BMW iX3 – Alles wat u moet weten

Net als alle andere grote autofabrikanten, heeft ook BMW zich in de competitie voor elektrische auto’s gemengd. Op dit moment heeft het drie verschillende volledig elektrische auto’s in de aanbieding, waarvan de BMW ix3 er één van is. BMW is van plan om meer modellen uit te brengen om te concurreren met Tesla, Audi, Mercedes en Jaguar.

De BMW ix3 is een van de best verkochte volledig elektrische SUV’s op de markt. Maar voordat je investeert in deze compacte luxe crossover SUV, is het van vitaal belang om de auto van binnen en buiten te leren kennen, zodat je weet waar je aan begint.

Geschiedenis van de BMW ix3

De BMW ix3 is een volledig elektrische compacte luxe crossover SUV gemaakt door BMW. De auto werd voor het eerst gepresenteerd op de 2018 Beijing Motor Show, maar hij werd pas in 2020 geproduceerd. Deze batterij-elektrische SUV werd gebouwd op hetzelfde platform als de traditionele BMW X3 met slechts een paar wijzigingen.

De BMW ix3 is de eerste elektrische BMW SUV, maar de derde elektrisch aangedreven BMW I gezinsauto. In tegenstelling tot de meeste van zijn concurrenten, is deze auto uitgerust met een achterwielaandrijving. Hij heeft ook 5 deuren, waardoor hij zeer praktisch is. Gebruikers hebben de keuze uit de Premier Edition of de Premier Edition Pro.

Kenmerken van de BMW iX3

Uiterlijk

De BMW ix3 is een van de best uitziende auto’s in zijn klasse. Deze volledig elektrische luxe SUV is fraai vormgegeven met een bescheiden nierengrille, standaard LED-koplampen, een panoramisch glazen zonnedak en aerodynamische wielen. Deze auto lijkt op de BMW X3 met een paar wijzigingen.

Het interieur is ook upscale met een aantal van de top functies, materialen en technologie. Kopers zullen houden van de high-end Vernasca lederen stoelen, Harman Kardon Surround System, sportstoelen, en BMW intelligente assistent.

  BMW ix3 VS Tesla Model Y - Wat is beter?

Prestaties

De BMW ix3 is niet de best presterende auto in z’n klasse. Toch presteert hij uitzonderlijk goed, want hij levert tot 282 pk en 295 lb-ft aan koppel. Hij kan ook in 6,8 seconden van 0 naar 60 accelereren en heeft een topsnelheid van maximaal 112 km/u.

Als u een beter presterende volledig elektrische SUV wenst, overweeg dan de Tesla Model X of Audi e-Tron, die krachtiger en sneller zijn dan de BMW ix3.

Comfort en lading

Net als de conventionele BMW X3 is de BMW ix3 ruim en ideaal voor een gezin van vijf. Hoewel hij niet zo ruim is als de BMW X5, biedt deze auto toch voldoende ruimte in vergelijking met zijn concurrenten zoals de Mercedes EQC en Audi e-Tron.

Actieradius

Uitgerust met een 80kWh accupakket, biedt de BMW ix3 een van de beste actieradius. Deze auto kan tot 286 mijl afleggen op een volle lading. Bovendien wordt hij geleverd met een oplaadsnoer en een 1-jarige BMW oplaadpas. U kunt dus zonder zorgen onderweg opladen.

Prijs

De BMW ix3 is een van de duurste volledig elektrische SUV’s op de markt. Met een basisprijs van rond de $114.900 is deze auto duurder dan de Jaguar I-Pace, Mercedes EQC, en Audi e-Tron. Integendeel, de meeste van deze auto’s zijn krachtiger en presteren beter dan de BMW ix3.

FAQ

Is BMW Ix3 een goede investering?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een praktische, luxueuze, betrouwbare en milieuvriendelijke compacte luxe crossover SUV wilt, dan is de BMW ix3 een fantastische investering. Hij is ook milieuvriendelijk omdat hij niet op brandstof rijdt.

  Wat is beter, BMW sDrive of xDrive?

Als u echter een betrouwbare auto wilt waarmee u lange ritten kunt maken, blijf dan weg van de BMW ix3. Bovendien is de BMW ix3 een van de slechtst presterende auto’s in zijn klasse, want hij is niet krachtig en niet snel.

Is de BMW ix3 een betrouwbare auto?

Natuurlijk, ja. Omdat het een volledig elektrische SUV is, is de BMW ix3 zeer betrouwbaar. Hij is betrouwbaarder dan zijn concurrenten zoals Jaguar I-Pace, Volvo XC60 en Mercedes EQC. Bovendien is hij ook betrouwbaarder dan zijn tegenhanger op gas, de BMW X3. Dankzij het krachtige 80kWh accupakket dat tot 285 mijl levert op een volledige lading.

Wat is een hoge kilometerstand voor een BMW iX3?

Er is niets zoals een hoge kilometerstand op een BMW ix3. Dat komt omdat de auto nog nieuw op de markt is en niet beoordeeld kan worden op basis van een paar jaar bestaan. Niettemin is van de meeste elektrische SUV’s bekend dat ze meer dan 100.000 mijl afleggen. Dus, als u van plan bent om een gebruikte BMW ix3 te kopen, houd dan dit in gedachten.

Is de BMW iX3 een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de BMW ix3 kan een goede dagelijkse bestuurder zijn. Dat komt omdat hij in vergelijking met zijn concurrenten goedkoper is in onderhoud. Bovendien vervuilt hij het milieu niet zoals zijn tegenhangers die op benzine rijden, wat betekent dat u de ozonlaag spaart.

Bovendien heeft de BMW ix3 een uitstekende actieradius van 285 mijl, wat genoeg is om een aantal kilometers door de stad te rijden voordat u de auto moet opladen. En omdat hij praktisch is, kunt u hem ook gebruiken om kinderen dagelijks naar school te brengen zonder u zorgen te maken over comfort.

  Veel voorkomende BMW xDrive Problemen

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW iX3?

Ondanks het feit dat het een volledig elektrische auto is met minder problemen dan auto’s die op gas rijden, heeft de BMW ix3 toch zijn deel van de problemen. Enkele veel voorkomende problemen met de BMW ix3 zijn een defecte accu, schade aan de transmissie, het motorstoringslampje brandt, de remmen falen en elektrische storingen.

Het goede nieuws is dat BMW de auto heeft teruggeroepen en dat de meeste van deze problemen zijn verholpen. Dus, voordat u investeert in een gebruikte BMW ix3, is het van cruciaal belang om uit te vinden of de auto is gerepareerd, zodat u niet steeds weer met dezelfde problemen te maken krijgt.

Samenvatting

Over het geheel genomen is de BMW ix3 een uitstekende volledig elektrische auto waarmee u op uw operationele kosten kunt besparen. Dat komt doordat opladen goedkoper is dan tanken bij een benzinestation. Niettemin is de BMW ix3 ook comfortabel, luxueus, ruim en betrouwbaar.

Toch heeft de auto ook een paar problemen die u moet weten, zoals defecte accu, defecte remmen, schade aan de transmissie, en andere problemen. Daarnaast mist hij het vermogen en de snelheid van zijn concurrenten, zoals de Jaguar I-Pace en Audi e-Tron.

Hoe dan ook, de BMW ix3 is nog steeds een goed uitziende en uitstekende auto. Hij is goed voor dagelijks gebruik en zeer praktisch.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts