BMW 8 serie betrouwbaarheid

De 8-serie bestaat uit Grand tourer coupes en cabriolets. Dit zijn full-sized auto’s met zeer snelle motoren. Deze auto’s zijn zowel sportief als premium, want de auto heeft een achterwielaandrijving en alle luxe functies binnenin zoals verwarmde stoelen voor. Deze serie werd in 1999 stopgezet en werd in 2018 opnieuw opgestart.

Overzicht

De momenteel beschikbare generatie wordt de G15 genoemd. Zelfs het basismodel zoals de 840i heeft een 3.0 L 6-cilinder 335 pk motor. Deze kan ook in het AWD systeem komen om de stabiliteit op de weg verder te vergroten. Deze serie heeft ook M-modellen en dan is er nog het Alpina B8-model dat een high-performance sportwagen is.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheidsfactor is vaak niet goed bij luxe auto’s vanwege het hoge onderhoud en het hogere aantal kansen op ongeplande bezoeken. BMW heeft het de laatste tijd echter uitstekend gedaan en ze hebben zeer betrouwbare en solide auto’s geproduceerd.
De 8-serie heeft een zeer goede betrouwbaarheidsscore van 83 op 100 door J.D Power. Dit is top op de lijst en veel beter dan zijn concurrenten. Dit is enorm te danken aan de goede kwaliteit onderdelen en de betrouwbare motor. Historisch gezien heeft BMW bewezen een van de snelste en meest duurzame motoren te hebben.

Veiligheid

De 8 serie is ook niet ver achter op het gebied van betrouwbaarheid. In feite is de 8-serie een van de veiligste full-size luxe voertuigen op de markt. Het kan zelfs concurreren met de veiligheidsvoorzieningen reuzen als de Volvo of Genesis. Als we praten over de veiligheidsvoorzieningen, dan heeft deze auto een functie zoals

  • Airbags
  • Automatische noodstop
  • Dodehoek detectie
  • Lane-keeping assist
  BMW 4 Serie Gran Coupe Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoud is vaak een groot punt bij het kopen van een Duitse auto omdat ze zeker duur in onderhoud zijn. De 8-serie is ook erg duur in onderhoud, en u zou zonder garantie ongeveer $4.000 per jaar aan onderhoud moeten betalen.

FAQ

Is de BMW 8-Serie een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De BMW 8-Serie is een All Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de BMW 8 Reeks?

De BMW 8-Serie is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Subcompacte Auto’s

Hoeveel pk heeft een BMW 8-Serie en heeft hij een turbo?

De BMW 8-Serie heeft 523 pk en 553 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Premium Unleaded V-8 met een cilinderinhoud van 4,4 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de BMW 8-Serie?

14.8 Cubic Feet (0,419 m3)

Welk type wielen heeft hij?

BMW 8-Serie heeft 20 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 20 X 9 inch Aluminium Achterwielen.

Is de BMW 8-Serie de moeite waard?

Een oogverblindend soepele, snelle V-8, met atletisch rijgedrag en een rustige rit. Het interieur is luxueus. Minpunten Er zijn enkele visuele obstakels, de achterbank is niet zo dramatisch als de Lexus LC en er zijn enkele obstakels voor het zicht naar buiten. Verdict Zowel de coupé als de cabriolet van de 8 Reeks zijn uiterst luxueus, ook al zijn ze niet erg verschillend.

  Cadillac vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Stopt BMW met de 8-serie?

BMW heeft aangekondigd dat de M8 cabriolet en coupé in Noord-Amerika in het modeljaar 2021 uit productie zullen worden genomen. Vaarwel tweedeurs BMW M8’s en het M8 Competition model.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts