Beste oude Mercedes om te kopen

Het kopen van een tweedehands Mercedes-Benz is meer waard dan het kopen van sommige nieuwe standaard auto’s. U krijgt meer voorzieningen, luxe, veiligheid en uitstekende prestaties. Maar sommige oudere Mercedes modellen zijn beter dan andere.

De 2008 W211 Mercedes-Benz E-Klasse is het beste oude Mercedes model om te kopen. Niet alleen is deze auto betrouwbaar, maar hij wordt ook geleverd met veel high-end functies die uw rit comfortabel en onvergetelijk zullen maken. Het is een van de weinige Mercedes modellen die boven het gemiddelde scoren in betrouwbaarheid ratings.

Naast de 2008 W211 Mercedes-Benz E-Klasse, zijn er nog enkele opvallende vermeldingen zoals de 2004 CLS-Klasse, 2010 W212 E-Klasse, 1994 500E, Mercedes SLS AMG, S-Klasse W140, en Mercedes G-Klasse. Deze auto’s zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook zeer iconisch.

Ook al heeft Mercedes-Benz de reputatie onbetrouwbaar te zijn, toch zijn niet alle modellen onbetrouwbaar. De Mercedes E-klasse is bijvoorbeeld een van de meest betrouwbare auto’s op de markt. Hoewel de meeste oldtimers van Mercedes onbetrouwbaar zijn, zijn de Mercedes E-klasse W211 tot W213 altijd betrouwbaar geweest.

Dus, zelfs als u besluit om een oude W211 Mercedes E-klasse model te kopen, betekent dit niet dat je lage kwaliteit of onbetrouwbare auto te krijgen. Het model van de W211 E-klasse werd in 2009 uit productie genomen, maar dit model regeert nog steeds op de weg.

Kenmerken van de 2008 W211 Mercedes-Benz E-Klasse

Uiterlijk

De 2008 Mercedes-Benz E-Klasse had sedan en wagon carrosserie stijlen. Beide zijn prachtig vormgegeven en zeer aantrekkelijk voor het oog. De auto’s zijn voorzien van een klassieke en elegante Mercedes-Benz grille en rondachtige koplampen. Ze hebben ook AMG-versies voor mensen die high-performance modellen willen.

  Welke Mercedes zijn V12?

Wat het interieur betreft, is de 2008 W211 E-Klasse ruim met veel beenruimte en hoofdruimte. Het materiaal en de afwerking zijn van topkwaliteit en stralen luxe en weelde uit. De gebruikersinterface is ook goed georganiseerd met een high-end infotainmentsysteem. Hij heeft een capaciteit van 5 zitplaatsen en is ook zeer comfortabel.

Prestaties

Op het vlak van prestaties was de E-Klasse 2008 een van de krachtigste sedans op de markt toen hij op de markt kwam. Ook al had dit model heel wat motoropties, de W211 was uitgerust met een krachtige motor die tot 469 pk leverde in de E55 AMG-versie. In die tijd was dit ’s werelds snelste productie sedan.
Gebruikers konden kiezen uit andere motoropties, waaronder de 3,5-liter V6-motor, 5,5-liter V8-motor en 6,2-liter V8-motor. De 3.5-liter motor had een vierwielaandrijving of een achterwielaandrijving, terwijl de andere twee alleen een achterwielaandrijving hadden.

Deze 4-deurs sedan heeft ook een schakelbare automatische transmissie met 7 versnellingen en een gecombineerd brandstofverbruik van 19pg. De V6 motor waarmee de W211 was uitgerust was soepel, stil en zeer krachtig, waardoor het een uitzonderlijke auto was.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid volgde de Mercedes-Benz E-Klasse 2008 zijn voorgangers. De auto was uitgerust met de beste veiligheidsvoorzieningen van dat moment. Ongeacht zijn leeftijd is de auto nog steeds veilig, zelfs tot op de dag van vandaag. Hij beschikt over verschillende veiligheidsvoorzieningen zoals een post-collision safety system, stabiliteitscontrole, tractiecontrole, pre-collision safety system en nog veel meer.

Prijs

Een nieuwe 2008 Mercedes-Benz E-Klasse sedan kost net iets meer dan $51.000, terwijl een oud of gebruikt model voor ongeveer $15.000 gaat. Als u van plan bent om een gebruikt model te kopen, is het het beste als u een gecertificeerde tweedehands auto krijgt. Laat hem ook inspecteren en zorg ervoor dat hij goed onderhouden is.

  Maakt Mercedes een hybride sedan?

FAQ

Welke oude Mercedes-Benz is het meest betrouwbaar?

De Mercedes-Benz E-Klasse is de betrouwbaarste Mercedes op de markt. En de betrouwbaarste Mercedes-Benz E-Klasse ooit gebouwd is de 2008 W211 Mercedes E-klasse. Bovendien is deze auto krachtig, ruim, luxueus en comfortabel om in te rijden.

Is het de moeite waard om een 10 jaar oude Mercedes-Benz te kopen?

Dat hangt af van hoe de Mercedes onderhouden is. Als de auto goed is onderhouden en in goede staat verkeert, is de leeftijd of het aantal gereden kilometers geen punt. De auto kan meerdere jaren meegaan als u hem naar behoefte blijft onderhouden. Het model is echter ook van belang, want sommige modellen zijn betrouwbaarder dan andere.

Welke auto is goedkoper in onderhoud – Mercedes of BMW?

Luxeauto’s zijn duurder in onderhoud dan gewone auto’s omdat ze veel bewegende onderdelen hebben. Zowel Mercedes als BMW behoren tot de duurste luxewagens om te onderhouden. Mercedes is echter iets goedkoper in onderhoud, omdat er niet zoveel problemen zijn als bij BMW.
Gemiddeld kost het u ongeveer 900 dollar om een Mercedes-Benz jaarlijks te onderhouden, terwijl het u 60 dollar extra kost om een BMW jaarlijks te onderhouden. Audi is slechter, maar is in de loop der jaren wel verbeterd. Een van de dingen die BMW’s duur maken in onderhoud is een batterijwissel, die kost rond de $400.

Wat is de beste Mercedes ooit?

De titel van de beste Mercedes-Benz ooit gemaakt gaat naar de 300SL Gullwing uit 1963. Dit is een iconische auto die veel mensen verliefd heeft gemaakt op Mercedes. Met zijn vleugeldeuren liet dit model de kaken op elkaar vallen, want het was een prachtig staaltje design en klasse.
Aangedreven door een 3.0-liter straight-6, was de 300SL gullwing een van de meest krachtige sportwagens van die tijd. De auto had coupé en roadster opties. Hij werd ooit gebruikt als raceauto en was zeer populair na de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag brengt de 300SL Gullwing miljoenen dollars op in de doorverkoop markt.

  Beste Mercedes Youngtimer

Is Mercedes betrouwbaar na 100k mijl?

Dat hangt af van hoe u de wagen onderhoudt. Als u hem onderhoudt zoals aanbevolen, zou de auto niet veel problemen mogen hebben. Maar als u dat niet doet, dan zult u waarschijnlijk veel problemen hebben. Dat gezegd hebbende, hangt het ook af van het model. Sommige modellen ontwikkelen al problemen na 70.000 mijl, terwijl andere er langer over doen om problemen te krijgen.
Onderzoek het Mercedes-model dat u van plan bent te kopen en ontdek of het sneller problemen ontwikkelt of dat het betrouwbaar is. Alles bij elkaar genomen zijn de meeste Mercedes modellen betrouwbaar en gaan ze meer dan 100.000 mijl mee. Indien goed onderhouden, zullen sommige zelfs meer dan 200k of 300k mijl doen, zoals de 1994 Mercedes 500E.

Final gedachten

Het beste oudere Mercedes-Benz model om te kopen is de 2008 W211 Mercedes E-Klasse. Deze auto is niet alleen betrouwbaar, duurzaam en veilig om in te rijden, maar hij behoort ook tot de snelste sedans ooit gebouwd. Hij is ook comfortabel en ruim, waardoor hij ideaal is voor een gezin.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts