Beste off-road muscle car in 2023

2023 Jeep Grand Cherokee

Off-road muscle cars bestaan niet echt meer zoals lang geleden. Nu gaat het erom een grote muscle V8 in een SUV te stoppen die alles kan. Dat is niet noodzakelijk een slechte zaak, want sommige van deze SUV’s zijn ronduit ongelooflijk capabel. In dit artikel gaan we de beste off-road muscle car van 2023 op een rijtje zetten.

Om te beginnen gaan we de Jeep Grand Cherokee Trackhawk noemen, een 707 pk sterke machine die vooral is ontworpen voor on-road gebruik, maar ook op een off-road parcours zijn mannetje kan staan. De Dodge Durango SRT kan ook extreem veel vermogen leveren, maar kan ook off-road gaan.

De Jeep Wrangler Rubicon met V8 is ook een muscle car voor off-roadgebruik, want hij biedt voldoende vermogen om off-roadpaden af te breken. Bovenaan deze lijst staat de Mercedes-Benz G63 AMG. Ja, de G63 is geen muscle car, want hij is niet eens van Amerikaanse makelij, maar niemand kan ontkennen hoe gespierd hij aanvoelt, vooral met die snoeiharde V8-motor.

Al met al kun je tegenwoordig geen “echte” muscle off-road auto meer kopen. Veel mensen hebben bestaande muscle cars omgebouwd om ze off-road-vriendelijker te maken, maar dat is niet bepaald iets wat je meteen kunt kopen.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

De Jeep Grand Cherokee Trackhawk is de krachtigste Grand Cherokee aller tijden. Hij beschikt over een 6.2L supercharged V8 motor met 707pk en 645lb-ft koppel. De Trackhawk rijdt en klinkt als een echte muscle car, wat betekent dat hij letterlijk je oren zal uitrukken als je er een tegenkomt, zelfs met kleine uitlaat aanpassingen.

  Is hybride beter dan elektrisch?

Met AWD kan de Trackhawk zelfs terreinrijden, hoewel hij niet per se is ontworpen om daarin uit te blinken. Ook al is de Trackhawk nooit bedoeld of getest op een echt off-road parcours, veel eigenaren hebben dat toch geprobeerd met grotere en stevigere banden. Laten we zeggen dat u het niet moeilijk gaat krijgen om vast te komen zitten met zoveel vermogen onder uw voet op elk moment.

Dodge Durango SRT

De 6.4L HEMI V8 motor in de Durango biedt 475pk en 470lb-ft koppel, wat meer dan genoeg is om u op weg te helpen in het terrein. Zeker, de Hellcat Durango is nog krachtiger, maar hij is niet zo goed op een off-road parcours als de “gewone” SRT. Het is een veel meer capabele overlanding auto dan een off-roader, maar als je kleine aanpassingen doet, kan hij dat wel zijn.

Dodge zegt dat de SRT niet de nodige bodembescherming heeft zoals sommige andere V8 SUV’s uit de fabriek, maar als het gaat om balans, onderstel en controle, is de SRT gewoon perfect. Hoe dan ook, u zult hier en daar horen dat Durango SRT eigenaren off-roaden, wat niet zo ongewoon is gezien het feit dat dit een 475 pk sterke AWD SUV is die inherent is ontworpen om overal heen te gaan.

Jeep Wrangler Rubicon V8

Een met V8 uitgeruste Jeep Wrangler Rubicon is een beest als het op terreinrijden aankomt. Met 470 pk en 470 lb-ft koppel heeft hij dezelfde motor als de SRT Durango. De Jeep is echter meer een terreinwagen dan de Durango en dat is wat u wilt als u serieus off-road wilt gaan.

  Beste auto voor 's nachts rijden

De Wrangler is geweldig voor overlanding, rock-crawling, mud-trailing, duinrijden, of wat je er ook maar tegenaan gooit. Hij is vanaf het begin ontworpen om overal naartoe te gaan, wat betekent dat er weinig is dat hem kan stoppen. Al met al is de Wrangler Rubicon V8 waarschijnlijk de meest capabele terreinauto op deze lijst, misschien met uitzondering van de AMG G63 die we nu in de volgende paragraaf gaan bespreken.

Mercedes-Benz AMG G63

De machtige G-Wagon is zeker geen muscle car, want hij is zo Duits als Duitse auto’s maar kunnen zijn. Hij heeft echter wel een V8 onder de motorkap die aanvoelt alsof hij in een moderne muscle car thuishoort. Met 577 pk en 627 lb-ft aan koppel zult u met de G63 geen gebrek aan vermogen voelen, waar u zich ook bevindt.

Met drie sperdifferentiëlen kan de G63 van alle in dit artikel genoemde auto’s alleen de Wrangler Rubicon doorkruisen. Behalve dat de G63 zo krachtig en zo capabel is, zit hij vol met de nieuwste Mercedes-technologie en alle comfort dat u zich maar kunt wensen.

FAQ Sectie

Kunnen muscle cars off-road?

Niet echt. Muscle cars werden voornamelijk ontworpen voor kwartmijlsraces en races van een stoplicht. Daarna werden ze gewoner en werden ze luxueus en tech-vriendelijker. Echte muscle cars waren kaal en voorzien van een enorme throaty V8 die de auto extreem neuszwaar maakte, wat hem die kenmerkende rijervaring gaf.

Deze auto’s hebben het vaak moeilijk om rechtuit te rijden op perfect verharde wegen en daarom horen ze op geen enkel terrein thuis. Als u me niet gelooft, Google dan maar eens hoeveel Ford Mustangs zijn gecrasht bij het verlaten van een Cars and Coffee evenement.

  Moet ik mijn auto verkopen of houden?

Bestaan er muscle car SUV’s?

Nee, er is nooit een “echte” muscle car SUV gebouwd, want muscle cars waren voornamelijk tweedeurs grote coupes met V8-motoren, een scherp uiterlijk, brede banden, motorkapverbreders en uitlopende spatborden. Hoewel SUV’s als de Trackhawk losjes aan die beschrijving voldoen, zijn het geen echte muscle cars, want echte muscle cars bestaan niet meer.

Ze horen thuis in de jaren 60, 70 en 80, en zijn vandaag de dag niet meer te koop. Zeker, de Hellcats en de GT500’s en de ZL1’s zijn geweldig, maar het zijn geen echte muscle cars zoals die vroeger bestonden.

Heeft Europa muscle cars?

De naam muscle car werd en wordt nog steeds geassocieerd met auto’s uit de VS, maar als we kijken naar wat een muscle car is, zien we enkele Europese modellen die aan die beschrijving voldoen. De oude V8 Vantage van Aston Martin is een pure muscle car, Google maar eens als je me niet gelooft. Veel Mercedes AMG-modellen zoals de E55 of de C63 zijn ook muscle cars.

De DeTomaso Longchamp en de Mercedes AMG “Hammer” zijn ook muscle cars gemaakt door Europese autofabrikanten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts