BMW F11 – Alles wat u moet weten

BMW F11

De BMW F11 5 Reeks touring is een elegante en praktische auto die veel gezinnen graag zouden willen hebben. Dankzij het ruime interieur en de laadruimte die hij biedt. Bovendien is hij zeer zuinig en efficiënt met veel veiligheidsvoorzieningen.

Met een topsnelheid van ongeveer 140 mph, is deze auto behoorlijk sneller dan de meeste van zijn rivalen. Daarnaast is hij gemakkelijk te besturen met een soepele rit en luxueuze kenmerken. De auto is echter niet zo betrouwbaar omdat het onderhoud vrij duur is. Bovendien hebben gebruikers verschillende problemen gemeld waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden.

Geschiedenis van de BMW F11

De eerste BMW 5-Serie werd gelanceerd in 1972. Op dit moment is de BMW 5-Serie aan zijn 7e generatie toe, wat een geweldige prestatie is. Aan de andere kant, de BMW F11, die deel uitmaakt van de 5-serie werd gelanceerd in 2010, nadat de F10 werd gelanceerd in 2009. Beide auto’s vallen in de zesde generatie van BMW.

BMW’s zesde generatie bestaat uit de F10 (sedan), F11 (wagon die op de markt wordt gebracht als touring), en F07 (fastback maar op de markt gebracht als Gran Turismo). Bovendien werd een sedanversie met lange wielbasis (F18) verkocht in China, het Midden-Oosten en Mexico. Verder werd de BMW F11 touring alleen geproduceerd tussen 2010 en 2017.

Kenmerken van de BMW F11

Uiterlijk

De uiterlijke aantrekkingskracht van de BMW F11 is uitstekend, want hij ziet er elegant en majestueus uit. Dankzij het doordachte design is de wendbaar ogende nierengrille ingesloten tussen twee LED-koplampen. Bovendien maken de zijdelingse vouwlijnen hem nog eleganter en geven de 18-inch lichtmetalen velgen hem een sportieve uitstraling.

Ook het interieur is adembenemend met dure materialen, een uitstekende afwerking van de bekleding, een lederen stuurwiel en lederen zetels. De zetels zijn ook comfortabel en de grote laadruimte is ideaal om uw spullen in te bewaren als u op pad gaat. Deze auto is een echte definitie van luxe in combinatie met praktische bruikbaarheid.

  BMW Z4 betrouwbaarheid

De BMW F11 5-Serie Wagon heeft een wielbasis van 116,9 inch, een lengte van 193,2 inch, een breedte van 73,2 inch en een hoogte van 57,6 inch.

Prestaties

Wat BMW onderscheidt van de meeste concurrenten zijn de high-performance wagens. De basis BMW F11 touring wordt geleverd met een 2.0-liter inline-4 motor die 184 pk en 199 lb-ft koppel levert. Dit is uitstekend, want hij klokt ook 0 tot 60 mph in 8,3 seconden en heeft een topsnelheid van 140 mph.

Comfort en Laadruimte

Als het op ruimte en cabinevolume aankomt, is de F11 een van de beste. Hij heeft vijf deuren en vijf zitplaatsen. Bovendien is er voldoende been- en hoofdruimte voor zelfs lange mensen. Voor wie veel bagage heeft, zijn de achterzetels neerklapbaar om de laadruimte te vergroten. Zo is er minstens 19,77 kubieke meter ruimte voordat de achterbank is opgeklapt.

Brandstofefficiëntie

Het hebben van een luxe auto kan een hoofdpijn zijn, vooral als het een slurper is. Dat is echter niet het geval, want de BMW F11 is zeer zuinig. Hij heeft een EPA-waardering van 26,4 mpg in de stad, 42,8 mpg op de snelweg, en 34,6 mpg gecombineerd.

Prijzen

Als u de functies, luxe, veiligheid en functionaliteit die deze auto biedt in overweging neemt, zult u zien dat u waar voor uw geld krijgt. Niettemin, als u de kosten van reparatie en onderhoud in overweging neemt, kan het een harde pil zijn om te slikken aangezien zijn manier duur is. De basisprijs van de BMW F11 5-Serie touring bedraagt 50.000 dollar.

  Hebben BMW's veel problemen?

FAQ

Is de BMW F11 het waard om geld aan uit te geven?

Ja, de BMW F11 is elke dollar waard die u eraan uitgeeft. Niet alleen is hij luxueus en geavanceerd, maar hij is ook ruim met veel laadruimte. De auto is ook veilig en is uitgerust met tal van technologische snufjes die de rit niet alleen leuk maar ook onvergetelijk maken.

Echter, je moet bereid zijn om te besteden aan het onderhoud ervan, zodat het kan blijven werken op een hoog niveau. Als u dit niet doet, zult u spijt krijgen van het krijgen van deze auto als problemen zullen blijven ophopen en leiden tot kostbare reparaties.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW F11?

De BMW F1 heeft verschillende problemen die geïnteresseerde kopers of eigenaars moeten kennen. Deze omvatten vacuümpomp storing, defecte airbags, oververhitting van de motor, verlies van vermogen, en rammelend geluid van de motor. Andere problemen zijn VANOS olielekkage, stuurwielgeluiden, storingslampje dat gaat branden, en het falen van de achterruitwisser.

Hoe snel is de BMW F11?

De BMW F11 is niet ontworpen om de snelste auto in zijn klasse te zijn. Toch is hij behoorlijk snel, want hij kan in slechts 8,3 seconden van 0 naar 60 accelereren. Bovendien haalt hij een indrukwekkende topsnelheid van 140 km/u, wat een van de beste is in zijn klasse. De prestatievariant van de BMW F11 is de BMW F11 5 Reeks Touring LCI 520i performance.

Wat is het verschil tussen BMW F11 en F10?

Het belangrijkste verschil tussen de BMW F11 en F10 is dat de BMW F10 een berline is, terwijl de BMW F11 een stationwagon of touring is. Bovendien is de F11 iets luidruchtiger dan de F10 omdat de kofferbak niet is afgesloten zoals bij de F10. Bovendien heeft de F11 een grotere koffer dan de F10 omdat de achterbank kan worden opgeklapt om de bagageruimte te vergroten.

  Is BMW betrouwbaar na 100k?

Heeft de BMW F11 veel problemen?

De eerdere BMW F11 modellen hadden veel problemen. BMW F11 5-Serie Touring modellen gemaakt tussen 2010 en 2013 hadden veel problemen. BMW verbeterde zich echter en kwam vanaf 2014 met nieuwe modellen die minder problemen hadden. Al met al heeft BMW F11 veel problemen te verwerken, ook al is het een betrouwbare serie.

Conclusie

Als u op zoek bent geweest naar een luxe en praktische auto voor uw gezin, dan is de BMW F11 een perfecte keuze voor u. Deze auto is ruim, comfortabel, veilig, efficiënt, reageert snel en heeft uitstekende rijeigenschappen. Toch heeft hij ook verschillende problemen waar gebruikers mee te maken moeten krijgen, zoals defecte airbags, defecte vacuümpomp en oververhitting van de motor.

Bovendien kunnen de meeste problemen met de BMW F11 worden verholpen door een gecertificeerde BMW monteur of door het BMW service center. Als u besluit om te investeren in de BMW F11 5-Serie touring, wees dan bereid om een flinke prijs te betalen als het gaat om reparatie en onderhoud. Over het geheel genomen is de auto betrouwbaar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts