BMW 118d – Alles wat u moet weten

BMW 118d

BMW is populair voor de productie van enkele van de beste auto’s op de markt. Ook al is de BMW 118d niet het beste BMW model, hij steekt toch met kop en schouders boven de concurrentie uit. Deze auto is stijlvol, comfortabel, ruim, zuinig en betrouwbaar.

De BMW 118d is een 4-deurs hatchback, maar hij wordt geleverd met een optie van een 2-deurs coupé. Geïnteresseerde kopers hebben dus de keuze uit twee carrosseriestijlen. Bovendien beschikt deze auto over een ruime cabine die comfortabel plaats biedt aan maximaal vijf personen. Bovendien is de auto luxueus gebouwd en voorzien van veel veiligheidsvoorzieningen.

Geschiedenis van de BMW 118d

De BMW 118d maakt deel uit van de BMW 1-Serie. Toen BMW in 2004 de 1-Serie introduceerde, behoorde de BMW 118d tot de eerste modellen die werden gemaakt. Hij werd gemaakt naast de BMW 116i, 116d, 118i, 120i, 120d, 123d, en 130i.

Bovendien is deze auto er in twee opties, de E87 5-deurs hatchback, en de E82 2-deurs coupé. In tegenstelling tot de E87 hatchback, onthulde BMW de 118d Coupe in 2007. Echter, BMW stopte met beide auto’s in 2013 en verving ze door nieuwere en betere modellen.

Kenmerken van de BMW 118d

Uiterlijk

De BMW 118d is een van de best uitziende kleine auto’s op de markt. Het maakt niet uit of u de coupé of hatchback kiest, ze zullen zich nog steeds onderscheiden van de concurrentie. Dankzij zijn unieke exterieurdesign en luxueuze kenmerken die zeer aantrekkelijk zijn.

Bovendien wordt de 118d hatchback geleverd met een interieur van topkwaliteit dat luxe en weelde uitstraalt. Hij beschikt over kenmerken zoals chroomaccenten, een automatische airconditioning, Sensatec zwarte bekleding, vloermatten in Velor en een armsteun voor.

  Is een BMW een goede eerste auto?

Over het geheel genomen ziet hij er zowel van binnen als van buiten stijlvol uit. Hij heeft ook een wielbasis van 105 inch, een lengte van 170 inch, een breedte van 71 inch en een hoogte van 56,5 inch. Het is misschien niet de grootste compacte hatchback op de markt, maar hij doet zijn werk heel goed.

Prestaties

Deze auto presteert ook uitstekend. Hij heeft twee motoropties, waaronder de 2004 tot 2007 2,0-liter M47 inline-4 turbomotor en 2007 tot 2013 2,0-liter N47 inline-4 turbomotor. De eerste motor levert maximaal 121 pk en 207 lb-ft koppel, terwijl de tweede motor een maximum van 141 pk en 221 lb-ft koppel levert.

De nieuwste motor was dus krachtiger dan de vorige motor. Al met al presteerden beide motoren uitstekend en waren ze krachtiger dan hun concurrenten.

Comfort en laadruimte

De BMW 118d mag dan een compacte hatchback zijn, dat wil niet zeggen dat hij niet ruim of comfortabel is. Deze auto komt met een grote cabine die ook is uitgerust met top-notch en luxe functies. Hij biedt plaats aan vijf personen, waarvan er twee voorin zitten en drie achterin.

Bovendien biedt hij veel bagageruimte omdat de achterbank dankzij het hatchback-ontwerp kan worden opgeklapt voor meer bagageruimte. Hij heeft een laadruimte van 13,42 achter de tweede zitrij. Maar wanneer u deze zetel neerklapt, kunt u meer bagage kwijt, zolang er niemand achterin zit.

Brandstofefficiëntie

BMW is een van de zuinigste luxewagens op de markt. De BMW 118d is trouwens nog zuiniger, want hij verbruikt minder brandstof dan zijn grotere broers en zussen. Dat is te danken aan de kleinere motor waarmee hij is uitgerust. Hij heeft ook een EPA rating van 50,4 mpg tot 58,9 mpg, wat uitzonderlijk is.

  Is Tesla beter dan BMW?

Prijs

Aangezien er geen nieuwe BMW 118d’s meer worden gemaakt, zult u waarschijnlijk naar de tweedehandsmarkt gaan om uw 118d te bemachtigen. Niettemin, is het van vitaal belang om een auto te kopen die goed is onderhouden en in een goede staat verkeert. Een tweedehands 118d van goede kwaliteit kost ongeveer $30.000.

FAQ

Is de BMW 118d het kopen waard?

Als u op zoek bent naar een compacte en luxueuze auto waarmee u met veel gemak en comfort door de stad kunt rijden, dan is de BMW 118d een goede keuze. Maar als u niet bereid bent om veel geld uit te geven aan reparatie en onderhoud van een luxe auto, dan is dit niet de auto voor u.

Is de BMW 118d betrouwbaar?

Ja, de BMW 118d is betrouwbaar als u hem vergelijkt met andere BMW 1 Reeks of gelijkaardige luxewagens in zijn klasse. Hij meldt ook minder problemen en daarom wordt hij door de meeste betrouwbaarheidsbureaus iets boven het gemiddelde beoordeeld. De kosten voor reparatie en onderhoud zijn echter nog steeds hoog in vergelijking met zijn rivalen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW 118d?

De BMW 118d mag dan een sportief en elegant design hebben, hij heeft ook verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers zich bewust van moeten zijn. Enkele van deze problemen zijn defecte distributieketting, ineffectieve remmen, transmissie problemen, turbocharger problemen, deurklinken problemen, motor afslaan, en nog veel meer.

  BMW X7 betrouwbaarheid

Ondanks het feit dat de BMW 118d in de loop der jaren verschillende problemen heeft ondervonden, kunnen de meeste daarvan met veel gemak in een BMW service center worden gerepareerd. En met goed onderhoud zullen de meeste van deze problemen zich niet voordoen.

Is de BMW 118d duur in onderhoud?

Ja, de BMW 118d is duur in het onderhoud. Dat komt omdat deze auto vaker stuk gaat dan zijn concurrenten. Dit betekent dus meer bezoeken en uitgaven bij de garagist. Bovendien behoren de onderdelen van BMW tot de duurste op de markt, wat de kosten voor reparatie en onderhoud verhoogt.

Welke auto is beter – BMW 118d of 116d?

Dat hangt ervan af waar u naar op zoek bent. Als u een krachtigere en performantere BMW 1 Reeks wenst, dan is de BMW 118d de beste keuze. Maar als u een zuinigere, efficiëntere en betaalbare hatchback wilt, dan is de BMW 116d de ideale optie.

Conclusie

De BMW 118d is een compacte, betrouwbare, comfortabele en luxueuze hatchback. Deze auto is bovendien zuinig, veilig en presteert buitengewoon goed. Toch heeft hij ook diverse problemen, zoals een defecte brandstofpomp, transmissieproblemen, problemen met deurgrepen, ineffectieve remmen, en nog veel meer.

Over het geheel genomen is het een uitstekende auto die de koper de keuze biedt tussen een coupé en een hatchback. De hatchback is echter de beste keuze omdat deze meer cabine- en laadruimte biedt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts