BMW 218d – alles wat u moet weten

BMW 218d

De BMW 218d is niet alleen een elegante, praktische en efficiënte MPV, maar hij is ook een van de meest betrouwbare BMW wagens op de markt. Hoewel de BMW 218d veel positieve punten heeft, heeft hij ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn.

Deze auto wordt geconfronteerd met problemen zoals EGR module koeler lek, olie lekkage, stuurbekrachtiging ondersteuning mislukking, en nog veel meer. Hij is ook vrij duur in onderhoud, net als andere BMW’s. Over het algemeen is de BMW 218d zeer betrouwbaar en verbruikt hij niet veel brandstof.

Geschiedenis van BMW 218d

De BMW 218d maakt deel uit van de BMW 2-Serie. De BMW 2-Serie is ontstaan nadat BMW besloot om de tweedeurs modellen van de BMW 1-Serie uit te breiden tot een aparte serie. Daarnaast werd de 2-Serie eerst gelanceerd als een 2-deurs coupé en cabriolet, die beide gebaseerd waren op een achterwielaangedreven platform.

Een jaar later, nadat de BMW 2-Serie coupé en cabriolet waren geïntroduceerd, werd ook de BMW 2-Serie Active Tourer of 218d geïntroduceerd. Dit is een compacte MPV met 5 zitplaatsen, die was voorzien van een voorwielaangedreven platform. Later introduceerde BMW ook de 7-zits, Gran Tourer carrosseriestijl, en in 2019 werd de Gran Coupe fastback sedan aan de lijn toegevoegd.

De BMW 218d is al op de markt van 2014 tot heden. Wilt u echter een prestatiegerichte 2-serie, dan is de BMW M2 de beste keuze.

Kenmerken van BMW 218d

Uiterlijk

De BMW 218d is een eenvoudige, maar stijlvolle subcompacte executive auto. De eerdere modellen zijn voorzien van een kleine nierengrille, terwijl de nieuwste modellen komen met een iets grotere nierengrille die is ingeklemd tussen twee scherpere LED-koplampen. Ook heeft hij LED-achterlichten en enigszins verborgen uitlaatpijpen.

  Hoeveel zitplaatsen heeft de BMW iX3?

Bovendien onderscheidt deze MPV zich van zijn concurrenten door zijn box design en is hij praktischer. Wat het interieur betreft, is de auto chique, ook al staat hij niet op hetzelfde niveau als de grotere BMW-series. Enkele interieurkenmerken die opvallen zijn stoffen stoelen in de basisuitvoering, een centraal touchscreen van 10,7 inch en een digitaal bestuurdersdisplay van 10,25 inch.

Merk op dat de BMW 218d drie uitrustingsopties heeft, waaronder de sportuitvoering, de luxetrim en de M sportuitvoering, de prestatievariant. Zowel de Sport en Luxury trim zijn voorzien van 17-inch lichtmetalen velgen, terwijl de M Sport trim wordt geleverd met 18-inch lichtmetalen velgen.

Prestaties

De BMW 218d is verkrijgbaar in drie verschillende versies. Het basismodel is de minst krachtige, omdat het is uitgerust met een 2,0-liter turbo 16 V inline-4 dieselmotor. Deze motor levert maximaal 150 pk en 258 lb-ft koppel. Bovendien heeft hij een topsnelheid van maximaal 132 km/u en accelereert hij van 0 naar 60 in slechts 7,9 seconden.

Als u de best presterende uitvoering wilt, kunt u het beste kiezen voor de M Sport, want die stuurt beter, is sneller en presteert voortreffelijk.

Comfort en laadruimte

Hoewel de BMW 218d compact is, is het een zeer praktische auto. Dat is te danken aan de ruime cabine en de grote kofferruimte. De kofferbak biedt in totaal 470 liter, wat enorm is voor zo’n kleine auto. Bovendien biedt deze auto plaats aan maximaal vijf personen, wat uitstekend is.

Brandstofefficiëntie

De BMW 218d is een van de zuinigste MPV’s op de markt. Deze auto haalt tot 49,6 mpg en stoot 149g/km CO2 uit, waardoor het een van de beste luxe auto’s voor dagelijks gebruik is.

  BMW 5 Serie Betrouwbaarheid

Prijs

Deze wagen is zeer betaalbaar en zelfs goedkoper dan zijn tegenhanger op benzine. Zijn prijs varieert tussen $22.000 en $38.000.

FAQ

Hoe betrouwbaar is de BMW 218d?

BMW’s staan bekend als onbetrouwbare auto’s. Toch zijn niet alle BMW’s onbetrouwbaar, want sommige modellen zoals de BMW 3-serie en 2-serie bieden betrouwbare modellen. De BMW 218d is geen uitzondering, want het is een van de meest betrouwbare auto’s in zijn klasse.

Volgens Consumer Report heeft de BMW 218d een gemiddelde betrouwbaarheid, terwijl dezelfde auto volgens J.D. Power een bovengemiddelde betrouwbaarheid heeft. De kosten voor het onderhoud van deze auto zijn echter nog steeds hoog, omdat BMW onderdelen iets duurder zijn dan de meeste van zijn concurrenten.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW 218d?

Als u van plan bent de BMW 218d aan te schaffen, moet u een aantal problemen van uw auto te weten komen. Veel voorkomende problemen op de BMW 218d omvatten de EGR-module koeler lek, elektrische storingen, airconditioning problemen, opgeblazen de turbo, koppeling problemen, en olielekkage.

Merk op dat sommige van de bovengenoemde kwesties met de auto kwamen, terwijl anderen zoals olielekkage en opgeblazen turbo een resultaat van verder gebruik van de auto zijn. Dus, voordat u betaalt voor een kwaliteit gebruikte BMW 218d, zorg ervoor om uit te vinden of de auto modeljaar werd teruggeroepen en problemen werden verholpen.

Hoe snel is de BMW 218d Active Tourer?

De BMW 218d is niet de snelste onder de auto’s, want hij kan in 8,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en heeft een topsnelheid van 129 mph. Dankzij de 2,0-liter turbo 16v inline-4 dieselmotor die een maximum van 148 pk levert.

Op het gebied van snelheid en prestaties schiet de BMW 218d Active Tourer behoorlijk tekort ten opzichte van zijn concurrenten. Wie dus op zoek is naar een BMW 2 Reeks model met hoge prestaties, kan beter de M2 overwegen, die sneller is en beter presteert.

  Is het de moeite waard om een tweedehands BMW 3 Reeks te kopen?

Wat is het belangrijkste verschil tussen BMW’s Active Tourer en Gran Tourer?

Hoewel deze twee auto’s vergelijkbare kenmerken hebben, zijn ze toch heel verschillend. Zo is de Gran Tourer langer dan de Active Tourer. Het belangrijkste verschil is echter dat de Active Tourer een MPV met vijf zitplaatsen is, terwijl de Gran Tourer een auto met zeven zitplaatsen en een lange wielbasis is.

Hoeveel kilometer gaat de BMW 218d mee?

Gemiddeld kan de BMW 218d tussen 150.000 en 200.000 mijl meegaan. Als de auto goed wordt onderhouden, kan hij echter meer dan 200.000 mijl meegaan. Bovendien begint deze auto serieuze problemen te krijgen wanneer hij de 100.000 mijl bereikt. Maar als de auto goed wordt onderhouden en er op de juiste manier mee wordt gereden, kan hij meer dan 15 jaar meegaan.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een compacte, betrouwbare, praktische en betaalbare luxe MPV, dan is de BMW 218d de perfecte auto voor u. Hij is ook stijlvol, elegant, en betrouwbaarder dan de meeste luxe auto’s. Hij heeft echter verschillende problemen waar geïnteresseerde kopers zich bewust van moeten zijn voordat ze erin investeren. Over het geheel genomen, is het een uitstekende subcompacte luxe auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts