Beste tweedehands auto voor beginnende bestuurders

Toen ik mijn eerste auto kocht, was ik vooral geïnteresseerd in een BMW 3-serie met zescilindermotor of zelfs de Ford Mustang GT, maar ik werd geconfronteerd met twee grote problemen. De eerste was dat ik niet genoeg geld had om een van beide te kopen, en de tweede was het feit dat deze veel te duur waren voor een jonge bestuurder als ik.

Na een tijdje nadenken nam ik genoegen met een kleine hatchback die me hielp begrijpen wat er nodig is om een auto te bezitten en of ik wel klaar ben voor zo’n verbintenis. Laten we eerlijk zijn, auto’s hebben de neiging kapot te gaan en we vinden het niet zo leuk om veel geld uit te geven aan reparaties. Het is veel gemakkelijker om met iets kleins en veiligs te beginnen en later voor iets beters te gaan als dat echt is wat je interesseert.

Als u dus voor het eerst rijdt, bent u bij ons aan het juiste adres, want wij gaan de beste tweedehands auto voor beginnende bestuurders opnoemen en u vertellen waarom u verstandig moet zijn. De eerste auto die we gaan noemen is de Honda Civic omdat hij betaalbaar, veilig, betrouwbaar en goedkoop is. Je kunt ook voor een Accord gaan als je zin hebt in iets groters en meer samenhang.

Liefhebbers van SUV’s zullen de Hyundai Tucson of de Mazda CX-5 waarderen, want beide zijn betrouwbaar, veilig en betaalbaar. Tot slot, als u iets avontuurlijkers wilt, kijk dan zeker eens naar de Subaru Outback.

  Wat moet u NIET zeggen tegen een autoverkoper?

2012-2015 Honda Civic

De 2012-2015 Honda Civic kost ongeveer $ 10.000 of zelfs minder en dat is het perfecte uitgangspunt voor een jonge bestuurder. De basis 140pk model is goed voor ongeveer 40MPG gecombineerd, dat is geweldig voor degenen die willen om geld te besparen op meer belangrijke dingen in het leven. Voor deze prijs is het gemakkelijk om een goed onderhouden exemplaar met weinig kilometers te vinden.

U kunt kiezen voor een sterkere 201 pk Civic SI, die iets meer kost in aanschaf en gebruik. Dat is niet perfect, want 140 pk is meer dan genoeg voor een nieuwe bestuurder. Je kunt ook kiezen tussen een handgeschakelde of een automatische transmissie.

2013-2015 Honda Accord

Als de Civic een beetje te klein voor je is en je wilt een auto met veel ruimte voor je vrienden, dan is de 2013-2015 Honda Accord ook een heel goede keuze. De Accord is al lang een van de best verkochte auto’s in de VS, wat betekent dat er veel van hen om uit te kiezen, en velen zijn nog ruim onder 60.000 mijl of zo.

Voor een prijs van rond de 10.000 dollar krijgt u een ruime auto met vier zitplaatsen die bovendien efficiënt en betrouwbaar is en zijn waarde goed behoudt. Bovendien is hij veilig en goed uitgerust, en de 185 pk sterke viercilindermotor met CVT-transmissie is zo gemakkelijk te besturen als auto’s maar kunnen.

2012-2014 Hyundai Tucson

Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen willen tegenwoordig SUV’s kopen omdat SUV’s ruim, capabel en veilig zijn. Met zijn hogere rijpositie biedt de Tucson een geweldig zicht rondom, waardoor parkeren en manoeuvreren een koud kunstje wordt. Hij kost bovendien minder dan 10.000 dollar en is een van de meest betrouwbare auto’s in zijn klasse.

  Mercury Mountaineer betrouwbaarheid

Het is misschien geen door-en-door off-roader, maar de Tucson is in staat om door terrein te gaan dat de meeste auto’s tegenwoordig gewoon niet kunnen doorgronden. Met zijn 176 pk, AWD en soepele automatische versnellingsbak is de Tucson een van de populairste tweedehands SUV’s die te koop zijn.

2014 Mazda CX-5

De Mazda CX-5 is een relatief nieuwe crossover die onmiddellijk populair werd dankzij zijn stijlvolle uiterlijk en een meer boeiende rijervaring in vergelijking met de meeste soortgelijke auto’s die er zijn. Met een vanafprijs van ongeveer $ 10.000 is de CX-5 veilig, comfortabel, goedkoop in gebruik en betrouwbaar.

Het biedt ook veel ruimte voor u, uw vrienden en al uw spullen, waardoor het een perfecte auto is om lange afstanden mee te rijden. Ga voor een 2,5 liter 4-cilinder model met een automatische versnellingsbak, want die bieden ongeveer 184 pk, wat meer dan genoeg is, vooral als u voor een AWD-model gaat.

2013-2015 Subaru Outback

De meest capabele auto op deze lijst is ongetwijfeld de Subaru Outback, en een 2013-2015 Outback kost je minder dan 8.000 dollar. Ga echter niet denken dat deze prijs u niet veel gaat opleveren, want de Outback biedt het beste AWD-systeem in zijn klasse en een werkelijk kogelvrije ervaring.

Met 173 pk onder uw rechtervoet kunt u overal naartoe met de Outback, want het is echt een avontuurlijke auto voor wie graag buiten is.

  Beste tweedehands auto's met open dak

FAQ

Waarom betalen jonge bestuurders meer voor een verzekering?

Door een algemeen gebrek aan ervaring achter het stuur veroorzaken jongere bestuurders vaker ongevallen. Daarom betalen jonge bestuurders hogere verzekeringspremies omdat zij een hogere risicocategorie vormen dan de meeste ervaren (oudere) bestuurders.

Als je dat koppelt aan een dure en krachtige auto, krijg je een recept voor hoge verzekeringspremies die de meeste jonge bestuurders zich niet kunnen veroorloven. Dit vat perfect samen waarom jonge bestuurders niet voor iets duurs en krachtigs moeten gaan, ook al kunnen ze het zich veroorloven.

Zijn elektrische auto’s goed voor jonge bestuurders?

Dat zijn ze, maar het is altijd beter voor een jongere bestuurder om kennis te maken met auto’s met een verbrandingsmotor voordat hij overstapt op een EV. Het idee hierachter is dat je vertrouwd raakt met hoe de meeste auto’s werken, waardoor je de verkeersstroom beter begrijpt en waarom sommige dingen zijn zoals ze zijn.

EV zijn veel gemakkelijker om mee te leven en te rijden, maar zolang de meeste auto’s met een verbrandingsmotor zijn uitgerust, is het beter om daarmee te beginnen.

Wat zijn de populairste auto’s voor jonge bestuurders?

De drie populairste auto’s voor jonge bestuurders zijn de Honda Civic, de Honda Accord en de Ford Mustang. De Mustang gaat u echter veel meer geld kosten om mee te leven en daarom is een Mustang als eerste auto niet de beste optie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts