Beste tweedehands sportsedans om te kopen in 2023

BMW M3

Een sport sedan is een auto die probeert de wereld van praktisch nut en comfort te combineren met de wereld van prestaties en handling. Dit betekent dat deze auto’s in staat zijn om alle reguliere dagelijkse woon-werkverkeer te doen, terwijl ze ook leuk zijn om te rijden. Een nieuwe sportsedan kopen is duur en daarom kunt u overwegen er een tweedehands te kopen.

Als dat iets is dat u interesseert, bent u bij ons aan het juiste adres, want we gaan alle beste gebruikte sportsedans om te kopen in 2023 op een rijtje zetten. De eerste gebruikte sportsedan die je zou moeten overwegen is de BMW M3 F90 generatie, omdat hij nu zo goedkoop is als hij ooit was, maar een natuurlijk opgezogen V8 biedt die veel spannender is dan de 6-cilinder motor in de moderne M3.

U zou ook de 2016 Jaguar XF Supercharged met een supercharged V8, de 2011 Mercedes E63 AMG, en de 2013 BMW M5 moeten overwegen, want deze drie zijn enkele van de beste mid-size performance sedans geld kan kopen.

Als u een full-size performance sedan wilt, moet u de 2009 W222 Mercedes S63 AMG overwegen, die nu goedkoper is dan een nieuwe Toyota Camry. Al met al zijn deze sedans allemaal in staat om u onverbiddelijke luxe te bieden, maar zijn ze veel leuker om mee te rijden en te leven dan een normale nieuwere sedan.

2008 BMW M3 F90

In de wereld van performance sedans is de BMW M3 de koning. Dat betekent dat alle generaties M3 altijd populair zullen zijn, maar de F90 is iets anders. Met een natuurlijk opgezogen 4.0L V8 met 410 pk is de M3 ongelooflijk evenwichtig en biedt hij een lineaire powerband die vandaag de dag gewoonweg niet kan worden gerepliceerd. Hij is leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventraps DCT, die beide hun voor- en nadelen hebben.

  Wat is de lelijkste auto?

Al met al is de F90 M3 een echte rijdersauto, die verre van de meest luxueuze op deze lijst is, maar waarschijnlijk wel de meest opwindende om in te rijden. Je kunt er nu een krijgen voor ongeveer 26.000 dollar, wat een koopje is. Bovendien zal de F90 zijn waarde waarschijnlijk goed behouden en misschien zelfs in waarde stijgen na verloop van tijd.

2016 Jaguar XF Supercharged

De nieuwste auto op deze lijst is de 2016 Jaguar XF Supercharged die de perfecte balans wil vinden tussen luxe en prestaties. Het is een middelgrote luxe sedan met een natuurlijk opgezogen V8-motor die glorieus klinkt. 460 pk is te allen tijde beschikbaar onder je rechtervoet en dat is meer dan genoeg voor een leuke ervaring.

Ook al is de XF Supercharged niet de top-spec 2016 performance XF Jaguar, het is een veel leukere dagelijkse bestuurder. Je kunt er een krijgen voor 28.000 dollar, wat een koopje is gezien het feit dat hij echt nog niet zo oud is.

2011 Mercedes-Benz E63 AMG

De 2011 W212 Mercedes-Benz E63 AMG is een van de beste Mercedes E63 modellen aller tijden omdat hij er geweldig uitziet, geweldig klinkt en geweldig gaat. De W212 E63 is verkrijgbaar met twee verschillende motoren. Eerdere W212 E63’s werden geleverd met een 6.2L N/A terwijl latere modellen werden geleverd met een 5.5L V8 met een maximaal vermogen van 577pk.

  Beste tweedehands auto's met open dak

Het goede is dat deze E63 AMG nu slechts 25.000 dollar of zo kost, wat niet zo veel is voor een natuurlijk opgezogen middelgrote luxe sedan V8 Mercedes. Het gezegde “zo maken ze ze niet meer” is nog nooit zo waar geweest.

2013 BMW M5 F10

Waarom een E63 AMG kopen als je ook een BMW M5 kunt kopen? Deze twee Duitse middelgrote luxe sedans zijn sinds hun introductie regelrechte concurrenten geweest, en de F10 wordt vaak genoemd als een van de beste M5-modellen ooit. De twin-turbo 4.4L V8 in de M5 levert 560 pk, wat perfect is voor de grootte van de auto.

Met een gebruikte prijs van ongeveer 29.000 dollar is de F10 M5 iets duurder dan de W212 E63, maar de 2013 M5 is het gefacelifte LCI-model, wat betekent dat hij nieuwere technologie krijgt, waaronder ook een digitaal bestuurdersdisplay.

2009 Mercedes-Benz S63 AMG

Als klap op de vuurpijl noemen we de prachtige W221 S63 AMG full-size luxe sedan. De S-klasse is altijd al het vlaggenschip geweest van het Mercedes sedan-gamma en tevens de benchmark voor alle andere full-size sedans om te volgen. Met zijn 520 pk sterke 6,2 liter atmosferische motor klinkt de S63 AMG absoluut fantastisch.

Je vindt deze nu voor ongeveer 28.000 dollar, wat een koopje van de eeuw is, want er zijn echt niet veel comfortabelere sedans, zelfs vandaag de dag. De W221 is een legende en de S63 W211 is het neusje van de zalm.

FAQ Sectie

Zijn tweedehands sedans betrouwbaar?

Gebruikte performance sedans staan bekend als problematisch als het gaat om betrouwbaarheid en onderhoud, omdat het nogal wat geld kost om ze in optimale staat te houden. Sommige daarvan, zoals de F90 M3, staan bekend om potentiële motorproblemen die duizenden dollars kunnen kosten om te repareren.

  Wat zijn de beste cabriolets qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Daarom heeft het alleen zin om voor deze auto’s te kiezen als u bereid bent er alles voor over te hebben. Als u een model koopt met relatief weinig kilometers en dat sinds de aankoop in goede staat is gehouden, zou het zonder grote problemen moeten kunnen overleven.

Zijn moderne sedans saai?

Moderne prestatiegerichte sedans zijn veel sneller en capabeler, maar men zou kunnen aanvoeren dat ze emotie en puurheid missen. Ze zitten boordevol technologie en de bestuurder voelt zich vaak afgesneden van de sensatie van het rijden, waardoor het lijkt alsof u niet eens in een echte performance sedan rijdt.

Oudere performance sedans zijn gewoon rauwer, soberder en spannender en er is bijna niemand die daar anders over denkt.

Zijn er elektrische sedans?

Natuurlijk zijn die er. Om te beginnen is de Tesla Model 3 Performance als de BMW M3 van de EV-wereld qua populariteit. De Porsche Taycan is een echt sportieve EV, net als de BMW i4 en de Audi e-tron GT. Als je iets luxueuzer wilt, zijn de Mercedes-Benz EQE AMG en de EQS AMG ook erg cool.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts