BMW F30 – Alles wat u moet weten

BMW F30

BMW F30 is een van de meest succesvolle BMW 3 Reeksen. Dankzij zijn mooi design, uitzonderlijke prestaties, comfort, praktische bruikbaarheid en betrouwbaarheid. Vandaag doen de tweedehands BMW F30 modellen het goed op de tweedehands automarkt.

De BMW F30 was beschikbaar in verschillende carrosserie stijlen, waaronder sedan, cabriolet, coupe, stationwagon, en hatchback. Daarnaast heeft de BMW F30 benzine-aangedreven en plug-in hybride modellen zoals het BMW 330e model.

Ondanks de vele uitzonderlijke kenmerken, heeft de BMW F30 ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn voordat ze investeren. Het goede nieuws is dat de meeste van die problemen bij alle BMW modellen terug te vinden zijn. De problemen hebben te maken met de motor, de transmissie, de ophanging en de turbo.

Geschiedenis van de BMW F30

De BMW F30 maakt deel uit van de BMW 3-Serie, die al sinds 1975 bestaat. De BMW F30 is echter in 2011 op de markt gebracht en maakt deel uit van de BMW 3-Serie zes-generatie. De voorganger van de BMW F30 is de BMW G20, die tot op heden in 2019 in productie ging.

Na zijn debuut op de Autosalon van Genève in maart 2012, was BMW F30 de eerste van de zes-generatie 3-serie die in de verkoop ging. Eerdere modellen waren de BMW 328i en 335i. Later introduceerde BMW de 320di-, 318d- en 316d-modellen.

Bovendien is de BMW F30 de eerste generatie van de BMW 3-serie die uitsluitend wordt aangedreven door turbomotoren en elektrische stuurbekrachtiging. Dit systeem verving de hydraulische stuurbekrachtiging die eerder werd gebruikt. Bovendien was het het eerste model van de BMW 3-Serie met een 3-cilinder motor.

Kenmerken van de BMW F30

Uiterlijk

De BMW 3 Reeks heeft enkele van de meest stijlvolle en sportieve sedans op de markt. Naast een luxueuze en statige uitstraling heeft de BMW F30 ook een wendbaar uiterlijk waar veel BMW liefhebbers van houden. Het maakt dus niet uit of u de BMW F30 sedan, cabriolet of coupé kiest, ze zullen zich nog steeds onderscheiden van de concurrentie.

  Beste kleine BMW hatchback

Bovendien zijn deze auto’s voorzien van een hoogwaardig, comfortabel, geavanceerd en luxueus interieur. De sedans zijn zeer comfortabel en hebben veel laadruimte.

Prestaties

Op het vlak van prestaties heeft de BMW F30 enkele krachtige modellen die autoliefhebbers graag zullen hebben. De line-up bestaat uit sDrive-modellen met achterwielaandrijving, xDrive-modellen met vierwielaandrijving en high-performance auto’s.

Het is echter ook belangrijk om op te merken dat high-performance modellen uit de BMW F30 duurder zijn dan de basistrims en minder zuinig zijn. De BMW 340i is bijvoorbeeld krachtiger en sneller dan de BMW 328i, maar de 328i heeft een betere brandstofefficiëntie. Hij is ook betaalbaarder.

Comfort en Laadruimte

Afhankelijk van het type koetswerk, zult u merken dat de meeste BMW F30 modellen ruim zijn met veel bagageruimte. De meeste bieden plaats aan tot vijf passagiers; ze zijn dus zeer praktisch en ideaal voor het gezin.

Brandstofefficiëntie

Omdat BMW F30 uit verschillende modellen bestaat, is het een hele uitdaging om een specifieke EPA rating te bepalen. Maar zoals de meeste BMW 3 Reeksen, is de F30 zeer zuinig en dat is een van de redenen waarom het het best verkochte model van de BMW 3 Reeks is.

Bijvoorbeeld, de BMW 328i, die deel uitmaakt van de F30 line-up heeft een EPA rating van 26 mpg in de stad, 36 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 30 mpg. Aan de andere kant, de BMW 335i wordt geleverd met een EPA rating van heeft een waardering van 18 mpg in de stad, 27 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 21 mpg.

  2022 BMW X5 VS Audi Q7 - Wat is beter?

Prijs

Prijstechnisch is de BMW F30 serie vrij duur, wat niet erg is aangezien het een luxueuze auto is met top-notch en geavanceerde functies. Bovendien presteert hij uitzonderlijk goed en is hij zuinig. Momenteel gaan kwaliteitsvolle tweedehands BMW F30 modellen voor ongeveer $2.500, afhankelijk van het model en de staat van de auto.

FAQ

Wat betekent BMW F30?

F30 is BMW’s interne modelcode die specifiek wordt verstrekt voor de 6e generatie BMW 3-Serie, geproduceerd tussen 2011 en 2019. Deze modelcode onderscheidt hem van andere BMW 3-Series, zoals de F31, F34, F35, E46, E90, en nog veel meer.

Is de BMW F30 betrouwbaar?

Dat hangt af van de auto’s die u vergelijkt met de F30. Over het algemeen is de BMW F30 iets boven gemiddeld betrouwbaar zoals de meeste BMW 3 Reeksen. Niettemin, aangezien hij veel problemen registreert en hij duur is in onderhoud, is deze auto nog steeds niet erg betrouwbaar. Maar het is beter dan de meeste BMW 5-Series of zelfs 1-Series.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW F30?

De BMW F30 is een uitstekende midsize berline met veel uitzonderlijke kenmerken. Maar voordat u in deze auto investeert, is het ook van vitaal belang om enkele van de problemen te kennen die u tijdens het bezit zult tegenkomen. Veel voorkomende problemen van de F30 zijn motor problemen, schorsing problemen, turbo problemen, transmissie, roest, en distributieketting problemen.

De meeste van deze problemen kunnen worden vermeden als u zich houdt aan de door BMW aanbevolen onderhoudsbeurten. Ook een regelmatig bezoek aan de monteur zal ervoor zorgen dat de levensduur van uw auto wordt verlengd.

  Wat is de beste kleine BMW SUV?

Wat is de hoge kilometerstand voor BMW F30?

Als u op zoek bent naar een tweedehands BMW F30 om te kopen, zoek dan naar een exemplaar met minder dan 100.000 mijl. Dit komt omdat de BMW F30 problemen begint te ontwikkelen wanneer hij 80.000 mijl bereikt. En als de auto meer dan 100.000 mijl heeft afgelegd, is dit een teken dat u op het punt staat om te maken te krijgen met meer ernstige BMW F30 problemen.

Is BMW F30 duur in onderhoud?

Als u nog onder BMW garantie valt, dan is het onderhoud goedkoop. Maar als de auto niet meer onder garantie valt en al wat kilometers heeft gemaakt, dan wordt het onderhoud erg duur. Dat komt omdat hij vaker dan normaal kapot gaat en de kosten van BMW onderdelen relatief hoog zijn.

Conclusie

Ondanks dat de BMW F30 in 2019 uit productie is genomen, was het een uitzonderlijke auto met veel bijzondere eigenschappen. De auto was comfortabel, veilig, ruim, geavanceerd, betrouwbaar en zuinig met brandstof. Hij wordt ook geleverd met verschillende carrosserie-opties, waardoor verschillende kopers een auto kunnen kiezen die hen het meest aanspreekt.

Maar zoals alle BMW’s heeft ook de F30 een aantal problemen, die kunnen worden vermeden door goed voor de auto te zorgen. Over het geheel genomen is het een mooie auto met een goede staat van dienst, maar je moet wegblijven van het 2013 BMW F30 modeljaar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts