Beste tweedehands Mercedes Hatchback

Of het nu gaat om een sedan, coupé, cabriolet, SUV, stationwagon of hatchback, Mercedes blijft nog steeds trouw aan haar motor, “het beste of niets”. Daarom onderscheiden de Mercedes hatchback modellen zich nog steeds van de rest.

De beste gebruikte Mercedes-Benz hatchback is de Merc edes A-Klasse. Deze klasse heeft veel automodellen waar verschillende kopers in geïnteresseerd kunnen zijn. Of u nu een normale A-Klasse hatchback, sportieve hatchback, of AMG hatchback wilt, u krijgt het in een Mercedes A-Klasse.

Mercedes A-Klasse

De Mercedes A-Klasse werd voor het eerst geproduceerd in 1997 als vijfdeurs hatchback. Later kwam de tweede generatie met een driedeurs hatchback, die laat in 2004 werd gelanceerd. De A-Klasse bevindt zich momenteel in de vierde generatie, die in 2018 in productie ging.

Wat de A-Klasse tot de beste tweedehands Mercedes hatchback maakt, is de verscheidenheid aan opties die hij kopers biedt. U kunt kiezen uit de standaard SE, sport, AMG-line, of A35 & A45 AMG modellen. Zo kan elke koper kiezen voor een Mercedes hatchback met de kenmerken die hij wenst.

Al deze modellen hebben verschillende motoren in de aanbieding en diesel- en gasopties. De Mercedes-Benz A-Klasse SE is de goedkoopste, terwijl de A45 AMG de duurste is. Op het gebied van comfort en prestaties zijn de A35 en A45 premium AMG modellen het beste.

Mercedes A-Klasse SE

De Mercedes A-Klasse SE is een van de goedkoopste tweedehands Mercedes hatchback op de markt. Hij heeft een gemiddelde prijs van $14.200. Hoewel deze prijs goedkoop lijkt in vergelijking met andere Mercedes hatchbacks, is hij niet zo betaalbaar als andere hatchback merken. Een gebruikte Honda Fit of Ford Fiesta is bijvoorbeeld veel goedkoper.

Dat is wat Mercedes zo uniek maakt. Ondanks dat de Mercedes A-Klasse SE goedkoper is, beschikt hij over een breder scala aan luxe voorzieningen en presteert hij uitzonderlijk goed. U krijgt dus meer voorzieningen dan u zelfs in een nieuwe Ford hatchback zou kunnen krijgen.

  Hoe lang duurt het om een Mercedes te produceren?

Enkele van de opmerkelijke kenmerken die de Mercedes A-Klasse SE biedt zijn cruise control, keyless start, 7-inch touchscreen mediasysteem, airconditioning en een 7-inch digitaal dashboard. U krijgt ook diverse veiligheidsvoorzieningen zoals een lane-keeping assist, actieve remassistentie en een vermoeidheidsalarm voor de bestuurder.

Kopers kunnen kiezen uit verschillende motoropties. Voor de A-Klasse SE zijn er de A160, A180, A180d en A200d. Wie op zoek is naar een A-Klasse SE met benzinemotor, kan kiezen tussen de A160 en A180. Beide motoren hebben een inhoud van 1,6 liter. De A180d en A200d worden aangedreven door dieselmotoren met respectievelijk 1,5 en 2,1 liter inhoud.

Mercedes A-Klasse Sport

Als u een iets betere hatchback met een sportief gevoel wenst, is de Mercedes A-Klasse Sport de beste optie. Hoewel er niet veel verschil is tussen de A-Klasse SE en Sport, heeft de laatste iets meer voorzieningen en een beter weggedrag.

Het eerste wat opvalt zijn de grotere 17-inch lichtmetalen velgen en LED-koplampen. Daarbovenop komt dit model met dual-zone climate control, extra chromen afwerking op het stuurwiel, en carbon fiber trim look in het interieur. Deze kenmerken onderscheiden de A-Klasse Sport van het SE-model.

Wat de prijs betreft, is de Mercedes A-Klasse Sport iets duurder dan de A-Klasse SE. Hij kost rond de 15.000 dollar, terwijl de SE rond de 14.200 dollar kost. Hij heeft ook verschillende motoropties, waaronder A180, A180d, A200 en A220.

Mercedes A-Klasse AMG-line

Als u op zoek bent naar een hatchback met hoge prestaties, dan is de Mercedes A-Klasse AMG-line de beste keuze. Van uiterlijk tot comfort en snelheid, de A-Klasse AMG-line overtreft de SE en Sport modellen. Hij is echter ook vrij duur, want hij kost ongeveer 17.000 dollar.
De Mercedes A-Klasse AMG-line hatchback heeft een fraaie carrosserie in AMG-stijl en oogt daardoor sportiever dan de SE- en Sport-modellen. Deze high-performance hatchback heeft 18-inch lichtmetalen velgen en run-flat banden van de Mercedes fabriek. Deze banden zijn speciaal omdat u er bij een lekke band nog mee naar de monteur kunt.

  Wat is de slechtste Audi om tweedehands te kopen?

Naast een uitstekende carrosserie, banden en wielen krijgt u ook sportstoelen voor, unieke stiksels in de bekleding en een multifunctioneel stuurwiel met vlakke onderkant. Al deze fantastische eigenschappen geven u een uitzonderlijke rijervaring.

Mercedes A-Klasse A35

De best beoordeelde Mercedes A-Klasse hatchback is de AMG 35. Een tweedehands AMG A35 gaat voor zo’n $28.000 de deur uit. Dat is veel hoger dan de andere A-Klasse hatchbacks die we hebben bekeken. Het is echter te rechtvaardigen, want deze auto is krachtig en comfortabel.

De Mercedes A-Klasse A35 heeft een uitstekende acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,8 seconden, wat verbluffend is als je bedenkt dat het een kleine hatchback is. Bovendien is de stijlvolle AMG-carrosserie aantrekkelijk en onderscheidt hij zich van andere hatchbackmodellen.

Andere opvallende kenmerken zijn een 2,0-liter benzinemotor die 306 pk levert. Ook de 18-inch lichtmetalen velgen, bredere wielkasten en een luider uitlaatsysteem zullen u zeker bevallen. Helaas is de Mercedes A-Klasse A35 nog niet zo lang op de markt, dus het vinden van een gebruikte auto kan een hele uitdaging zijn.

FAQs over het kopen van een gebruikte Mercedes

Zijn gebruikte Mercedessen duur in onderhoud?

Gebruikte Mercedessen zijn duur in het onderhoud omdat de garantie na 5 jaar eigenaarschap vervalt. Zonder garantie is het onderhoud van een Mercedes-Benz erg duur. En als u de brandstofkosten, reparatiekosten en verzekeringskosten meerekent, loopt de totale som nog verder op.

  Is het kopen van een tweedehands Audi een slecht idee?

Wat is het verschil tussen de Mercedes-Benz A-Klasse en B-Klasse hatchback?

Zowel de Mercedes A-Klasse als de B-Klasse behoren bij Mercedes-Benz tot de familie van de kleine wagens. De A-Klasse is goedkoper in vergelijking met de B-Klasse. De B-Klasse heeft een iets groter 8,0-inch mediascherm in vergelijking met het 5,8-inch mediascherm van de A-Klasse. Bovendien is de B-Klasse langer, hoger en breder dan de A-Klasse.

Wat is de beste tweedehands Mercedes om te kopen?

De beste tweedehands Mercedes om te kopen is de Mercedes-Benz E-Klasse. Vanaf het begin heeft de Mercedes E-Klasse zich altijd onderscheiden van andere Mercedes-modellen. Dankzij zijn betrouwbaarheid, comfort, uitzonderlijke prestaties en minder problemen. Daarnaast zijn de onderhoudskosten iets lager in vergelijking met andere gebruikte Mercedes modellen.

Waarom zijn gebruikte Mercedessen goedkoop?

De belangrijkste reden waarom tweedehands Mercedessen zo goedkoop zijn, zijn de hoge onderhoudskosten. Na 5 jaar bezit of meer dan 60.000 mijl beginnen Mercedes-Benz auto’s ernstige problemen te ontwikkelen. Als gevolg daarvan stijgen ook de kosten voor onderhoud en reparaties exponentieel omdat er geen garantie is om deze te dekken.

De A-Klasse is de beste betaalbare tweedehands hatchback

Ook al zijn er veel kwaliteitsvolle tweedehands Mercedes-Benz hatchbacks op de markt, de Mercedes A-Klasse springt er toch uit. Deze kleine maar luxueuze en krachtige auto presteert op hoog niveau, en is betaalbaar. De naaste concurrenten zijn de Mercedes B-Klasse en CLA-Klasse 45 AMG, maar die zijn vrij duur in onderhoud.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts