste liefhebbers van rijden in de woestijn in het Midden-Oosten. De Lexus GX deelt echter zijn basis met de Land Cruiser, maar is ook veel luxer.

  Beste luxewagens voor lange bestuurders

De GX is beter dan alle andere SUV’s op deze lijst omdat hij betrouwbaarder is en als geen ander de tand des tijds kan doorstaan. Hij is uitgerust met een overvloed aan luxe voorzieningen, die zelfs de nerds onder u tevreden zullen stellen. Het beste aan de GX is dat hij begint bij ongeveer 57.000 dollar, terwijl volledig geladen modellen kunnen worden gekocht voor ongeveer 70.000 dollar.

Jeep Grand Cherokee

Als u een beetje Amerikaanse luxe wilt kopen, wordt de Grand Cherokee vaak de Amerikaanse Range Rover genoemd. Toegegeven, die naam is er vooral vanwege het uiterlijk van de Grand Cherokee, maar het nieuwste model laat ook zien dat Jeep wel weet hoe je een luxe SUV moet maken.

De Cherokee heeft een unibodyconstructie en een dwarsgeplaatste motor, bekende ingrediënten voor een goede terreinauto. De Cherokee begint bij ongeveer 40.000 dollar, terwijl de beste volledig geladen exemplaren rond de 70.000 dollar kosten.

Land Rover Defender

De laatste auto op onze lijst is de nieuwe Land Rover Defender, een SUV die teruggrijpt op het meest off-road vriendelijke Land Rover model aller tijden, wat hem automatisch een van de beste off-roaders maakt die er zijn. De nieuwe Defender heeft een moderne luxe styling, maar met alle robuustheid die je zou verwachten van een Defender.

Het is een perfecte mix van luxe en bruikbaarheid en hij begint bij ongeveer 53.000 dollar, terwijl de duurdere vierdeursmodellen met V8-motor ongeveer 115.000 dollar kosten. Voor die prijs is de Defender de beste terreinauto op deze lijst, en de meesten vinden hem ook de coolste.

  Wat zijn de duurste Duitse auto's?

FAQ

Zijn luxe terreinauto’s de moeite waard?

Als je erover nadenkt, zijn alle SUV’s van tegenwoordig voortgekomen uit off-road SUV’s van tientallen jaren geleden. De mogelijkheid om stijl, luxe en functies te combineren met robuustheid, nut en flexibiliteit lijkt een beetje te contrastrijk om waar te zijn.

Deze SUV’s in dit artikel bewijzen echter dat luxe en off-road zonder problemen samen kunnen gaan. Luxe off-road SUV’s zijn dus wel degelijk de moeite waard, want ze geven u veel waar voor uw geld en kunnen letterlijk overal naartoe.

Wat is de beste niet-luxe off-road SUV?

De beste betaalbare, niet-luxe off-road SUV is waarschijnlijk de Jeep Wrangler. De Wrangler bestaat ook al tientallen jaren en heeft een cultstatus bij veel off-road liefhebbers in het land. De Wrangler kost een fractie van wat de meeste van deze SUV’s kosten, maar kan gaan waar sommige dat niet kunnen.

De nieuwe Ford Bronco en de Subaru Outback zijn ook geweldige terrein-SUV’s die niet al te duur zijn.

Zijn vrachtwagens betere terreinwagens dan SUV’s?

De meeste vrachtwagens die tegenwoordig te koop zijn, zijn niet ontworpen voor off-roadgebruik, en de realiteit is dat een pick-up nooit zo geschikt zal zijn voor off-roadgebruik als een SUV. Vrachtwagens zijn beter in het vervoeren en slepen, terwijl SUV’s meestal grotere banden en een grotere bodemvrijheid hebben met betere aan- en afloophoeken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts