BMW F31 – Alles wat u moet weten

BMW F31

BMW heeft een lange geschiedenis van grote innovatie. Ze produceren enkele van de beste auto’s op de markt en bieden een verscheidenheid aan carrosserie stijlen. De BMW F31 is een van de beste BMW toerwagens ooit geproduceerd. Maar wat heeft de BMW F31 te bieden?

De BMW F31 3-Serie touring of wagon is een slanke en prachtig ontworpen auto. Hij biedt plaats aan vijf personen en beschikt over een ruime laadruimte. Als gevolg daarvan is het een van de beste praktische auto’s op de markt, omdat hij kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden.

Bovendien is de F31 ook uitgerust met een interieur van topkwaliteit met een uitstekende afwerking. Het is ook leuk om te rijden vanwege de uitzonderlijke prestaties en het gemak van de behandeling. Echter, de F31 is vrij duur in onderhoud, ook al is hij betrouwbaar.

Geschiedenis van de BMW F31

De BMW 3-Serie bestaat van 1975 tot heden. De 3-Serie is momenteel toe aan de zevende generatie, wat een prestatie van formaat is. De eerste generatie van de 3-Serie was alleen leverbaar in een 2-deurs coupé, maar dat veranderde in de loop der jaren, want de 3-Serie biedt coupes, sedans, cabriolets en wagens of touring.

De BMW F31 ontstond in de zevende generatie van de BMW 3-Serie. Zijn broer, de F30 werd geproduceerd in 2009, terwijl de BMW F31 werd geproduceerd in 2010. Later voegde BMW ook de F34 toe, dat is een hatchback, ook wel Gran Turismo genoemd. Merk op dat de BMW F30 een sedan is.

Enkele van de opmerkelijke BMW 3-Serie modellen gemaakt onder de F31 zijn de 328i, 320d, en 330d. Al deze modellen zijn gemaakt in 2011. De 320i, 316d, en 318d modellen werden daarentegen gemaakt vanaf 2012.

  Hebben BMW's richtingaanwijzers?

Kenmerken van de BMW F31

Uiterlijk

Als het op uiterlijk aankomt, is de BMW F31 touring een van de best uitziende wagens op de markt. Dit komt omdat de meeste wagens er saai uitzien, wat normaal is. Dankzij kenmerken zoals de middelgrote nierengrille die mooi ingeklemd zit tussen twee mooie LED-koplampen.

Daarnaast heeft hij ook grote wielen en de standaard BMW zijplooilijn past perfect bij de rest van de auto. Het interieur is ook van een ander niveau, want het is niet alleen ruim, maar ook luxueus met dure materialen en geavanceerde technologieën.

De BMW F31 is een lange en mooie auto met een wielbasis van 110,6-inch, een lengte van 182-inch, een breedte van 71,3-inch en een hoogte van 56,3-inch.

Prestaties

Als u prestaties wenst, moet u overwegen om naar de BMW F30 M variant te kijken, want de BMW F31 is niet gebouwd voor prestaties. Niettemin heeft hij nog steeds een aantal uitstekende varianten met krachtige motoren en snelheid. De BMW F31 330d bijvoorbeeld heeft een krachtige motor en kan in 5,6 seconden van 0 naar 60 accelereren met een topsnelheid van 155 mph.

Comfort en Laadruimte

De BMW F31 is een touring wagon, wat betekent dat hij zeer ruim is. Deze auto biedt plaats aan vijf personen met veel comfort. Hij heeft ook een grote laadruimte, maar de achterzetels kunnen ook worden opgeklapt wanneer ze niet worden gebruikt om de ruimte te vergroten. Het is dus een zeer praktische auto en zeer geschikt voor een gezin.

Brandstofefficiëntie

De meeste wagens van de BMW 3 Reeks zijn zuinig in verbruik. Ook de BMW F31 modellen zijn zuinig, waarbij de 316d de zuinigste is en de 330d de minst zuinige. Zo heeft de BMW 316d een brandstofefficiëntie van 64,2 mpg, terwijl de 330d 54,3 mpg heeft.

  BMW X3 - Alles wat u moet weten

Prijs

Sinds BMW de F31 line-up in 2019 stopzette, kunt u alleen nog maar kwaliteitsvolle tweedehands BMW F31’s op de markt vinden. De meeste van hen variëren tussen $ 10.000 en $ 30.000. Zorg er altijd voor dat u een grondige inspectie uitvoert bij het kopen van gebruikte auto’s, meer nog van particulieren of particuliere dealers.

FAQ

Is de BMW F31 betrouwbaar?

Ja, de BMW F31 is zeer betrouwbaar. Veel betrouwbaarheidsbureaus hebben hem iets boven het gemiddelde gerangschikt, wat een goede zaak is. De onderhoudskosten van deze auto zijn echter nog steeds hoog en daarom scoort hij niet zo hoog op betrouwbaarheidsbeoordelingen als hij zou moeten.

Wat zijn enkele van de meest voorkomende problemen met de BMW F31?

De BMW F31 is een uitzonderlijke luxewagen die veel mensen graag zouden hebben. Niettemin heeft deze wagen ook verschillende problemen die geïnteresseerde kopers of gebruikers zouden moeten kennen. Sommige van de problemen die BMW F31 heeft zijn oververhitting van de motor, problemen met de distributieketting, defecte airbags, defecte krukas sensor, en vele anderen.

Hoewel de F31 heeft veel problemen te kampen met, niet alle problemen zijn te vinden op een auto. Sommige problemen zijn er alleen in bepaalde modeljaren. Bovendien kunt u een BMW service center of gecertificeerde technicus bezoeken om de bovenstaande problemen met veel gemak te verhelpen.

Hoe snel is de BMW F31?

De BMW F31 touring wagon is niet gebouwd voor snelheid. Toch presteert hij uitzonderlijk goed en is hij sneller dan de meeste auto’s in zijn klasse. De best presterende auto in deze line-up is bijvoorbeeld de BMW F31 330d.
De BMW F31 330d M Sport wordt geleverd met een 3.0-liter single-turbo straight-six motor. Deze krachtige motor levert tot 254 pk en 413 lb-ft koppel. Hij kan ook in slechts 5,6 seconden van 0 naar 60 accelereren en heeft een topsnelheid van 155 mph.

  2022 BMW X6 vs Mercedes GLE

Hoe lang gaat de BMW F31 mee?

Deze touringwagen is uitgerust met een van de meest betrouwbare BMW motoren. Daarom kan deze auto, als hij goed wordt onderhouden, meer dan 250.000 mijl meegaan. Wordt hij echter niet goed onderhouden, dan haalt hij misschien niet meer dan 150.000 mijl.

Is BMW F31 gemakkelijk te repareren?

BMW’s zijn niet alleen uitgerust met gesofisticeerde technologie, maar ze gaan ook vaak stuk. En wanneer ze stuk gaan, vereisen de meeste problemen gespecialiseerde apparatuur om te herstellen. Ook al zijn BMW’s moeilijk te repareren, de BMW F31 is niet zo moeilijk te repareren, zolang u het juiste gereedschap heeft.

Slotgedachten

Al met al is de BMW 3-Serie F31 touring een uitstekende auto die veel eigenschappen te bieden heeft. Deze wagen is betrouwbaar, comfortabel, luxueus, ruim, elegant en veilig. Niettemin heeft hij ook te maken met een paar dingen, zoals olielekkages, oververhitting van de motor, problemen met de distributieketting, en nog veel meer.

Maar indien goed onderhouden, zal de BMW F31 de meeste van de bovenstaande problemen niet hebben. De enige uitdaging zullen de kosten van onderhoud zijn, die vrij hoog zijn. Hoe dan ook, dit is een uitstekende luxe auto en zijn zeer betrouwbaar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts