Beste tweedehands auto’s met adaptieve cruise control

De dagen dat autonome rijsystemen alleen waren voorbehouden aan het hoogste echelon van auto’s zijn allang voorbij, want dankzij de moderne vooruitgang van de technologieën in de auto kunnen functies als deze hun weg vinden naar auto’s uit alle prijsklassen.

Dit betekent dat u adaptieve cruise control met lane keep assist kunt vinden in zowel instapmodellen als luxe auto’s uit het topsegment. Natuurlijk, de niveaus van verfijning tussen deze systemen variëren sterk, maar niet zo veel als men zou denken.

Als zodanig kunt u de 2019 gebruikte Kia Soul krijgen uitgerust met adaptieve cruise control voor een redelijk haalbare prijs. De 2018 Mazda 3 kan ook worden gehad met adaptieve cruise control en gezien de massa-aantrekkingskracht die de Mazda 3 draagt, lijkt het vrij gemakkelijk om de Mazda 3 aan veel klanten aan te bevelen.

De 2018 Hyundai Sonata is ook een vrij goed afgeronde auto zowel voor gezinnen en individuen en het kan ook worden gehad met adaptieve cruise control op de 2e hands markt. Zorg ervoor dat u de 2018 Toyota RAV4 bekijkt als u een geweldige all-around SUV wilt. Als u een executive sedan wilt die ook adaptieve cruise biedt, is de 2012 Audi A6 degene om te krijgen.

2019 Kia Soul – Goedkope manier om adaptieve cruise control in een vrij nieuwe auto te krijgen

Betaalbaarheid betekent niet noodzakelijk dat je moet kiezen voor inferieure kwaliteit en de 2019 Kia Soul is het schoolvoorbeeld van een dergelijke filosofie. U kunt een lage kilometerstand 2019 Kia Soul krijgen voor ver onder de $ 20k, waardoor het een geweldige keuze is voor degenen die willen genieten van de allernieuwste assistentiesystemen zonder veel geld te hoeven uitgeven.

  Beste compacte auto's voor lange bestuurders

Je zult er een moeten vinden die is uitgerust met het “Primo Package”, dat wordt verkocht voor ongeveer $ 4500, maar het bevat wel alles wat je nodig hebt voor een state-of-the-art rijervaring, zoals adaptieve cruise met automatisch remsysteem, volgafstandsystemen, voorwaartse botsingswaarschuwing en nog veel meer.

2018 Mazda 3 – Een geweldige allround hatchback beschikbaar met adaptieve cruise control

De huidige generatie van de Mazda 3 wordt hoog aangeschreven als een van de beste hatchbacks die ooit uit het Japanse economy car-segment is gekomen, zozeer zelfs dat veel mensen hem meer vergelijkbaar achten met iets als een Audi A3 dan met een “kale” betaalbare Japanse hatchback.

Dat is meestal waar, want de Mazda 3 biedt heel wat voor het geld, zeker als je kijkt naar de sportieve rijervaring en een mooi uitgevoerd exterieur- en interieurdesign. Bovendien moet je er een vinden met het “Premium uitrustingspakket” dat voor een vrij redelijke $1600 wordt verkocht, maar het geeft je alles wat je nodig hebt en meer.

2018 Hyundai Sonata – Een haalbare familie sedan beschikbaar met adaptieve cruise control

De Hyundai Sonata is niet bepaald een dure auto om mee te beginnen, dus je zou verwachten dat Hyundai je behoorlijk wat geld zou vragen als je alle toeters en bellen wilde die vanaf nieuw beschikbaar waren met de Sonata. Het “technologiepakket” kost echter slechts 1.000 dollar vanaf nieuw en wordt geleverd met afstandsgevoelige adaptieve cruise control en snelheidscontrolesysteem.

Naast het feit dat het een geweldige deal is, is de Sonata een vrij betrouwbare auto die ook indrukwekkende MPG resultaten heeft. Hoe je het ook bekijkt, de Sonata is een geweldige instap in de wereld van ADAS.

  Hoe weet ik of mijn hybride batterij aan het overlijden is?

2018 Toyota RAV4 – Een concurrerende compacte SUV beschikbaar met adaptieve cruise control

Toyota is een merk dat hoog aangeschreven staat als het beste automerk dat er is op het gebied van betrouwbaarheid en efficiëntie. Toyota was echter nooit te dol op het uitvinden van nieuwere technologie, omdat ze zich altijd eerder richtten op het perfectioneren van huidige technologische oplossingen.

Dit speelt een grote rol in het algemene betrouwbaarheidsresultaat dat de RAV4 zo goed maakt als hij is. Hoe dan ook, je kunt er een krijgen met adaptieve cruise control met alle veiligheids toeters en bellen voor minder dan $17k.

2012 Audi A6 – Een premium executive sedan die veroudert als goede wijn

Een 9 jaar oude Duitse dure luxesedan lijkt niet bepaald een gezonde financiële beslissing als je bedenkt dat deze auto’s vaak het voorwerp van spot zijn omdat ze zo duur in onderhoud zijn. Dat geldt echter niet in het geval van de Audi A6 3.0T 2012.
Dit betekent dat u een goed uitgerust exemplaar van deze executive sedan kunt krijgen voor ongeveer $ 25k met niet al te veel mijlen op de klok. Hoewel dit Audi model niet bekend staat om problemen te veroorzaken in vergelijking met sommige van zijn concurrenten, moet u nog steeds betalen voor zowel het onderhoud en de registratie prijzen die hoger zijn dan bij alle andere auto’s op deze lijst.

FAQ Sectie

Is adaptieve cruise control het waard?

Adaptieve cruise control is inderdaad de moeite waard als u een groot deel van uw rijtijd doorbrengt op de snelweg of in langzaam rijdend verkeer, omdat systemen als deze u ontlasten van lange ritten. Als u echter niet dagelijks veel tijd achter het stuur doorbrengt, is het misschien niet zo nodig.

  Wat zijn de beste sportwagens qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Hoe dan ook, u moet ook beslissen hoe noodzakelijk systemen zoals deze zijn, afhankelijk van uw bereidheid om ze te gebruiken.

Is adaptieve cruise control veilig?

Voor het grootste deel zijn adaptieve cruise control-systemen veilig als het systeem in kwestie zonder onderbrekingen werkt. Dit betekent dat als het systeem is beschadigd of acteren om welke reden dan ook moet u het niet gebruiken totdat u dergelijke problemen op te lossen.

Dergelijke systemen zijn er echter niet om uw eigen bewustzijn van de situatie te vervangen, maar om u alleen op een veilige en gecontroleerde manier te helpen. Dat betekent dat u altijd uw handen aan het stuur moet houden en altijd klaar moet staan om te remmen of stuurcorrecties uit te voeren.

Is adaptieve cruise control beschikbaar in alle nieuwere auto’s?

Niet echt, want systemen als deze zijn zelden te vinden op de instapmodellen van bijna alle auto’s die er zijn. Dit betekent dat u adaptieve cruise control niet zult vinden op veel high-end auto’s van nieuw als u er niet specifiek voor kiest om het te kopen.

Bovendien worden handgeschakelde auto’s meestal niet geleverd met systemen zoals deze, omdat ze niet in staat zijn om te versnellen of te vertragen als ze niet kunnen controleren het proces van schakelen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts