Beste tweedehands auto’s met schuifdeuren

Auto’s met schuifdeuren zijn perfect voor gezinnen omdat minivans het hoogste niveau van zowel praktische als bruikbaarheid bieden voor zover het de behoeften van het gezin betreft. Auto’s zoals deze kunnen u tientallen jaren van dienst zijn omdat ze meestal meer volgepropt zitten met nuttige functies dan de meeste sedans en SUV’s zijn.

Als zodanig, moet u zeker een minivan overwegen als u wilt het familie-vervoer potentieel te maximaliseren, terwijl ook genieten van een pluche rit. Minivans zijn misschien niet de meest begeerlijke auto’s op de markt voor mensen die de neiging hebben om het grootste deel van hun rijtijd alleen door te brengen, maar als je het beste voor je familie wilt, is de minivan een stap in de goede richting.

Waarschijnlijk een van de meest geprezen minivans in de geschiedenis is de 2016 Honda Odyssey, omdat het vol zit met tal van gezinsvriendelijke functies tegen een vrij haalbare prijs. De 2017 Chrysler Pacifica is ook een geweldige keuze om te overwegen en zo is de 2018 Toyota Sienna.

De 2017 Kia Sedona is een zeer populaire nieuwkomer in het minivan-segment en de 2018 Dodge Grand Caravan is een populaire bewoner van het minivan-segment. Voor welke van deze je ook gaat, je zult waarschijnlijk tevreden zijn, vooral als je bedenkt wat je krijgt voor het geld.

2016 Honda Odyssey – $20-$22k

De Honda Odyssey is misschien wel de benchmark auto voor zover auto’s met schuifdeuren betreft, ook al is het draagt een lichte premie in vergelijking met zijn concurrenten. Waar de Odyssey de neiging heeft om al zijn rivalen te overtreffen is de veiligheidsafdeling en het algemene comfort en de kwaliteit van de cabine. Bovendien geniet de Odyssey ook van een comfortabele rit.

  Kun je een elektrische auto thuis opladen?

De Odyssey staat er ook om bekend veel nuttige interieurkenmerken te bieden die zowel de praktische bruikbaarheid als het gebruiksgemak verhogen. Het interieur is stevig genoeg gemaakt om lang mee te gaan, maar zit vol met zacht aanvoelende oppervlakken die gunstig zijn als je de neiging hebt om je kinderen rond te slepen.

2017 Chrysler Pacifica – $24-$26k

De 2017 Chrysler Pacifica is ook een bekende bewoner van de familie minivan segment, omdat het biedt grote familie-vriendelijke functies, krachtige motoren, en veel comfort voor een nogal verleidelijke prijs. De Pacifica biedt ook superieure rijeigenschappen in vergelijking met de Odyssey, waardoor de Pacifica een beetje leuker is om te rijden.

Echter, het comfort tussen de Odyssey en de Pacifica zijn nergens in de buurt vergelijkbaar, omdat de Odyssey heeft de neiging om de beste meeste minivans die er zijn voor zover comfort betreft.

2016 Toyota Sienna – $24-$26k

Ongetwijfeld de meest geduchte concurrent van de Odyssey, de 2016 Toyota Sienna ruilt stoten met de 2016 Odyssey voor het zijn de beste gebruikte minivan je kunt kopen deze dagen. De kwaliteit van het interieur van de 2016 Sienna is een stap boven de Odyssey, terwijl de Odyssey biedt wel een iets aangenamer rijervaring.

De Sienna is echter beschikbaar met AWD, waardoor het een betere keuze is voor rijden in alle seizoenen. Hij biedt ook een enorme laadcapaciteit en comfortabele stoelen voor alle passagiers.

2019 Kia Sedona – $28-$30k

De Kia Sedona is een beetje een nieuwkomer in het minivan-segment, maar dat betekent niet dat het tekort schiet in vergelijking met de meeste minivans die er zijn. Kia heeft de Sedona volgepropt met een overvloed aan nuttige functies die u en uw gezin moeten vermaken tijdens langere reizen.

  Moet ik een tweedehands Tesla kopen?

Hij biedt ook een van de beste betrouwbaarheidsresultaten van alle auto’s op deze lijst, ook al komen de rijeigenschappen en de laadruimte niet in de buurt van de Sienna of de Odyssey. Hoe dan ook, het comfort is ook fatsoenlijk en gemakkelijk op gelijke voet met alle andere minivans op deze lijst.

2018 Dodge Grand Caravan – $20-$25k

De Dodge Grand Caravan is een van de meest populaire minivan-opties van Amerikaanse makelij in de VS, ook al schiet hij tekort in vergelijking met alle andere minivans op deze lijst. De prijzen van tweedehands Grand Caravan modellen zijn echter superieur, wat betekent dat u een relatief nieuw model kunt krijgen voor een redelijk goede prijs.

Hij biedt lang niet zo veel nuttige functies als de rest van de minivans op deze lijst, terwijl de veiligheidscijfers ook niet om over op te scheppen zijn. Hoe dan ook, het is een fatsoenlijke allround minivan voor $25k, maar het is een superieure minivan voor rond de $20k.

FAQ Sectie

Zijn minivans betere gezinsauto’s dan SUV’s?

Minivans zijn inderdaad betere gezinsauto’s omdat ze gemaakt zijn voor gezinsgebruik en dat is niet het geval met de meeste SUV’s die er zijn. Hoewel een SUV veel gezinsvriendelijke functies biedt, zoals veiligheid, praktische bruikbaarheid en zichtbaarheid, schieten ze tekort als het gaat om veiligheid en algemene bruikbaarheid.

  Beste auto voor in de stad

SUV’s bieden echter wel meer keuze omdat er veel meer SUV’s zijn dan minivans. De meeste consumentenmerken hebben de neiging om 6-10 verschillende soorten SUV’s aan te bieden, terwijl sommige consumentenmerken zelfs geen concurrerende minivans meer aanbieden.

Wat maakt een goede gezinsauto?

Een goede gezinsauto moet ruim, veilig en comfortabel zijn, zowel voor bestuurders in de binnenstad als voor langere ritten. De meeste minivans zijn dan ook afgestemd op uitrollen, wat betekent dat ze efficiënt en stil zijn bij hogere snelheden.

Ze moeten superieure ruimte en veel gezinsvriendelijke voorzieningen bieden, zoals veel kastjes, telefoonopladers, gemakkelijk bereikbare ISOFIX-bevestigingspunten en mogelijk zelfs infotainmentschermen op de achterbank. De nieuwste minivans bieden zelfs specifieke gezinsvriendelijke voorzieningen zoals een stofzuiger of een achteruitrijcamera zodat u altijd kunt zien wat uw kinderen aan het doen zijn.

Wat maakt een auto veilig?

Om een moderne auto veilig te maken, moet hij veel slimme technische oplossingen combineren met allerlei softwarematige veiligheidsoplossingen. Effectieve kreukelzones zijn ontworpen om de botskrachten weg te leiden van het passagierscompartiment, terwijl ABS ontworpen is om uw remmen tijdens het remmen niet te blokkeren, zodat de tractie van uw auto gewaarborgd blijft wanneer u agressief remt.

Verder zijn ADAS of geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen zoals lane keep assist, dodehoekbewaking, kruisverkeerswaarschuwing, automatische noodstop en systemen ter voorkoming van botsingen ook bevorderlijk voor een superieure veiligheid. Tot slot, het belangrijkste aspect van de veiligheid van een auto is een ervaren en aangewezen bestuurder.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts