BMW 318d – Alles wat u moet weten

BMW 318d

De introductie van de BMW 3-Serie in het gamma van BMW was een enorme spel-wisselaar voor hun merk en succes. Niet alleen werd de BMW 3-Serie de ultieme BMW, maar het werd ook het gezicht van het merk. Een van de meest opmerkelijke BMW 3-Series is de BMW 318d.

De BMW 318d is een sedan met een capaciteit van vijf personen. Hij beschikt ook over een behoorlijke laadruimte met een koel interieur en een mooi exterieurdesign. Tijdens zijn introductie in 2005 was het een van de beste middelgrote sedans van die tijd. Dankzij zijn uitstekende betrouwbaarheid, veiligheid, comfort en prestaties.

Geschiedenis van de BMW 318d

Sinds zijn introductie in 1975 is de BMW 3-Serie uitgegroeid tot de best verkochte BMW serie. Hij belichaamt de geest van BMW en daarom verkiezen veel BMW liefhebbers hem boven andere series. De BMW 318d werd geïntroduceerd in de vijfde generatie en hij heeft nooit teleurgesteld.

De BMW 318d werd geproduceerd tussen 2005 en 2012. Net als andere BMW 3-series had ook de BMW 31d zijn benzineversie; de BMW 318i, die betrouwbaarder was. Echter, in tegenstelling tot de 318i die slechts twee wijzigingen had gedurende die periode, heeft de 318d drie wijzigingen ondergaan voordat hij uit productie werd genomen.

Vandaag de dag is de BMW 318d nog steeds een van de meest betrouwbare en gewilde tweedehands BMW 3-Serie sedans op de markt. Met het juiste onderhoud en de juiste zorg, is de BMW 318d nog steeds een auto om rekening mee te houden.
Kenmerken van de BMW 318d

Uiterlijk

Wat de modellen van de BMW 3 Reeks onderscheidt, is hun eenvoudig maar stijlvol design. De BMW 318d is daarop geen uitzondering, want ook vandaag de dag ziet hij er nog uitstekend uit. Exterieurkenmerken zoals de vouwlijn langs de carrosserie, de nierengrille ingeklemd tussen twee LED-koplampen en de grote 18-inch lichtmetalen velgen maken hem spectaculair.

  Is BMW F30 een goede auto?

Bovendien is het interieur verzorgd met materialen en afwerkingen van topkwaliteit. Zo heeft hij aluminium sierdelen, lederen bekleding, een lederen stuurwiel en nog veel meer. Hij beschikt ook over veiligheidsvoorzieningen zoals airbags, elektronische remhulp, kinderveiligheidssloten, whiplashbescherming en nog veel meer.

Prestaties

De BMW 318 presteert goed, maar niet overweldigend. Er zijn twee motoropties: één voor de modeljaren 2005 tot 2007 en één voor de modeljaren 2007 tot 2012. De eerste motor is de M47D20TU2 met 4-cilinders. Hij levert een maximum van 121 pk en 210 lb-ft koppel.

De tweede motor is de N47D20 rechte 4-cilinder die tussen 2007 en 2012 werd gebruikt. Deze motor levert een maximum van 141 pk en 240 lb-ft koppel. Tijdens zijn release waren deze motoren zeer krachtig, maar ze zijn in de schaduw gesteld door de superieure motoren van vandaag.

Comfort en laadruimte

Als u een familiemens bent of gewoon een leuke auto zoekt voor dagelijks gebruik, dan is de BMW 318d een perfecte rit voor u. Deze auto biedt plaats aan maximaal vijf personen en heeft een ruime laadruimte. Met 480 liter laadruimte kunt u bijna alles kwijt wat u nodig heeft voor een picknick.

Brandstofefficiëntie

Hoewel de BMW 318d een oud model is, is hij zelfs naar de huidige maatstaven nog steeds zuinig. De 318d heeft een rendement tussen 55,4 mpg en 58,9 mpg wanneer hij is uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak. Met een automatische versnellingsbak haalt hij daarentegen tussen 52,3 en 55,4 km/uur.

  BMW M3 Betrouwbaarheid

Prijs

De prijsklasse voor de BMW 318d ligt tussen de $21.000 en $40.000. Dit is redelijk gezien het feit dat de auto zeer betrouwbaar, comfortabel, ruim, en met high-end functies is. Niettemin, is het van vitaal belang om due diligence te doen alvorens deze auto van een particulier te kopen. Ook moet u het aantal afgelegde kilometers controleren, tenzij u meer tijd in de garage wilt doorbrengen.

FAQ

Is de BMW 318d betrouwbaar?

Ja, de BMW 318d is een zeer betrouwbare auto, maar de kosten voor reparatie en onderhoud maken hem minder betrouwbaar. Ook de kosten voor BMW onderdelen zijn veel hoger dan bij de meeste concurrenten, waardoor deze auto over het algemeen minder betrouwbaar is.

Wat is een hoge kilometerstand voor BMW 318d?

De BMW 318d komt uit de 3 Reeks. Dit betekent dat hij veel kilometers kan maken als hij goed onderhouden wordt. Sommige eigenaars hebben gezegd dat ze meer dan 300k mijl kunnen afleggen. Niettemin, wanneer de BMW 318d 150.000 mijl bereikt, wordt dit beschouwd als een hoge kilometerstand en begint de auto ernstige en kostbare problemen te ontwikkelen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW 318d?

De BMW 318d is een luxueuze en performante berline met een uitstekende cabine en laadruimte. Deze auto heeft echter verschillende problemen waar u mee te maken krijgt naarmate hij ouder wordt. Enkele van de meest voorkomende problemen zijn defecte distributieketting, koelvloeistof lekkage, elektrische problemen, defecte turbo, EGR problemen, en nog veel meer.

Bovendien is het ook belangrijk te weten dat hoe ouder de auto wordt, hoe meer problemen er opduiken en hoe hoger de onderhoudskosten worden.

  2022 BMW X6 vs Mercedes GLE Coupe

Hoe kan ik de levensduur van de BMW 318d verlengen?

De beste manier om de levensduur van uw BMW te verlengen, is de door de constructeur aanbevolen onderhoudsbeurten uit te voeren. Ten tweede moet u de juiste rijgewoonten aanleren. Ten derde houdt u het dashboard in de gaten en luistert u naar uw motor. Bovendien moet u de vloeistoffen indien nodig bijvullen en een controle laten uitvoeren als u iets vermoedt.

Hoe snel is de BMW 318d?

De BMW 318d is niet een van de snelste auto’s in zijn klasse. Zo wordt de BMW 318d 2012 geleverd met een 2,0-liter 16v inline4 dieselmotor die maximaal 141 pk levert. Bovendien kan hij in 9,0 seconden van 0 naar 60 accelereren, wat geweldig is, maar niet indrukwekkend. Hij heeft ook een topsnelheid van 132 mph.

Samenvatting

De BMW 31d is voor velen een droomauto. Naast een comfortabel en luxueus interieur, beschikt deze sedan over high-end technologie, top-notch veiligheidsvoorzieningen, en uitstekende rijeigenschappen. Desalniettemin heeft hij ook te kampen met verschillende problemen, zoals problemen met de distributieketting, koelvloeistoflekkage, motorproblemen, enzovoort.

Ondanks de vele problemen, kan een goede verzorging en onderhoud de auto in toom houden en soepel laten functioneren. U moet er echter wel wat voor over hebben, want het onderhoud van een BMW is niet goedkoop.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts