BMW E90 elektrische problemen

De BMW E90 is een compacte zakenauto met een turbobenzinemotor. Het was de eerste 3-serie met run-flat banden en een iDrive besturingssysteem. Maar zoals de meeste BMW 3-serie modellen heeft ook deze auto veel problemen, waaronder elektrische problemen. Dus, wat zijn de veel voorkomende BMW E90 elektrische problemen?

Veel voorkomende elektrische problemen met de BMW E90 zijn accu problemen, defecte bedrading, auto duurt langer om te starten, een doorgebrande zekering, defecte raamregelaar, ruitenwisser die afgaat, xenon verlichting problemen, en een slechte dynamo. De meeste van deze elektrische problemen kunnen worden voorkomen door de auto goed te onderhouden.

Wat zijn de meest voorkomende elektrische problemen met de BMW E90?

Batterij problemen

Het eerste en meest voorkomende elektrische probleem bij de BMW 3-Serie en de E90 zijn accuproblemen. Als u een stervende of lege accu in uw auto hebt, kunt u veel elektrische problemen verwachten. Dingen zoals het starten van de auto zal problematisch zijn en het stuur zal blokkeren. Om dit probleem op te lossen, moet u de accu vervangen.

Met een lege of stervende accu heeft uw auto weinig stroom, waardoor de meeste elektrische apparaten aan boord niet meer van stroom kunnen worden voorzien. Bovendien kan een defecte accu met gecorrodeerde polen en aansluitingen leiden tot een inconsistente en onbetrouwbare stroomvoorziening. Om dit probleem te verhelpen, moet u de gecorrodeerde polen en aansluitingen reinigen.

Xenonlichten

Xenonlampen van BMW staan bekend als helderder en duurzamer dan halogeenlampen. Bovendien verbruiken ze minder stroom, wat ze nog beter maakt. Maar na meer dan 2.500 lampen kunnen deze lampen afsterven of inefficiënt worden. En aangezien er verbeterde xenonlampen op de markt zijn, kan vervanging door de nieuwste lampen alleen maar meer problemen veroorzaken.

  BMW G30 versnellingsbak problemen

Een slechte dynamo

De regulator van de BMW E90 is een vitaal onderdeel van het elektrisch systeem van de auto. Hij recycleert immers de energie die de batterij van de auto oplaadt wanneer de auto rijdt. Als de dynamo van uw BMW E90 slecht is, merkt u zaken als een radio die niet werkt, zwakke binnenverlichting en falende elektrische ramen.

Defecte bedrading

Een ander veel voorkomend elektrisch probleem waarover BMW E90 gebruikers hebben geklaagd, is defecte bedrading. Als de accu, dynamo en zekering in orde zijn, moet u de bedrading en kabels in uw auto controleren. Als de bedrading beschadigd of slecht uitgevoerd is, krijgen sommige elektrische componenten geen of onvoldoende stroom om soepel te werken. Laat de monteur dit probleem oplossen.

Defecte raamregelaar

Dit is een veel voorkomend probleem bij de meeste BMW modellen. Toch komt het vaker voor bij oude BMW modellen dan bij de nieuwere. Dit probleem ontstaat doordat de kabels in de raamregelaar losraken. Dit systeem bestaat uit katrollen die na verloop van tijd losraken, waardoor de regulator niet meer werkt. Om dit probleem te verhelpen, moet een monteur de losgeraakte draden verbinden.

Auto start langer

Zoals eerder gezegd zijn de belangrijkste elektrische problemen van de BMW E90 verbonden met de accu. Dus, als de accu genoeg vermogen heeft of aan het sterven is, zal het langer duren voor de auto start. U moet de toestand van de accu controleren en indien mogelijk vervangen.

  Wat is BMW's kleinste auto?

Een doorgebrande zekering

De zekering van uw auto is zeer belangrijk omdat ze andere elektrische onderdelen van uw auto beschermt. Als uw zekering defect of doorgebrand is, is dat een ernstig probleem. Zekeringen van de BMW E90 springen meestal uit omdat er te veel stroom aan het circuit wordt onttrokken. Vervang doorgebrande zekeringen altijd, zodat uw elektrische onderdelen niet in gevaar komen bij te veel stroom.

Problemen met de ontsteking

Het contactslot is een belangrijk onderdeel van een auto omdat het de auto start. Als het beschadigd of defect is, moet het worden vervangen voordat het andere onderdelen van uw auto aantast.

De ruitenwisser gaat uit

Een ander elektrisch probleem dat BMW E90 gebruikers gemeld hebben, zijn defecte ruitenwissers. In andere gevallen gingen de ruitenwissers zelf aan. Dit is een teken dat u problemen heeft met de bedrading, zoals losse of beschadigde draden. Daarnaast kan ook de ruitenwisserschakelaar defect raken en dit probleem veroorzaken.

FAQ

Wat doet een BMW tussendeur?

Het werk van de BMW junction door is het identificeren van de volgende signalen en deze aan andere busgebruikers kenbaar maken; elektrische raamschakelaar – rechter achterdeur, elektrische raamschakelaar – passagiersdeur voor en elektrische raamschakelaar – achterdeur aan bestuurderszijde.

Is de BMW E90 een betrouwbare auto?

Ja, de BMW E90 is misschien geen erg krachtige auto, maar wel een erg betrouwbare auto. De meeste betrouwbaarheidsagentschappen geven hem namelijk een bovengemiddelde betrouwbaarheidsscore en hij registreert minder problemen dan de meeste BMW modellen in zijn klasse. Hij is ook goedkoper in onderhoud dan de meeste BMW 3 Reeks modellen.

  Is de BMW M5 een goede auto?

Wat zijn de meest voorkomende elektrische problemen bij BMW modellen?

De meeste BMW modellen hebben elektrische problemen. Dit zijn echter de meest voorkomende elektrische problemen die BMW gebruikers melden: accuproblemen, ontstekingsproblemen, slechte of defecte dynamo, doorgebrande zekering, bedradingsproblemen en beschadigde kabels. Als u dus van plan bent een nieuw of gebruikt BMW model te kopen, verwacht dan in de loop der jaren een van deze elektrische problemen.

Welke andere problemen heeft de BMW E90 behalve elektrische problemen?

De BMW E90 mag dan een betrouwbare sedan zijn, hij heeft ook een heleboel problemen. Afgezien van de elektrische problemen, heeft deze auto ook last van olielekken, turbinestoring, problemen met de bobine, koolstofophoping, VANOS Solenoid problemen, brandstof injector storing, en nog veel meer.

Ondanks de vele problemen kan de BMW E90 bij goed onderhoud meer dan 250.000 mijl rijden.

Conclusie

Zoals de meeste BMW’s heeft de BMW E90 verschillende elektrische problemen die tijdig moeten worden aangepakt om escalatie van het probleem te voorkomen. Niettemin is de beste manier om de meeste elektrische problemen te voorkomen, te zorgen voor een betrouwbare en krachtige accu in uw auto. Laat uw auto ook onderhouden, zodat problemen als bedradingsproblemen en doorgebrande zekeringen tijdig worden aangepakt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts