BMW 523i – Alles wat u moet weten

BMW 523i

BMW 523i is een high-performance auto met veel luxe en veiligheidsvoorzieningen. Hij is ook ruim, stijlvol en zuinig. BMW biedt de 523i aan in een sedan of touring carrosserie. Daarom hebben kopers de keuze om een auto te kiezen die het beste aan hun behoeften voldoet.

De BMW 523i mag dan veel uitstekende kenmerken hebben, hij heeft ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers en gebruikers van op de hoogte moeten zijn. Zo heeft hij motorproblemen, problemen met de distributieketting, een defect schuifdak en beschadigde spanners.

Afgezien van de veel voorkomende problemen waarmee deze auto wordt geleverd, is hij ook onbetrouwbaar en vrij duur in onderhoud. Bovendien zijn de initiële kosten hoog, wat sommige kopers kan afschrikken. Over het geheel genomen is de BMW 523i een leuke auto en heeft hij veel te bieden.

Geschiedenis van BMW 523i

De BMW 5-Serie werd gelanceerd in 1972 en behoort tot de meest bijzondere BMW modellen aller tijden. De BMW 523i werd in 2010 geïntroduceerd en maakt deel uit van de zesde generatie BMW 5-Serie. BMW biedt dit model aan in twee carrosserie stijlen; de F10 BMW 523i sedan en de BMW F11 523i touring.

Zowel de sedan als de touring zijn stijlvol gebouwd en voorzien van top-notch features. Ze zijn ook ruim, zuinig en luxueus. Deze auto’s zijn geproduceerd tussen 2010 en 2017. Bovendien hebben ze allebei standaard een achterwielaandrijving, wat goed is voor de tractie.

Kenmerken van BMW 523i

Uiterlijk

Als het gaat om uiterlijke aantrekkingskracht, is de BMW 523i een van de best uitziende auto’s in zijn klasse. Hij concurreert gunstig met de Audi A6 en Mercedes-Benz E-Klasse. Enkele opvallende kenmerken zijn het hoogglans zwarte nierenrooster met actieve luchtstroom en de trapeziumvormige, zichtbare uitlaatpijpen.

  Veel voorkomende BMW xDrive Problemen

Daarnaast is de auto voorzien van grote wielen met een BMW badge die de auto een sportieve uitstraling geven. Andere opvallende kenmerken zijn dynamische remlichten met LED-dagrijverlichting, portiergrepen in carrosseriekleur en een antiroestsysteem rondom.

Het interieur van de BMW 523i is ook prachtig afgewerkt met dure materialen. Hij heeft lederen zetels, een lederen stuur, velours vloermatten, lendensteun, en nog veel meer. Het is ook ruim en zeer geavanceerd.

Deze auto heeft een wielbasis van 114 inch, een lengte van 190,6 inch, een breedte van 72,7 inch en een hoogte van 58 inch. Het is dus een middelgrote auto, die perfect is voor dagelijks rijden of voor gezinsgebruik.

Prestaties

De BMW 523i F10 en F11 worden geleverd met twee motoropties. De eerste motor is de N52B25 inline-6 motor, terwijl de tweede motor de N53B30 inline-6 motor is. De eerste motor levert een maximum van 201 pk en 184 lb-ft koppel, terwijl de tweede motor een maximum van 240 pk en 221 lb-ft koppel levert.

Als u een performance-model wilt, moet u kiezen voor de BMW 523i M Sport die maximaal 201 pk en 199 Nm koppel levert. Hij heeft ook een topsnelheid van 148 mph en kan in slechts 7,6 seconden van 0 naar 60 accelereren.

Comfort en bagageruimte

De BMW 523i sedan en touring zijn ruim en bieden plaats aan vijf personen. Ze hebben ook voldoende kofferruimte, hoewel de BMW 523i meer ruimte biedt omdat de achterbank kan worden opgeklapt. Dus, als u een auto met meer laadruimte wenst, is de 523i touring de beste keuze.

Brandstofefficiëntie

Hoewel de BMW 523i een high-performance auto is, verbruikt hij niet veel brandstof. Hij is zeer zuinig want hij verbruikt ongeveer 6,1 liter per 100 km, wat zeer uitstekend is.

  BMW 1-serie Betrouwbaarheid

Prijs

De prijs van de BMW 523i is afhankelijk van het modeljaar en de staat waarin de auto verkeert. De meeste tweedehands BMW 523i modellen variëren tussen $20.000 en $40.000.

FAQ

Is de BMW 523i een goede auto?

Ja, de BMW 523i is een uitstekende auto. Hij is niet alleen ruim, luxueus, comfortabel en zuinig, maar hij is ook praktisch. Toch heeft deze auto een aantal problemen en is hij niet erg betrouwbaar. Maar met de juiste zorg en onderhoud, zult u niet te maken krijgen met kostbare reparaties. Over het geheel genomen is het een leuke auto voor de dagelijkse bestuurder.

Hoe lang gaat de motor van de BMW 523i mee?

Als de wagen goed onderhouden wordt, moet de motor meer dan 200.000 km meegaan. Wordt hij daarentegen niet goed onderhouden, dan wordt het een hele uitdaging om meer dan 150.000 km af te leggen. Gemiddeld leggen de meeste BMW 5-series tussen de 200.000 en 250.000 mijl af. Dit betekent dat de motor van uw BMW 523i meer dan 15 jaar mee zou moeten gaan.

Welke motor heeft de BMW 523i?

De BMW 523i wordt geleverd met twee motoropties. De eerste motor is de N52B25 inline-6 benzinemotor, terwijl de tweede motor de N53B30 inline-6 benzinemotor is. Merk op dat de eerste motor alleen op de Aziatische markt wordt aangeboden, terwijl de tweede motor voor de Europese markt is gemaakt.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 523i?

Voordat u in de BMW 523i investeert, is het van cruciaal belang om enkele problemen te kennen die u zult tegenkomen, zodat u beter voorbereid bent. Enkele van deze problemen zijn motorstoring, problemen met de distributieketting, beschadigde spanners, een defect schuifdak, problemen met het koelsysteem en problemen met de airconditioning.

  Wat is BMW's kleinste auto?

Hoewel de bovenstaande problemen vaak voorkomen bij de BMW 523i, komen ze niet in elk modeljaar voor. Zoek daarom uit welke problemen voorkomen op het modeljaar 523i dat u van plan bent te kopen.

Hoe snel is de BMW 523i?

De BMW 523i M Sport variant heeft een topsnelheid van 148 mph en kan in 7,6 seconden van 0 naar 60 accelereren. Dankzij 201 pk en 199 lb-ft koppel. De basis 523i is iets trager, met een topsnelheid van 146 mph en een acceleratie van 0 naar 60 in 7,5 seconden.

Conclusie

Als u een elegante, comfortabele, ruime, zuinige, veilige en praktische auto zoekt, is de BMW 523i een uitstekende keuze. Maar zoals de meeste BMW’s heeft ook deze auto een aantal problemen die met de juiste zorg en onderhoud tot een minimum kunnen worden beperkt. Bovendien is de auto niet erg betrouwbaar en is hij vrij duur in het onderhoud.

Al met al zal hij u wat geld besparen op brandstof omdat hij zuiniger is dan zijn rivalen. Over het algemeen is dit een leuke gezinsauto, en hij is ideaal voor degenen die luxe en prestaties in één auto willen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts