Beste tweedehands Mercedes SUV

Op dit moment biedt Mercedes zeven verschillende SUV’s aan die elk segment omvatten dat u zich maar kunt voorstellen. Het gamma begint met de GLA, de kleinste SUV, en gaat tot de kolossale GLS, een kolos met zeven zitplaatsen.

Als u een nieuwe auto koopt, is het dus lastig kiezen uit zo’n groot aanbod. Bovendien, als je de gebruikte markt in aanmerking en vele modellen die zijn gestopt met de productie, maar nog steeds bieden geweldige functies, het kiezen van de beste gebruikte SUV van Mercedes is over het vinden van de perfecte balans tussen uw wensen en behoeften.

Kleinere Mercedes SUV’s

Als u in de markt bent voor een kleinere Mercedes SUV, kunt u kiezen tussen de GLA, de GLB, de GLK/GLC, of de stijlvolle GLC Coupe.

GLA

Een gloednieuwe GLA kost u ongeveer $36k, maar een gebruikte GLA van de vorige generatie, in productie tussen 2016-2020, kost u ergens tussen de $13k of $17k. De GLA van de vorige generatie biedt kenmerken die redelijk vergelijkbaar zijn met die van de nieuwste generatie, en als zodanig lijkt het een verleidelijk voorstel.

GLB

De GLB is net in productie gegaan en het vinden van een gebruikte is misschien een beetje lastiger. De GLB is vergelijkbaar geprijsd met de GLA, en een vergelijkbare gebruikte prijs is te verwachten.
GLC
Waarschijnlijk de beste SUV uit dit segment is de GLC, of het vorige model, de GLK. De nieuwe GLC begint rond de $43k, en een gebruikt model kan worden gevonden voor een prijs ten noorden van $28k. Voor een dergelijke prijs, de GLC is een geweldige SUV, en het kopen van een gebruikte GLC biedt veel meer dan een gloednieuwe GLA.

GLK

Maar, als u krap bij kas zit, en u wilt een compacte SUV, dan is de GLK ook een goede optie. De GLK wordt alom geprezen voor zijn bovengemiddelde betrouwbaarheidsresultaten in vergelijking met andere Mercedes modellen. De GLK kan worden gekocht voor zo laag als $ 11k, maar u kunt verwachten om een grote een rond de $ 16k te vinden.

  10 Beste tweedehands forensauto's

Midsize Mercedes SUV’s

Als u denkt dat de eerder genoemde Mercedes SUV’s eerder te klein zijn, of u wilt een “echte” SUV, dan is er genoeg om uit te kiezen in het midsize segment.
GLE
De beste midsize Mercedes SUV is de GLE, een ruime SUV die meer weg heeft van een E-klasse op palen. Als zodanig biedt de GLE alles wat een SUV moet bieden en daarom, en om vele andere redenen, is de GLE de beste midsize familie-SUV.
Een nieuwe GLE kost rond de $55.000, maar een gebruikte kan voor $27.000 tot $60.000 worden gekocht, afhankelijk van de staat, de uitvoering en het bouwjaar. Maar als u een middelgrote Mercedes SUV met een budget wilt, moet u eens kijken naar de oudere ML Mercedessen.

ML

De ML-klasse stopte de productie in 2016 en werd later omgedoopt tot de GLE, maar deze SUV is nog steeds een concurrerende SUV in het gebruikte midsize-segment, vooral omdat er een kan worden gekocht voor overal tussen $19k-$25k.

Grote Mercedes SUV’s

Maar als deze allemaal te klein zijn, of als u echt de grootste SUV wilt die Mercedes u ooit kan verkopen, dan moet u eens kijken naar de GLS, de grootste SUV van Mercedes, of de legendarische G-klasse, die de meest capabele is.

GLS

Een gloednieuwe GLS kost u rond de 76k dollar op een minimum. En voor die prijs krijgt u een gloednieuwe vlaggenschip SUV van Mercedes, die meer verwant is aan de S-klasse op stelten. Maar, kiezen voor een gebruikte lijkt logischer vanwege de opgeblazen instapprijs.
Een gebruikte GLS kost je tussen de $31k-$87k, afhankelijk van de staat, uitvoering, kilometerstand, en vele andere bijzonderheden. Een Mercedes GLS waardeert tot 60% af in de eerste 5 jaar na productie, en daarom is het kiezen van een gebruikte een slimmere investering.

  Kan Mercedes op gewone benzine rijden?

GL

Je zou ook kunnen kijken naar de GL-klasse, dat was de voorganger van de GLS, voordat Mercedes de nomenclatuur veranderde in 2016. Een gebruikte GL kan worden gekocht voor ergens tussen de $7k en $33k, en dit laat zien hoe stijf de afschrijving is voor deze grote Mercedes SUV’s.

G-klasse

De G-klasse, ook bekend als de G-Wagen is groot en boxy. Als u een G-klasse wilt, moet u bereid zijn om geld uit te geven. Een nieuwe G-klasse kost ongeveer $131k en de G-klasse verliest na 5 jaar ongeveer 50% van de oorspronkelijke waarde. Het is ook aan te raden om een gebruikte G-klasse te kopen, maar niet de generaties van voor de facelift, want die worden nog lang niet als “goede auto’s” beschouwd.
Gebruikte prijzen voor de G-klasse beginnen rond de $43k voor de oudere modellen, en ze gaan tot ver boven de $100k voor de meest populaire AMG-modellen.

Een tweedehands Mercedes kopen

Wat zijn de voordelen van een tweedehands Mercedes SUV?

Nou, het voor de hand liggende voordeel is de prijs. De vanafprijs van zo’n beetje elke Mercedes SUV is nogal moeilijk te slikken. Mercedes SUV’s verliezen over het algemeen gemiddeld 54% van de oorspronkelijke waarde in de eerste vijf jaar na productie.
Bovendien staat de tweedehandsmarkt bol van verleidelijke aanbiedingen van minder dan 3-5 jaar oude SUV’s die nog onder garantie en servicepakketten vallen, maar met een prijs die een stuk haalbaarder is.

Wat zijn de do’s en don’ts bij de aankoop van een tweedehands Mercedes SUV?

U moet zo veel mogelijk informatie verzamelen over wat elke prijsklasse u oplevert. U moet een strikt budget met wat geld aan de kant voor eventuele onvoorziene omstandigheden, want je kunt nooit te zeker over het kopen van een dure SUV die misschien niet blijken te zijn zo betrouwbaar als het was toen hij uit de fabriek.
U moet ook zoeken naar SUV’s die in goede staat zijn en zijn behandeld op een waardige manier, met garantie en service packs indien mogelijk. Je moet niet ponsen boven je gewicht limiet en overbesteding aan een SUV die je niet comfortabel kunt veroorloven. Verder is het verkrijgen van alle documentatie over de eigendom van de auto ook aan te raden, net als de inspectie voor de aankoop.

  Is de 2022 Mercedes AMG EQS de moeite waard

Hoe vindt u een perfecte balans tussen uw wensen en behoeften?

Wees gewoon eerlijk tegenover uzelf. Hebt u echt een 600 pk sterke 7-zits SUV nodig die na een paar jaar een fortuin zal kosten? De kans is groot dat dat niet zo is. Je moet niet op jacht gaan naar badges; je moet in plaats daarvan op jacht gaan naar rede en logica.
Probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het model waarin u geïnteresseerd bent, vooral op het gebied van betrouwbaarheid en bijkomende kosten, omdat deze vaak over het hoofd worden gezien door de pure opwinding die de aankoop van een nieuwe auto met zich mee kan brengen.
Raadpleeg ook uw familieleden, een onafhankelijke dealer en vele online verkooppunten. Deze zullen u helpen de specifieke kenmerken van het model waarin u geïnteresseerd bent te begrijpen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts