Beste Porsche 911 dakdrager transportsysteem

Beste Porsche 911 dakdrager transportsysteem

Porsche 911’s zijn vrij royaal als het gaat om laadruimte gezien de concurrenten zoals de Audi R8. Een 911 biedt bruikbare achterbanken die ook kunnen dienen als extra laadruimte. Maar als u een 911 wilt die ook in staat is om uw fiets of nog meer lading te vervoeren, is een dakdrager noodzakelijk.

En het kiezen van de perfecte dakdrager voor een 911 is belangrijk omdat u uw 911 krasvrij wilt houden. U wilt ook een dakdrager die niet te zwaar of onhandig is in het gebruik, en die uw zicht of uw aerodynamische profiel niet te veel belemmert.

De eerste optie zou waarschijnlijk zijn om te overwegen een Porsche Tequipment belangrijkste daktransportsysteem, omdat deze rekken zijn speciaal gemaakt door Porsche voor Porsche. U kunt ook kijken naar een paar verschillende aftermarket opties zoals Thule, Yakima, of Pilot, maar deze zijn niet gemaakt voor 911 modellen specifiek.

En je moet zeker kiezen uit een systeem dat specifiek is ontworpen voor een 911, omdat veel van deze systemen komen in direct contact met de lak, en lakschade moet uw nummer een zorg bij de aanschaf van een daktransportsysteem.

Porsche OEM daktransportsystemen

Als je van je 911 Porsche OEM, dan moet je zeker check out de standaard Porsche daktransportsysteem belangrijkste steun. Dit systeem verkoopt voor $ 638, en het past op alle moderne 911 modellen. Als u bezorgd bent dat uw 911 misschien niet in staat is om dit systeem te gebruiken, moet u controleren of het inderdaad mogelijk is op de website van Porsche Tequipment.

Dit systeem is gemaakt om te worden bevestigd aan specifieke boutpunten die niet in direct contact met de lak staan, wat altijd een geruststellende methode is. Dit systeem biedt 2 vergrendelbare aluminium stangen met een maximale belastbaarheid van 165 lbs (75kg) wat meer dan genoeg is voor de meeste situaties.

  Wat is beter Porsche Boxster of Cayman?

Dit systeem is ook gemaakt om te passen op een grote verscheidenheid van Porsche Tequipment transport modules zoals Porsche fietsenrekken of dakkoffers. Als u hebt gekozen voor een schuifdakmechanisme op uw 911, is het vermeldenswaard dat dit systeem alleen beschikbaar is als fabrieksoptie, en dat u het niet achteraf kunt monteren.

Stukjes informatie zoals deze vindt u meestal diep in de Porsche rijhandleidingen, maar als u moeite heeft met het lezen van meerdere honderden pagina’s, kunt u het beste contact opnemen met uw dealer voor verdere instructies.

Thule daktransportsystemen

Zoals eerder gezegd is een 911 altijd een kostbaar bezit, dat goed bewaard en onderhouden moet worden om ervoor te zorgen dat alle geweldige aspecten die een 911 biedt niet worden bezoedeld door aftermarket-apparatuur en -accessoires die niet aan de normen voldoen.

Maar in een land van twijfelachtige aftermarket fabrikanten van daktransportoplossingen, is Thule een legende. Deze Zweedse fabrikant bestaat namelijk al een hele tijd, en ze hebben altijd een adequate oplossing geleverd voor een heleboel vervoersproblemen.

Je kunt dus gerust zeggen dat Thule een fabrikant is die je in dit geval kunt vertrouwen. Sommige Thule-oplossingen, zoals het stalen SquareBars-pakket van $256 van Thule, passen op een heleboel 911-modellen, maar niet op allemaal. Dus zorg er zeker voor dat u de juiste uitkiest terwijl u in de winkels rondkijkt.

Dit Thule-systeem is vrij populair bij een heleboel verschillende modellen, het is gemaakt van staal, wat betekent dat dit systeem is aanzienlijk zwaarder dan de Porsche OEM een, maar het biedt wel een hogere maximale laadcapaciteit van 220lbs (100kg) voor de meeste modellen. Informeer dus goed naar het maximale laadvermogen van uw specifieke 911.

  Is de Porsche Boxster snel?

Voordelen van OEM Porsche systemen

Zonder verder in te gaan op de enorme wereld van aftermarket dakrailfabrikanten, zou Porsche of soms Thule je primaire opties moeten zijn. Maar, een OEM Porsche systeem is altijd veel beter, zelfs in vergelijking met Thule.

Dit komt omdat deze systemen zijn letterlijk speciaal gebouwd voor een 911, wat betekent dat je geen zorgen te maken over maximale laadvermogen kwesties of het bereiken van een perfecte pasvorm of een potentiële verfschade, krassen en slijtplekken.

Porsches dak transportsysteem is een beetje duurder in vergelijking met de meeste andere alternatieven die er zijn. Maar dit niet een aspect men zou moeten zoeken om een paar bucks toe te schrijven aan veel potentiële kwesties te besparen die van het vervoeren van 200lbs van lading over uw hoofd zouden kunnen ontstaan.

Porsche systemen zijn zoals de gen-z ze zou noemen – anders gebouwd. Dit betekent dat deze systemen bieden dezelfde duurzaamheid en betrouwbaarheid eigenschappen net als de auto’s zelf. Ook al kosten ze meer in vergelijking met aftermarket systemen, het prijsverschil wordt gerechtvaardigd door de geruststelling dat u een betrouwbaar Porsche product gebruikt.

FAQ Sectie

Kan ik een laadbak op het dak van mijn 911 monteren zonder een hoofdtransportsysteem?

Sommige 911-eigenaars gebruiken specifieke zuignappen die rechtstreeks op het lak/glas van het dakoppervlak van hun 911-modellen worden gemonteerd om een dakkoffer te monteren. Deze methode zou goedkoper en praktischer kunnen blijken in tegenstelling tot het kopen van een specifieke montagerail alleen om de dakkoffer erop te monteren.

  Heeft de Porsche Boxster een hardtop?

Maar deze methode heeft ook heel wat nadelen omdat het hoogst onwaarschijnlijk is dat deze opstelling lang kan meegaan, noch dat deze ooit het laadvermogen van een aangewezen transportsysteem zou kunnen bereiken. Ook lakschade en krassen zijn een punt van zorg.

Hoeveel kosten de Porsche transportmodules?

Als u besluit het Porsche dakdraagsysteem te kopen, moet u ook de verschillende Porsche transportmodules bekijken die op het transportsysteem worden gemonteerd. Afhankelijk van de grootte kan een Porsche dakkoffer meer dan 1000 dollar kosten.

Een fiets/racefiets dakdrager kost rond de $250-300 en een ski/snowboard setup kost rond de $311. De prijzen van de dakkoffers zijn nogal opgeblazen, en u kunt misschien een paar centen besparen door voor een Thule dakkoffer te kiezen als die inderdaad in het Porsche transportsysteem past.

Kan ik de hoofdsteun van het Porsche daktransportsysteem achteraf monteren?

Als u een ouder 911-model bezit, kunt u ook proberen om de hoofdsteun van het Porsche daktransportsysteem achteraf op uw 911 te monteren. Dit is mogelijk voor de meeste 911 modellen, maar u dient altijd een professional te raadplegen om er zeker van te zijn dat u uw geld niet uitgeeft aan iets dat niet op uw specifieke 911 model past.

Je zou ook kunnen kijken naar een gebruikte Porsche daktransportsysteem belangrijkste steun online, zoals het doet soms kunt u een paar dollar te besparen. Maar je moet er ook voor zorgen dat het systeem zorgvuldig wordt gecontroleerd door een Porsche monteur vóór de installatie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts