BMW i3 – Alles wat u moet weten

Als u op zoek bent naar een compacte, stijlvolle, milieuvriendelijke en luxueuze elektrische auto, dan is de BMW i3 een goede optie. Deze auto is ook gemakkelijk in de stad te rijden en te parkeren. Ondanks zijn compacte ontwerp kan hij tot vijf passagiers vervoeren.

U zult echter veel moeten betalen voor het mooie uiterlijk en de hightech functies die deze auto biedt. Hij is duurder dan zelfs de basis Tesla Model 3, die sneller en betrouwbaarder is en betere prestaties levert. Al met al is de BMW i3 een uitstekende auto voor wie zich gemakkelijk door de stad wil bewegen.

Met een actieradius van ongeveer 97 mijl is de BMW i3 niet de beste auto voor mensen die een lange afstand willen afleggen. Zijn concurrenten zoals Tesla Model 3, Nissan Leaf, en Chevy Bolt hebben een betere actieradius. Bovendien is de BMW i3 minder betrouwbaar dan de meeste van zijn concurrenten.

Geschiedenis van de BMW i3

De BMW i3 is een hatchback met hoog dak, gemaakt door BMW. Hij is voorzien van een elektrische aandrijflijn en heeft een onder de vloer geplaatst lithium-ion accupakket. Bovendien is hij uitgerust met een achterwielaandrijving via een transmissie met één versnelling. Het is BMW’s eerste nul-emissie auto.

In tegenstelling tot de meeste volledig elektrische auto’s, is de BMW i3 verkrijgbaar in twee versies: de volledig elektrische (BEV) versie en de hybride (REX) versie. Deze laatste maakt gebruik van de accu, maar heeft ook een optionele bereikvergrotende motor. Bovendien startte de productie van de BMW i3 in 2013 in Leipzig.

Deze auto kan bogen op diverse onderscheidingen, en het is een van de beste volledig elektrische compacte auto’s op de markt. De BMW i3 stond van 2014 tot 2016 op de 3e plaats van alle verkochte elektrische auto’s ter wereld. Daarnaast ontving het twee wereldauto van het jaar awards, en het werd ook uitgeroepen tot de beste wereld auto ontwerp van het jaar in 2014.

  BMW M8 Betrouwbaarheid

Kenmerken van de BMW i3

Uiterlijk

De BMW i3 is een goed uitziende en compacte hatchback. Het is een van de best uitziende auto’s in zijn klasse met een hoogrood design. Zoals de meeste elektrische BMW modellen heeft hij een kleine nierengrille, gepositioneerd tussen twee LED lampen.

Naast een elegant exterieur is ook het interieur van de BMW i3 van topklasse, met een ruime cabine, hoogwaardige materialen en geavanceerde technologie. Hij biedt ook plaats aan vijf passagiers, waarbij de been- en hoofdruimte voor ruimer zijn dan de been- en hoofdruimte voor.

Deze uitstekende hatchback heeft een wielbasis van 101,2 inch, een lengte van 158,1 inch, een breedte van 70,5 inch en een hoogte van 62,6 inch.

Prestaties

Dit is een van de gebieden waar de BMW i3 tekortschiet. Omdat hij wordt geleverd met een kleine accu, is deze auto niet erg krachtig en heeft hij een kleine actieradius. Hij is gebaseerd op een elektrisch/gas-motortype dat maximaal 181 pk en 199 lb-ft aan koppel levert. Hij heeft ook een actieradius van maximaal 97 mijl, hoewel dit kan veranderen naargelang de uitrusting.

Comfort en laadruimte

De BMW i3 mag dan een compacte hatchback met hoog dak zijn, deze elektrische auto is ruim. Hij biedt plaats aan vijf passagiers en heeft een zee van ruimte. Hij heeft in totaal 84 kubieke meter passagiersvolume, wat prima is. Daarnaast heeft hij 15,1 kubieke meter laadruimte met de achterbank omhoog en 36,9 kubieke meter ruimte met de achterbank neergeklapt.

  BMW VS Skoda betrouwbaarheid - wat is beter?

Prijs

Voordat u de BMW i3 koopt, is het van cruciaal belang om zijn prijs te vergelijken met die van zijn concurrenten, zoals de Nissan Leaf (28.400), Tesla Model 3 (46.400), en Chevy Bolt (32.400). U zult merken dat de BMW i3 veel duurder is dan deze auto’s, terwijl ze een betere actieradius, meer vermogen en meer betrouwbaarheid hebben. BMW i3 heeft een basisprijs van ongeveer $ 52.400.

FAQ

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW i3?

Als u van plan bent een tweedehands BMW i3 van goede kwaliteit aan te schaffen, zorg er dan voor dat u een aantal van de problemen kent waarmee u onderweg waarschijnlijk te maken krijgt. Enkele van de meest voorkomende problemen met de BMW i3 zijn een verkeerde printplaat, stuurproblemen, problemen met de range extender, traag laden, brandstof-damp problemen, en motor mount failure.

Merk op dat deze problemen variëren van modeljaar tot modeljaar. Sommige problemen kunnen alleen worden gevonden op de 2014 BMW i3, terwijl andere op de 2018 BMW i3. Dus, neem de tijd en zoek uit welke problemen gebruikelijk zijn op het model dat u van plan bent aan te schaffen.

Is de BMW i3 goedkoop in onderhoud?

Ja, de BMW i3 is een van de duurste elektrische auto’s om te onderhouden. Zoals de meeste BMW’s ondervindt ook deze auto veel problemen die op tijd aangepakt moeten worden om dure reparaties te vermijden. Bovendien zijn de onderdelen en BMW services zeer kostbaar, waardoor de onderhoudskosten nog verder oplopen.

Na hoeveel kilometer begint de BMW i3 problemen te vertonen?

Sommige BMW i3 gebruikers hebben verklaard dat ze al na 40.000 mijl problemen kregen. De meeste serieuze problemen beginnen echter nadat de auto ongeveer 80.000 mijl heeft afgelegd. Dus, als u de levensduur van uw batterij i3 wilt verlengen, zorg dan voor de juiste zorg en onderhoud.

  Beste BMW voor een gezin

Hoe lang gaat de BMW i3 mee?

De BMW i3 is al minstens 9 jaar op de markt. Toch is gebleken dat deze auto, ook al kan hij meer dan 100.000 km afleggen, op de lange termijn behoorlijk problematisch en duur is in het bezit. De BMW i3 is een van de duurste volledig elektrische auto’s om te bezitten vanwege het aantal problemen waarmee hij te maken heeft.

Is de BMW i3 nog steeds de moeite waard?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een compacte elektrische hatchback zoekt die gemakkelijk door de stad rijdt, een uitstekend interieur heeft en milieuvriendelijk is, dan is de i3 de ideale keuze. Maar als je een compacte elektrische auto wilt met een behoorlijke actieradius, die betrouwbaarder, sneller en goedkoper in onderhoud is, dan is de i3 niet de beste auto.

Samenvatting

De BMW i3 biedt een soepele rit, uitstekende rijeigenschappen, een hoogwaardig interieur, hightech voorzieningen en een ruime cabine. Hij heeft echter een kleine actieradius, is minder betrouwbaar en duurder dan de meeste concurrenten. Toch is het een koopje als je bedenkt dat de concurrentie goedkoper, sneller, krachtiger en betrouwbaarder is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts