BMW 8 serie Gran Coupe Betrouwbaarheid

Het elegante gran coupé model van de 8 serie is net zo krachtig als andere coupé’s, maar heeft twee extra deuren. Het exterieurdesign is uiterst sierlijk en sportief. Het interieur biedt alle mogelijke luxe, die iemand zich kan wensen. Dit alles in combinatie met de techniek van BMW is werkelijk een wonder.

Overzicht

De auto is ontworpen om met zijn sterke motor extreem hoogwaardige rijeigenschappen te bieden. Het basismodel heeft een 3.0 L 6-cilinder motor, die 335 pk levert en in 5,3 seconden van 0 naar 100 km/u kan gaan. Het M8-model heeft een belachelijk snelle 4,4-liter 8-cilinder twin-turbo motor die 613 pk levert en in slechts 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u kan rijden.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheidsfactor is vaak belangrijk voor degenen die deze auto als hun dagelijkse rit willen maken. De betrouwbaarheid van de BMW’s is vaak bevredigend en ze presteren zeer goed. Echter, om hun kwaliteit te waarborgen, zou je moeten besteden aan preventief onderhoud en regelmatig de olie verversen.
Over het geheel genomen kreeg de 8-serie een zeer goede score van 83 op 100 en versloeg daarmee vele andere concurrenten zoals de Porsche 911. Dat is niet verwonderlijk, want iedereen weet dat de techniek van BMW altijd van topklasse is en dat de BMW’s goed verouderen als ze met zorg worden onderhouden. Geen enkele auto is echter zonder gebreken en ook deze auto kan te maken krijgen met enkele kleine problemen die goedkoop kunnen worden gerepareerd.

  Goedkoopste manier om een BMW sleutel te vervangen?

Veiligheid

Veiligheid is een zeer belangrijke factor als iemand van zijn leven houdt. De 8 serie gran coupe heeft veiligheidsmaatregelen en botsveiligheid van de bovenste plank. De auto is overladen met actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen zoals dodehoekdetectie of airbags. De auto heeft zelfs een Intelligent Crash Response System (ICRS), dat handig blijkt te zijn bij een eventuele crash.

Onderhoud en reparatie

De onderhoudskosten van deze schoonheid zijn een echte afknapper. De auto is elegant en netjes om te bezitten, maar om deze schoonheid en rijervaring veilig te stellen, zou u ervoor moeten betalen. Na afloop van de garantie moet u jaarlijks zelfs 4.000 dollar betalen voor regelmatig onderhoud.

FAQ

Is de BMW 8-Serie Gran Coupe een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De BMW 8-Serie Gran Coupe is een All Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de BMW 8-Serie Gran Coupé?

De BMW 8-Serie Gran Coupe is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Midsize Cars

Hoeveel pk heeft een BMW 8-Serie Gran Coupé en heeft hij een turbo?

De BMW 8-Serie Gran Coupe heeft 523 pk en 553 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Premium Unleaded V-8 met een cilinderinhoud van 4.4 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de BMW 8-Serie Gran Coupe?

15.5 Cubic Feet ( 0,439 m3 )

  Zijn Porsche 996 Turbo's betrouwbaar?

Welk type wielen heeft hij?

BMW 8-Serie Gran Coupe heeft 20 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 20 X 9 inch Aluminium Achterwielen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts