Beste tweedehands auto’s met dodehoekdetectie

Bij het scouten van uw volgende auto-aankoop moet u voorrang geven aan bepaalde auto-aspecten boven andere, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en wat u als het belangrijkst beschouwt. Echter, hoewel beknibbelen op luxe is niet alles wat onredelijk beknibbelen op veiligheid kit zeker is.

Dit betekent dat wat de auto die u kiest voor is, het moet ook veilig zijn, want dat is misschien wel het belangrijkste aspect van hen allen. Hoewel de meeste mensen nooit in de problemen komen en ze niet hoeven te vertrouwen op essentiële veiligheidsaspecten zoals de uitrol van airbags of effectieve kreukelzones, zijn functies zoals softwarematige ongevalpreventie iets wat u dagelijks zult gebruiken.

Een goed voorbeeld van zo’n systeem is dodehoekbewaking, een systeem dat is ontworpen om uw dode hoek in de gaten te houden, zodat u er altijd zeker van kunt zijn dat u veilig van rijstrook kunt wisselen. Deze systemen zijn vrij gebruikelijk op moderne auto’s, maar sommige van hen zijn hoger gewaardeerd dan anderen.

Als zodanig, moet u zeker kijken naar de 2016 Honda Accord LX, de 2016 Honda Civic EX, de 2015 Chevrolet Cruze LS, de 2016 Honda Fit EX, en de 2016 Ford Focus SE als u wilt een perfecte balans tussen geavanceerde dode hoek assistentie systemen en een geweldige all-around platform tegen een betaalbare prijs.

2016 Honda Accord LX

De 2016 Honda Accord LX is een geweldige all-around mid-size sedan voor zover het de meeste moderne auto functies betreft. Dit betekent dat de Accord LX is betaalbaar, ruim, praktisch en efficiënt allemaal tegelijk. Bovendien wordt hij ook geleverd met een Honda Sensing-veiligheidspakket dat geavanceerde dodehoekcontrolesystemen biedt.

  Hoe lang gaat een opgeladen autoaccu mee

Volgens IIHS veiligheidstests de 2016 Accord is superieur aan de meeste auto’s die er zijn, omdat het won de Top Safety Pick + rang, wat betekent dat het veilig is vanuit een technisch oogpunt, terwijl ook het aanbieden van superieure veiligheid software functies.

2016 Honda Civic EX

Zowel de Honda Civic en de Honda Accord zijn gebouwd op een vergelijkbaar chassis, wat betekent dat beide bieden vergelijkbare veiligheid geloofsbrieven. De 2016 Civic wordt ook geleverd met Honda’s Sensing veiligheidspakket dat ook blind-spot monitoring omvat.

De Civic is ook de beste op het gebied van veiligheidstests van de IIHS, wat betekent dat het zeker een verleidelijke propositie is. Zowel de Civic als de Accord verkopen als een gek, wat betekent dat deze twee Honda-modellen de beste zijn om te kopen voor zover het niet-SUV Honda-modellen betreft.

2015 Chevrolet Cruze LS

De 2015 Chevrolet Cruze LS is een van de goedkoopste manieren waarop u kunt genieten van het hebben van een geavanceerde dode hoek monitoring systeem in een mid-size sedan. Bovendien biedt de Cruze ook een mooi ontworpen interieur met veel passagiers en cubby ruimtes rondom.

Er zijn veel verschillende uitrustingsniveaus waaruit u kunt kiezen, maar als u van veel geavanceerde veiligheidssystemen wilt genieten, kunt u het beste kiezen voor het LS-model. Tot slot, de Cruze is ook een ongelooflijk zuinig voertuig en je moet zowel veilig en comfortabel als u kiest voor een.

2016 Honda Fit EX

Je hoeft niet eens te upgraden naar een grote auto deze dagen om te genieten van een geavanceerde bestuurder assistentie pakket. Zelfs de compacte 2016 Honda Fit is leverbaar met het eerder genoemde Honda Sensing Pakket dat wordt geleverd met geavanceerde dodehoekbewaking.

  Beste sportwagens voor korte bestuurders

Naast veilig, de Honda Fit is scherp geprijsd, wat betekent dat het ook een goedkope instap in geavanceerde software veiligheidssysteem uitgeruste auto’s. De Honda Fit richt zich vooral op stedelijke omgevingen, hoewel hij zich zowel in de stad als op de snelweg staande kan houden.

2016 Ford Focus SE

Hatchbacks zijn niet per se de meest populaire auto’s in de VS, maar dat betekent niet dat het bezitten van een is iets minder dan ruimschoots plezier. De 2016 Ford Focus is een van de meest geliefde Focus modellen die ooit zijn uitgebracht waardoor het een paar jaar later ook een geweldige tweedehands auto is geworden.
Hoewel de 2016 Focus SE beschikbaar is tegen een zeer verleidelijke prijs betekent dit niet dat het ontbreekt aan essentiële veiligheidsvoorzieningen zoals geavanceerde dode hoek monitoring. De 2016 Ford Focus SE verdiende ook superieure veiligheidsresultaten, zowel vanuit een softwarematig als een technisch oogpunt.

FAQ Sectie

Wat maakt een auto veilig?

Het belangrijkste aspect van de veiligheid van auto’s is een aangewezen en ervaren bestuurder en geen systeem dat er is kan u redden als u niet 100% op uw omgeving let tijdens het rijden. De moderne auto’s zijn echter uitgerust met een heleboel slimme technische en softwarefuncties die de risico’s op een ongeval tot een minimum moeten beperken.

Naast de menselijke factor zijn de belangrijkste veiligheidsfactoren doeltreffende kreukelzones en bescherming tegen botsingen, airbags en veiligheidsgordels. Daarna komen ABS, bescherming tegen slippen, en ADAS zoals dodehoekmonitoring, AEB, actieve rijstrookassistentie, systemen ter voorkoming van botsingen en waarschuwingssystemen voor kruisend verkeer.

  Wat is de goedkoopste auto met Android Auto?

Worden auto’s veiliger?

Door de snelle vooruitgang van de industrie worden auto’s inderdaad steeds veiliger omdat ze nu zijn uitgerust met een overvloed aan veiligheidssystemen die enkele jaren geleden nog niet aanwezig waren. De moderne auto’s zijn echter vrij zwaar, wat vanuit veiligheidsoogpunt heel wat vragen doet rijzen, vooral als je rekening houdt met voetgangers.

Hoe dan ook, moderne auto’s zijn inderdaad veiliger omdat ze vol zitten met allerlei veiligheidsvoorzieningen. De huidige crashtestvoorschriften schrijven voor dat veel van die voorzieningen standaard in elke auto moeten zitten, wat ook de algemene veiligheid in de auto ten goede komt.

Welke soorten auto’s zijn het veiligst?

SUV’s, minivans, grote sedans en pick-up trucks zijn de veiligste auto’s op de markt omdat ze zowel zwaar als goed geïsoleerd van de weg zijn. Dit betekent dat de afstand tussen een vreemd voorwerp crashen in het voertuig en jezelf is veel groter dan het is als je in een hatchback zou zijn.

Sommige studies suggereren zelfs dat het besturen van een SUV uw algemene kansen om te sterven in een auto met maximaal 50% verlaagt. Hoe dan ook, hoe beter de bestuurder hoe veiliger de auto dus altijd zeker te zijn op de top van je spel tijdens het rijden maakt niet uit hoe welwillend de situatie lijkt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts